Смажені гриби з цибулею: як посмажити з цибулею і яйцями на сковороді, рецепти з фото покроково

Перше, що хочеться зробити з свіжозібраних або щойно купленими грибочками, посмажити на сковороді. Це самий смачний, простий спосіб універсальна закуска. При бажанні вони стануть самостійною гарніром. У приготуванні страви немає нічого складного, але ми хочемо дати трохи рекомендацій. Нехай покрокові рецепти з фото і відео допоможуть вам.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Смажені гриби з цибулею в сметані

Всі види добре поєднуються з цим кисломолочним продуктом, але найкращим варіантом будуть ніжні печериці або боровики. Спробуйте також замінити сметану майонезом.

Інгредієнти

  • гриб білий (боровик) 5 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • сметана 100 г
  • часник 1 зубчик
  • кріп 1/2 пучка
  • масло рослинне 2 ст. л.
  • масло вершкове 30 г
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 365 ккал

Білки: 6 р

Жири: 33 г

Вуглеводи: 6 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

    Розігрійте сковороду з оливковою олією. Додайте шматочок вершкового. Попередньо відварені гриби наріжте пластинами і відправте на сковороду. Вони виділять рідина, і їх слід смажити на середньому вогні, поки вона не випарується.

  • Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

    Очистіть цибулину і зубчик часнику. Наріжте цибульку на чверть колечка. Додайте до грибів, коли рідина піде. Посоліть і смажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору овоча.

  • Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

    Кріп промийте і дрібно нарубаєте. З часнику зніміть піну і також наріжте або натріть. З’єднайте всі зі сметаною. Введіть суміш в сковороду з грибами.

  • Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

    Перемішайте і зменшіть потужність конфорки. Доведіть до кипіння і тушкуйте вогонь.

Порада: смаження — єдиний спосіб приготування, при якому можна одночасно використовувати різні види грибів. Просто надішліть на сковороду першими ті, які готуються довше.

Смажені гриби з цибулею і сиром

Для цього рецепта рекомендуємо взяти печериці. Сир можна використовувати як твердий, так і м’який сирний. А якщо ви додасте вершки, страва набуде більш вишуканий смак.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорійність – 296.7 ккал;
  • білки – 14.3 м;
  • жири -24.51 г;
  • вуглеводи – 4.13 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • сир – 100 г;
  • вершки – 100 мл;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Печериці добре промийте і відкиньте на сито. Коли зайва рідина стече, подрібніть їх. Великі плоди наріжте скибочками, дрібні — навпіл.
  2. Очистіть і наріжте цибулю. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Обсмажте цибульку до рум’яного кольору. Відправте до нього гриби і готуйте до тих пір, поки виділилася рідина не випарується.
  3. Вершки змішайте з сіллю, перцем і спеціями. Зручно використовувати готові композиції, наприклад, прованські або італійські трави.
  4. Коли печериці придбають золотистий відтінок, додайте до них вершкову заливку. Тушкуйте на повільному вогні.
  5. Поки гриби тушкуються, натріть сир на дрібній тертці, потім додайте його до готовим печерицям. Вводите по жмені, ретельно перемішуючи — він почне плавитися рівномірно і не буде утворювати сирних грудок.

Смажені гриби з цибулею і морквою

Для ікри підійдуть щільні зразки: вешенки, опеньки, рижики, лисички. Для того щоб закуска була пахучіше, використовуйте нерафінована олія, але вибирайте його ретельно — воно не повинно гірчити.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 98.04 ккал;
  • білки – 5.49 г;
  • жири – 5.03 г;
  • вуглеводи – 7.75 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • олія – для смаження;
  • перець духмяний горошком – 5 шт.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль за смаком.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте гриби. Поки вони будуть варитися, очистіть овочі. Дрібно нарубаєте цибулину і натріть моркву на середній тертці.
  2. Подрібніть гриби зручним способом – поріжте ножем або прокрутіть через м’ясорубку. В останньому випадку знадобиться менше часу на смаження.
  3. Розігрійте сковороду з олією. Відправте на неї подрібнені овочі і гриби. Готуйте помішуючи 4-5 хв і залиште гаситися під кришкою.
  4. Через 10 хвилин додайте в масу сіль, лавровий лист, перець горошком. Перемішайте. Дайте соку, який виділили гриби, випарується.
  5. Очистіть і подрібніть часник. Коли маса дійде до потрібної консистенції, вимкніть конфорку. Додайте часник, перемішайте і залиште остигати під кришкою.

Важливо: продукт не дають малюкам у віці до 3 років, більш старшим дітям також слід вживати його з обережністю.

Омлет з смаженими грибами і цибулею

Для такого ситного сніданку візьміть трубчасті зразки – підберезники, підосичники або білі. Додайте в блюдо зелень. Це може бути петрушка або кріп.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорійність – 234.22 ккал;
  • білки – 14.47 г;
  • жири – 16.23 г;
  • вуглеводи – 7.12 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • молоко – 3 ст. л.;
  • олія соняшникова – 1.5 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте гриби як зазвичай, але для зручності наріжте їх перед варінням. Відкиньте на друшляк.
  2. Очистіть цибулю. Нарубаєте півкільцями. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте до золотистого кольору цибульку. Викладіть гриби і готуйте помішуючи 20 хвилин.
  3. До яйцям додайте молоко, збийте. Посоліть. Зелень дрібно нарубаєте, всипте в яєчну масу, перемішайте.
  4. Влийте суміш в сковороду до грибів. Розподіліть її так, щоб яйця з молоком досягли дна. Залиште готуватися на слабкому вогні під кришкою на 10 хвилин. Страву можна подавати гарячим, але якщо його трохи остудити, буде зручніше омлет нарізати на порційні шматочки.

Рада: при бажанні можна після додавання яєць і молока помістити сковороду в духовку і довести омлет до готовності там при температурі 190-200 градусів.

Смажені гриби з яйцями

Це більш простий варіант сніданку. Для нього вибирайте види, які швидко готуються — печериці або гливи. Якщо ви не використовуєте лісові, а куплені в магазині гриби, можете пропустити попередню обробку і відразу приступати до смаження.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорійність – 301.08 ккал;
  • білки – 15.07 г;
  • жири – 24.2 г;
  • вуглеводи – 4.93 р.

Інгредієнти

  • печериці – 500 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • масло вершкове – 60 г;
  • петрушка або кріп – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Вимийте і поріжте гриби на шматочки приблизно однакового розміру. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  2. Нагрійте сковороду. Розтопіть вершкове масло і обсмажте гриби протягом 3-5 хвилин. Посоліть. Додайте цибулю і перемішайте.
  3. Обполосніть зелень, струсіть воду і дрібно нарубаєте.
  4. За бажанням в окремій ємності збийте яйця виделкою або вінчиком — так вони рівномірніше просмажаться. Посоліть і додайте половину зелені. Перемішайте.
  5. Влийте яєчну масу в сковороду і тримайте на слабкому вогні до готовності. При подачі посипте зеленню.

Смажені гриби з цибулею на зиму

Така закачування може бути використана як самостійна закуска, а також як інгредієнт для супу або картоплі. Якщо приготувати на свинячому жирі, блюдо вийде більш поживним. Для цього рецепта підійдуть лісові гриби, наприклад, білі або лисички.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 213.25 ккал;
  • білки – 4.51 г;
  • жири – 20.92 г;
  • вуглеводи – 1.66 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • свинячий жир (смалець) – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Покрокове приготування

  1. Підготуйте гриби. Наріжте. Очистіть і подрібніть цибулю.
  2. Розжаримо сковороду. Розтопіть смалець. Коли він достатньо нагріється, обсмажте в ньому цибулька протягом 2-3 хвилин.
  3. Відправте в сковороду гриби. Гарненько посоліть, але врахуйте, що якщо готуєте на свинячому жирі, солі слід класти більше. Смажте гриби до тих пір, поки не випарується сік, що виділився.
  4. Займіться банками. На вказане в рецепті кількість сировини, знадобиться ємність об’ємом 500 мл або менше. Помийте її з содою і стерилізуйте на носику чайника 10 хвилин. Металеву закручивающуюся кришку обдайте окропом.
  5. У суху банку перекладіть гриби. Заповніть ємність гарячим жиром зі сковороди. Зачекайте, поки заготівля трохи охолоне, щоб не виникло пари на стінках, і закрутіть її кришкою. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Порада: коли готуєте гриби, не захоплюйтеся спеціями, інакше ризикуєте втратити їх оригінальний смак. Всього має бути в міру. Використовуйте мускатний горіх, базилік, гвоздику, але зовсім трохи.

Смажені гриби з цибулею і соком лимона

Якщо приправити звичайні смажені гриби соком цитруса, вийде ароматний і соковитий закуска.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Енергетична цінність

  • калорійність – 138.07 ккал;
  • білки – 7.87 г;
  • жири – 7.87 г;
  • вуглеводи – 4.19 р.

Інгредієнти

  • гриби – 500 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • сік лимона – ½ ч. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Гриби наріжте пластинками або крупною соломкою. З цибулі і часнику зніміть піну. Подрібніть.
  2. Розігрійте сковороду, розтопити на ній вершкове масло. Обсмажте цибулю і часник до рум’яного кольору.
  3. Відправте на сковороду до засмажки гриби. Посоліть і додайте лимонний сік. Готуйте на помірному вогні під кришкою, поки не випарується волога. Періодично помішуйте. Приблизно через 15-20 хвилин закуска буде готова.

Жареные грибы с луком: как пожарить с луком и яйцами на сковороде, рецепты с фото пошагово

Смажені лісові гриби — дуже ситна і смачна їжа. Вона чудово замінить м’ясне блюдо, так як містить багато білка. В приготуванні немає нічого складного, а ці прості покрокові рецепти і рекомендації допоможуть впоратися навіть починаючому кулінару.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: