Суп з білої квасолі – рецепт на м’ясному бульйоні, з куркою і гарбузом, з консервованої, фото

Страви з білої квасолі не тільки дуже корисні за рахунок вмісту в них білка, практично йде нарівні з твариною, але і дуже смачні. Вони дозволяють швидко впоратися з почуттям голоду в обід і продуктивно працювати протягом усього дня, що залишився. Ми приготували збірник найкращих рецептів перших страв з білою квасолею, з яких ви зможете вибрати варіант за власним смаком.

Суп з сухої білої квасолі

Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

Почнемо розповідь з досить цікавою за рецептурою вегетаріанської юшки з білої квасолі, в якій поєднуються досить-таки незвичайні компоненти, а саме бобові і гарбуз. При поєднанні цих двох інгредієнтів суп стає, можна сказати, мегавитаминным стравою, приготування якого не вимагає довгого перебування на кухні. По фото видно, наскільки він яскравий і ошатний.

Інгредієнти

  • квасоля біла (суха) 1/2 склянки
  • помідори свіжі 250 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • олія соняшникова 40 мл
  • гарбуз 350 г
  • вода 1200 мл
  • лист лавра 2 шт.
  • часник зубками 3 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний (мелений) за смаком

На порцію

Калорії: 99.8 ккал

Білки: 3.3 м

Жири: 5 р

Вуглеводи: 10.4 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

    Перш ніж починати готувати суп, подбайте про головну героїню цієї страви. Так як в рецепті використовується суха квасоля, то необхідно попередньо замочувати бобові в достатній кількості води. В будь-якому відео про це попереджають, але якщо ж у вас немає часу, то варто її відварити заздалегідь до готовності, і тільки після додавати в суп.

  • Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

    Очистіть цибулину, гарбуз і моркву. Подрібніть наступним чином: коренеплід натріть на тертці, можна дрібної, цибулю нашаткуйте, а гарбуз нарізати досить великими кубиками.

  • Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

    На сковорідці добре прогрійте масло і обсмажте в ньому основні овочі, після доповніть їх дует гарбузовим кубиками. Обсмажуйте до рум’яної скоринки.

  • Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

    В цей час обшпарте окропом томати, зробіть довільний надріз і зніміть шкірку. Завдяки високим температурам відбувається це досить-таки просто. Вийміть насіння і наріжте м’якоть кубиками.

  • Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

    Порубані помідори додайте до овочів і тушкуйте на середньому вогні близько 10 хвилин, після чого перекладіть масу в каструлю, залийте водою. Коли суп почне закипати, додайте попередньо відварену квасолю, посоліть, поперчіть, киньте листочок лаврушки і готуйте до м’якості гарбуза, кинувши за кілька хвилин до закінчення пропущений через прес часник. Такий суп добре подавати з ложкою жирної сметани і зеленню.

Порада: для приготування цього пряного супу постарайтеся знайти гарбуз мускатних сортів. Саме цей овоч відрізняється своєю солодкістю і яскраво вираженим ароматом, адже не дарма її використовують кулінари навіть у сирому вигляді.

Якщо ви не любите пісні супи, але загорілися бажанням поласувати такою стравою, то додайте в список інгредієнтів тушонку або грудинку. На дану кількість вам знадобиться всього близько 150 грамів м’яса. Ще смачніше вийде з вершками, але і калорійність при цьому підвищиться.

Рецепт супу з білої консервованої квасолі

Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

Простий спосіб урізноманітнити своє повсякденне меню – приготувати легкий суп з квасолею з банки і капустою. Таке блюдо не тільки здивує своєю палітрою смаку, але і вживати його ви зможете без страху нашкодити фігурі.

Кількість порцій: 14

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 90.7 ккал;
  • білки – 3.7 м;
  • жири – 3.5 м;
  • вуглеводи – 11.2 р.

Інгредієнти

  • квасоля біла консервована – 450 г;
  • капуста свіжа – 950 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • помідори – 400 р;
  • паста томатна – 45 г;
  • олія оливкова холодного віджиму – 40 мл;
  • сіль – за смаком;
  • червоний гострий перець – 1 ч. л.;
  • коріандр (мелений) – 1 ч. л.;
  • часник зубками – 4 шт.;
  • бульйон овочевий – 1500 мл

Покрокове приготування

  1. Прямо в каструлі, в якій збираєтеся готувати суп, розігрійте трохи олії оливи і всипте в нього шінкованной дрібними кубиками ріпчасту цибулю.
  2. Слідом покладіть моркву кружечками, слайсы з часнику і нарізану тонкою соломкою капусту. Обсмажуйте на середньому вогні кілька хвилин.
  3. Після додайте подрібнені томати разом з пастою. Всипте прянощі і тушкуйте близько ¼ години під кришкою.
  4. Влийте воду або бульйон, посоліть за смаком, доведіть до кипіння.
  5. Через 10 хвилин додайте квасолю з банки без розсолу. Через таку ж кількість часу ваш суп готовий.

Коли під рукою немає заздалегідь заготовленого бульйону з овочів – не біда. Замініть його такою ж кількістю звичайної, фільтрованої води.

Порада: якщо ви обсмажуєте овочі прямо в каструлі, то краще, щоб це був казанок достатнього розміру. Так ви уникнете можливого підгоряння продуктів. Коли подібної посуду в арсеналі немає, смаження виробляють спочатку в сковороді, а потім перекладають у звичайну каструлю і готують далі.

Суп з білої консервованої квасолі з м’ясом

Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

Пропонуємо вам класичний рецепт практично без додавання прянощів, який відмінно підійде і для дитячого харчування.

Кількість порцій: 14

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 99.6 ккал;
  • білки – 9.2 м;
  • жири – 3.8 м;
  • вуглеводи – 7.2 р.

Інгредієнти

  • курка – 500 г;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • картопля великий – 4 шт.;
  • зелень (будь-яка) – за смаком;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • вода – 2,5 л;
  • перець чорний – 4 горошини.

Покрокове приготування

  1. Для початку зробіть курячий бульйон. Для цього в 2-2,5 літрах води відваріть м’ясо птиці до готовності, а після розберіть курку з відносно великих шматках і відправити їх назад в каструлю.
  2. Чищений картоплю наріжте середніми кубиками, закиньте в посуд до м’яса і бульйону. Під час закипання супу почне утворюватися піна, яку необхідно прибирати ложкою.
  3. Натріть на крупній тертці моркву і наріжте цибулю-ріпку. Обсмажте на рослинному маслі (не використовуйте нерафіновану з запахом, воно придатне більше для свіжих салатів, ніж других і перших страв) до золотистого легкого рум’янцю. Перекладіть заправку в суп. Слідом відразу додайте сіль і лавровий лист з горошинами перцю.
  4. Коли картопля стане майже м’яким, сміливо кидайте квасоля і зелень. Варіть до повної готовності.

Порада: якщо ви додаєте в перші страви кріп або петрушку, то робіть це хвилин за 7 до закінчення готування або кладіть безпосередньо в тарілку під час подачі. В іншому випадку ви ризикуєте втратити блюдо з-за швидкого закисання.

Куряче м’ясо беріть абсолютно будь-який, в залежності від ваших уподобань і можливостей. Це може бути як суповий набір зі спинної частини, стегна або ж червоне м’ясо гомілок, так і більш дієтична грудка.

Рецепт супу з білої квасолі, консервована в томатному соусі

Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

Цікава імпровізація на тему квасоляного супу на основі м’ясного бульйону. Правда, в даному випадку будемо використовувати не просто суповий набір або м’якоть, а фрикадельки.

Кількість порцій: 12

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 147.5
  • білки – 9.1 м;
  • жири – 8.6 г;
  • вуглеводи – 8.3 р.

Інгредієнти

  • фарш (свинина + яловичина) – 500 г;
  • квасоля в томатному соусі – 1 банка;
  • цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.;
  • морква (велика) – 1 шт.;
  • картопля середнього розміру – 4-5 шт.;
  • часник зубками – 4 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • вода – 2 л;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • лист лавра – 2 шт.;
  • кріп – 1 маленький пучок.

Покрокове приготування

  1. Поставте на плиту каструлю з водою і включіть конфорку. Поки рідина закипає, займіться ліпленням фрикадельок. По діаметру, вони не повинні перевищувати 2 див. Коли на поверхні з’явилися перші бульбашки, закидайте м’ясні кульки в каструлю.
  2. Поки фрикадельки варяться (не забувайте знімати пінку, очистіть картоплю, часник, цибулю та моркву.
  3. Через 20 хвилин додайте в каструлю картоплю і приступайте до приготування заправки. Для цього на сковорідку налийте масло, нагрійте його і обсмажте овочі, додаючи в такій послідовності: цибуля, часник, морква. Коли все це достатньо підрум’яниться, перекладіть в каструлю.
  4. Залишилася тільки квасоля. Її необхідно класти тоді, коли при натисканні ложкою на кубики картоплі вони помітно розвалюються. Висипайте квасоля прямо з банки разом з густим томатним соусом. Не забудьте посолити, поперчити і додати зелені.

Порада: для більш легкого катання м’ясних «сніжків» періодично вмочуйте руки в миску з прохолодною водою. Так фарш значно менше прилипає до пальців.

Особливість приготування в мультиварці

Суп из белой фасоли - рецепт на мясном бульоне, с курицей и тыквой, с консервированной, фото

В даний час широке поширення набуло використання мультиварок. Цей кухонний прилад значно спрощує процес приготування їжі багатьом господиням, адже не потрібно готувати в різних каструлях і сковородах. Досить спочатку пасерувати овочі в протягом декількох хвилин при режимі «Смаження», а після додати всі інші інгредієнти, залити водою і встановити меню «Суп». У випадку з фасолевым супом хронологія приготування залишається стандартною, а час встановлюється приблизно на годину. Якщо ж використовуються не консервовані боби, а сухі, то їх необхідно попередньо замочити.

Суп з білою квасолею – один з оптимальних способів внести різноманітність в буденний раціон. А за рахунок можливості використання консервів, що значно полегшує його приготування, він, безсумнівно, гідний вашої уваги. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: