Смажені шампіньйони з картоплею на сковороді: як приготувати з цибулею, рецепти правильного приготування з фото

Печериці хороші тим, що роздобути їх можна в будь-якому магазині цілий рік. У них відмінно поєднуються смакові якості і цілком демократична ціна, що робить цей гриб дуже затребуваним. До того ж ними складно отруїтися — печериця цілком безпечний і не має отруйних аналогів.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Зміст статті:
  1. Смажені шампіньйони: з картоплею в томатній пасті
  2. Смажені шампіньйони з картоплею, морквою та цибулею
  3. Енергетична цінність
  4. Інгредієнти
  5. Покрокове приготування
  6. Смажені шампіньйони з картоплею в сметані
  7. Енергетична цінність
  8. Інгредієнти
  9. Покрокове приготування
  10. Смажені шампіньйони з картоплею і горохом у вершках
  11. Енергетична цінність
  12. Інгредієнти
  13. Покрокове приготування
  14. Смажені шампіньйони з картоплею, салом і сметаною
  15. Енергетична цінність
  16. Інгредієнти
  17. Покрокове приготування
  18. Смажені шампіньйони з картоплею і беконом
  19. Енергетична цінність
  20. Інгредієнти
  21. Покрокове приготування
  22. Смажені консервовані шампіньйони з картоплею і цибулею
  23. Енергетична цінність
  24. Інгредієнти
  25. Покрокове приготування
  26. Смажені шампіньйони з картоплею, цибулею і помідорами
  27. Енергетична цінність
  28. Інгредієнти
  29. Покрокове приготування
  30. Смажені шампіньйони з картоплею, рибою і горохом
  31. Енергетична цінність
  32. Інгредієнти
  33. Покрокове приготування
  34. Смажені шампіньйони з картоплею і яловичої вирізкою
  35. Енергетична цінність
  36. Інгредієнти
  37. Покрокове приготування
  38. Смажені шампіньйони з картоплею на рослинному маслі
  39. Енергетична цінність
  40. Інгредієнти
  41. Покрокове приготування
  42. Смажені шампіньйони з картоплею на жирі
  43. Енергетична цінність
  44. Інгредієнти
  45. Покрокове приготування

Смажені шампіньйони: з картоплею в томатній пасті

Приготуйте печериці з картоплею на сковороді, додавши до списку інгредієнтів томат — з ним звичне блюдо заграє новими відтінками, які оцінять по достоїнству всі члени вашої родини.

Вибирайте тільки якісну пасту, виготовлену в південних країнах. Даний факт дасть вам упевненість в тому, що помідори, з яких робили пасту, дозріли природним шляхом.

Інгредієнти

  • Печериці 500 г
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 50 г
  • Морква середнього розміру 1 шт.
  • Паста томатна 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

На порцію

Калорії: 212.3 ккал

Білки: 6.1 м

Жири: 7.7 м

Вуглеводи: 29.7 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

    Наріжте підготовлені печериці пластинками середньої товщини і обсмажте на добре розігрітій сковорідці до легкого рум’янцю, після додайте цибулю, нарізану кубиками.

  • Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

    Через сім хвилин всипте в жарочную посуд терту або дрібно нашатковану тонкими брусками морквину. Обсмажуйте до розм’якшення коренеплоду. Після додайте томатну пасту. Щоб суміш не втратила яскравого забарвлення на даному етапі, досвідчені кулінари радять всипати дрібку солі.

  • Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

    Нарізану середніми шматочками картоплю додайте в сковороду і накрийте кришкою. Періодично перемішуйте лопаткою. Наприкінці посоліть.

Порада: вибирайте картопля жовтих сортів — він найбільше підходить для смаження, так як не розвалюється і дає рум’яну скоринку.

Смажені шампіньйони з картоплею, морквою та цибулею

Смажені шампіньйони з цибулею і коренеплодами — оптимальний варіант для ситного обіду. Робиться просто і швидко, а відтворити на своїй кухні може навіть новачок в кулінарії.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото
Кількість порцій: 7

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 204.2 ккал;
  • білки – 6.6 м;
  • жири – 8.1 м;
  • вуглеводи – 26.1 р.

Інгредієнти

  • картопля – 800 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • шампіньйони – 600 г;
  • суміш перців (чорний, білий, рожевий) – 1 пучок;
  • сіль – за смаком;
  • олія соняшникова 50 мл

Покрокове приготування

  1. Подрібніть продукти наступним чином: бульби середніми шматками (не дрібно, щоб картоплина не розвалилася), морква півколами, печериці слайсами впоперек, цибулю кубиками.
  2. Обсмажте на сковороді з розпеченим маслом спочатку гриби, потім додайте моркву з цибулею. Смажити необхідно компоненти до легкого золотистого відтінку, щоб вони не пригоріли.
  3. Всипте картоплю, а коли вона стане практично м’якою, посоліть. Приправте перцевим асорті.

Це цікаво: за таким же принципом можна приготувати тушковане блюдо. Необхідно лише трохи змінити послідовність дій. Спочатку відварюється до напівготовності картоплю, і вже після нього додається зажарка з овочів з грибами.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею в сметані

Цей рецепт також передбачає додавання сиру, що надає страві вишуканість. Зробити його краще в духовці або в горщику, або в «рукаві». Поєднання зі сметаною — класика грибних страв.

Кількість порцій: 7

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 326.6 ккал;
  • білки – 12.4 м;
  • жири – 19 м;
  • вуглеводи – 26.5 р.

Інгредієнти

  • картопля – 900 г;
  • печериці – 450 г;
  • сметана (жирність не менше 20%) – 100 г;
  • суміш прованських трав – за смаком;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир твердий – 200 г;
  • борошно – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Наріжте практично прозорими півколами цибулька, спасеруйте його з грибами, подрібненими у формі слайсів протягом чверті години. Після додайте пристойну ложку борошна, а коли вона почне «схоплюватися», зніміть сковороду з плити.
  2. Наріжте не дуже дрібно картоплю. Викладіть частина в будь-яку форму (якщо не використовуєте спеціальний пакет для запікання, то обов’язково промажте поверхня посуду маслом), зробіть грибну прошарок і накрийте залишками картоплі. Трохи посоліть кожен рівень.
  3. Розведіть в мисці сметану з 120 мл рідини, додайте трави. Влийте до основних інгредієнтів і відправте в духовку хвилин на 40.
  4. Практично в кінці готування посипте верхівку тертим сиром так, щоб він встиг розплавитися і злегка підрум’янитися.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею і горохом у вершках

Цікавий варіант звичного жаркого, смак якого кардинально змінюється з додаванням жирних вершків. Для різноманітності можна додати каррі.

Кількість порцій: 8

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 249 ккал;
  • білки – 6.3 м;
  • жири – 11.7 м;
  • вуглеводи – 29.7 р.

Інгредієнти

  • морква середнього розміру – 2 шт.;
  • печериці – 400 г;
  • олія соняшникова – 120 мл;
  • картопля – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вершки (жирність не нижче 20%) – 130 мл;
  • горошок консервований – 200 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Доволі крупно наріжте картоплю і відправте її в казанок. Залийте трохи води.
  2. В цей час починайте готувати засмажку з цибулі, печериць і морквини. Ріжте все крупно — такий спосіб подрібнення продуктів є характерним для жаркого. Коли овочі розм’якшаться, перекладіть до картоплі.
  3. Горошок кладіть в самому кінці, коли залишиться буквально пару хвилин до готовності всіх компонентів. За бажанням додайте спеції, сіль і вершки.

Це цікаво: замість консервованого горошку можна використовувати свіжий або морозиво, який кладеться в блюдо у відповідності з алгоритмом рецептури.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею, салом і сметаною

Це блюдо цілком можна було б назвати пісним, якби не присутність у списку складових шпику. Для додання ще більш незвичайного смаку можете використовувати не свіже, а солоне сало.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 453.3 ккал;
  • білки – 6.3 м;
  • жири – 36.8 г;
  • вуглеводи – 24.3 р.

Інгредієнти

  • картопля – 500 г;
  • шпик – 100 г;
  • печериці – 300 г;
  • сметана – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Шпик наріжте тонко, викладіть скибочки в сковорідку, яку поступово нагрівайте. Коли з сала витопиться достатню кількість жиру, всипте кубиками дрібно нашатковану цибулю і дочекайтеся, поки він не перетвориться в «скельця». Після додайте гриби. Гарненько перемішайте.
  2. Коли зажарка придбала приємний яскравий відтінок, пора додавати картоплю. Наріжте його попередньо середніми брусочками по типу фрі. Смажте до готовності.
  3. Покладіть порцію сметани, зовсім трохи води і киньте пару лаврових листочків. Залиште на плиті буквально 2 хвилини.

Порада: якщо готуєте картоплю на шпику, соліть блюдо в самому кінці, попередньо спробувавши. Інакше ви ризикуєте зіпсувати вечеря надлишком солі.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею і беконом

Поєднання копченостей, грибів і білого вина призведе дегустаторів цього гастрономічного шедевра у повний захват.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 385.6 ккал;
  • білки – 9.2 м;
  • жири – 25.2 г;
  • вуглеводи – 25.2 р.

Інгредієнти

  • бекон – 80 г;
  • картопля – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вино біле – 100 мл;
  • печериці – 300 г;
  • йогурт без добавок – 3 ст. л.;
  • олія рафінована – 4 ст. л.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Відваріть картоплю до повної готовності солонуватою воді, а коли трохи охолоне, наріжте дрібними кубиками.
  2. У мисці з’єднайте вино, яйця, йогурт, гірчицю і сіль. Активно перемішайте віночком.
  3. На сковорідку з невеликою кількістю масла всипте шінкованной цибулю, потім бекон. Дочекайтеся, поки м’ясо скукожится, і додайте гриби.
  4. Через хвилин сім, додайте картоплю, трохи обсмажуйте і заливайте яєчної сумішшю. Доведіть блюдо під кришкою до повної готовності.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені консервовані шампіньйони з картоплею і цибулею

Коли немає можливості зробити картопля зі свіжими грибами, придбайте баночку консервованих. Якщо вони використані цілком, необхідно попередньо подрібнити на тонкі пластинки.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 238.3 ккал;
  • білки – 6.3 м;
  • жири – 8.9 м;
  • вуглеводи – 33.4 р.

Інгредієнти

  • печериці консервовані – 400 г;
  • картопля жовтий – 1 кг;
  • олія соняшникова – 45 мл;
  • сіль – за смаком;
  • мелений перець – за смаком;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • кріп свіжий – 1 невеликий пучок.

Покрокове приготування

  1. Злийте розсіл з банки з грибними консервами з допомогою друшляка і дочекайтеся повного стікання маринаду.
  2. В цей час дрібно нашаткуйте цибулька і нарубаєте товстою соломкою картоплю.
  3. Злегка підрум’яньте в сковороді картоплю, потім доповніть цибулею і грибами з банки. Посоліть. Приправте перцем.
  4. Через 30 хвилин знімайте з вогню і посипайте ароматним кропом.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею, цибулею і помідорами

Це смачне блюдо, яке відмінно підійде в якості гарячого для святкового столу.

Кількість порцій: 7

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 203 ккал;
  • білки – 6.1 м;
  • жири – 7.8 м;
  • вуглеводи – 27.1 р.

Інгредієнти

  • печериці – 500 г;
  • картопля – 800 г;
  • томати – 3 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • олія оливкова – 50 мл;
  • чебрець свіжий – 2 гілочки;
  • перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Обсмажте на сковороді цибульні півкільця, додайте до неї печериці і через вісім хвилин нарізані томати, з яких необхідно зняти шкірку за допомогою бланшування. Для цього помідори обдайте окропом, надріжте «одежинку» і видаліть шкірку.
  2. Додайте часник, шматочки картоплі, спеції, сіль і гілочки чебрецю. Тушкуйте на середньому вогні близько 35 хвилин під кришкою.

Порада: використовуйте томати ґрунтових сортів з щільною м’якоттю. Такі відрізняються малою водянистостью і відсутністю яскраво вираженої кислинки.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею, рибою і горохом

Багато хто не може уявити собі таке поєднання, а даремно. Смак виходить досить цікавий. Ця страва сподобається з першої вилки.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 364.6 ккал;
  • білки – 19.5 м;
  • жири – 23.1 г;
  • вуглеводи – 19.5 р.

Інгредієнти

  • рибне філе – 350 г;
  • печериці – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • горошок консервований – 50 г;
  • картопля – 500 г;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • майонез – 6 ст. л.;
  • сир – 100 г;
  • спеції – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Поставте на плиту сковорідку, на якій смажте до готовності цибулю і гриби в олії. Вони повинні стати досить рум’яними.
  2. В цей час наріжте тонкими круглими слайсами картоплю.
  3. Рибне філе розділіть поперек на середньої величини пластини.
  4. Промажте маслом високу форму для запікання і укладайте блюдо шарами: картопля, риба, гриби, горошок, знову картопля, потім — сир. Промазывайте кожен продукт невеликою кількістю майонезу і злегка посоліть. Відправте в духовку на 35 хвилин.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею і яловичої вирізкою

Готувати таку страву найкраще в горщиках. Однак варто враховувати певну особливість використання даної посуду — вона ставиться в ще холодний відсік духовки, щоб на глині не утворилося тріщин при різкому нагріванні.

Кількість порцій: 7

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 341.6 ккал;
  • білки – 19.9 м;
  • жири – 20 г;
  • вуглеводи – 20.4 р.

Інгредієнти

  • картопля – 600 г;
  • печериці – 300 г;
  • яловичина (вирізка) – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • бульйон – 200 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • сир – 100 г;
  • трави прованські – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Наріжте м’ясо середніми шматками вздовж волокон (такий спосіб дозволяє зберегти м’якість продукту) і підрум’яньте на сковорідці з невеликою кількістю масла. Перекладіть в горщик.
  2. Спасеруйте мікс з морквини, печериць, часнику і цибулі. Поверх вирізки додайте картоплю і покрийте засмажкою.
  3. Влийте рівномірно бульйон (можна замінити водою), посипте ароматними травами і посоліть.
  4. Натріть зверху сир. Поставте в духовку і готуйте до розм’якшення картоплі приблизно 45 хвилин.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею на рослинному маслі

Пропонуємо найпростіше блюдо, яке можна приготувати буквально з пари компонентів.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 237.8 ккал;
  • білки – 6.9 м;
  • жири – 10.3 г;
  • вуглеводи – 29.3 р.

Інгредієнти

  • печериці – 500 г;
  • картопля – 800 г;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Очищені гриби наріжте пластинками і злегка обсмажте в олії.
  2. Додайте картоплю. Готуйте близько півгодини при середньому вогні. Наприкінці посоліть, щоб овоч не розвалився, рівномірно подрумянившись.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото

Смажені шампіньйони з картоплею на жирі

У розважливих господинь в засіках є смалець — на всяк випадок, яким цілком можна замінити рослинне масло. До того ж використання такого продукту надає смаженій картоплі трохи інший смак.

Кількість порцій: 7

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 212 ккал;
  • білки – 7.2 м;
  • жири – 7.8 м;
  • вуглеводи – 28.3 р.

Інгредієнти

  • гриби – 700 г;
  • картопля – 1 кг;
  • жир – 50 г;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Розтопити на сковорідці тваринний жир і прожарте в ньому печериці. Всипте брусочки картоплі. Встановіть рівень газу на середній.
  2. Доведіть під кришкою до готовності і появи «рум’янцю». Посипте сіллю. Перемішайте.

Жареные шампиньоны с картошкой на сковороде: как приготовить с луком, рецепты правильного приготовления с фото
Як бачите, навіть з двома незмінними інгредієнтами можна приготувати безліч страв, головне, не боятися «сміливих» поєднань. Трапезничайте зі смаком! Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: