Люди з часів Стародавньої Греції вживали кальмарів в їжу, у той час його називали «летючої рибою». Зараз вони дуже популярні і присутні на святкових столах, так і просто для звичайного обіду або вечері.
Кальмар дуже цінний морепродукт, з нього можна приготувати безліч різноманітних страв, у тому числі і салати. Довгий час його вважали делікатесом і знайти його на лавках супермаркету було не так вже просто. Але зараз, в будь-якому з магазинів можна знайти баночку консервованих, свіжих або сушених кальмарів за досить привабливою ціною.
Завдяки високому вмісту легкозасвоюваного повноцінного білка, високої поживної цінності, низьким змістом жирів і вуглеводів, цей продукт можна віднести до одного з найцінніших дієтичних продуктів, з якого виходить чудовий, смачний салат з кальмарами. Так само пропоную оцінити смачні салати з курячою грудкою.
- Салат з кальмарами — Покроковий рецепт приготування
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Салат з яйцем і огірком
- Інгредієнти:
- C кальмарами і зеленим горошком
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Рецепт самого смачного і простого салату
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Рецепт приготування з кукурудзою
- Інгредієнти:
- Приготування:
- Відео про те, як приготувати салат з кальмарами без майонезу
Салат з кальмарами — Покроковий рецепт приготування
Навіть самий смачний салат з кальмарами можна приготувати дуже швидко. Найголовніше в процесі готування, це правильно почистити і приготувати кальмарів, так як їх потрібно варити 3-5 хвилин, інакше кальмар стануть «гумовими» і наша страва вийде не таким ніжним.
Інгредієнти:
- Кальмар — 100 гр
- Болгарський перець – 1 шт
- Ріпчаста цибуля – 1 шт
- Морква — 1 шт
- Кукурудзяна олія — 1 ст. ложка
- Зелень — за смаком.
Приготування:
1. Першим ділом свіжоморожену, очищену тушку кальмара промиваємо водою і нарізаємо тонкими кільцями.
2. Обсмажуємо кільця кальмара з кукурудзяним маслом на сковороді 1-2 хвилини.
3. Болгарський перець нарізаємо тонкими смужками, попередньо очистивши його від насіння.
4. Поріжемо цибулю тонкими півкільцями, моркву нарізаємо соломкою.
5. Змішуємо в салатниці всі наші інгредієнти, солимо за смаком, зверху можна доповнити блюдо зеленню. Наше блюдо готове. Приємного Апетиту!
Салат з яйцем і огірком
Найсмачніший з яйцем і огірками готується швидко і володіє ніжним смаком і обалденным ароматом завдяки огірків. Це дуже оригінальне і по-справжньому святкове блюдо.
Інгредієнти:
- Кальмар — 100 гр
- Свіжі огірки – 2 шт
- Яйця – 3 шт
- Цибуля – 1 шт
- Майонез – 2 ст. ложки
- Кріп – за смаком
- Сіль — за смаком.
Приготування:
1. Відварюємо тушку кальмара в підсоленій воді 3-4 хвилини. Остудити і нарізати на маленькі шматочки. Головне не переварити кальмари.
2. Моєму огірки і дрібно нарізаємо.
3. Відварюємо яйця круто, охолодити, очищаємо і нарізаємо кубиками.
4. Кришимо цибулю кубиками.
5. Змішуємо наші порізані інгредієнти в мисці, заправляємо майонезом, солимо за смаком.
Для більш ефектного вигляду викладаємо готову страву в сервірувальну кільце, зверху прикрашаємо кропом. Якщо немає сервіровки кільця, його можна замінити будь-яким круглим предметом схожим на кільце. Ніжне, поживне і ситне блюдо готове.
C кальмарами і зеленим горошком
Як відомо кальмар володіє нейтральним смаком і важливо знайти таке поєднання, яке не переб’є, а доповнить смак цього молюска.
Саме тому ми додали зелений горошок. Він славиться низьким вмістом холестерину, насичених жирів і натрію, вітаміну A і не тільки.
Інгредієнти:
- Кальмар – 150 гр
- Яйця — 3 шт
- Огірки – 2 шт
- Цибуля-батун – невеликий пучок
- Майонез – 3 ст. ложки.
Приготування:
1. Відмиваємо і очищаємо тушку кальмара, варимо в підсоленій воді 3-4 хвилини.
2. Нарізаємо кальмари і огірки соломкою.
3. Відварюємо яйця натираємо на крупній тертці.
4. Кришимо цибулю на дрібні шматочки.
5. Перемішуємо наші інгредієнти і додаємо зелений горошок та сіль за смаком.
Завдяки зеленому горошку страва набуває незабутній смак, який запам’ятається надовго.
Рецепт самого смачного і простого салату
Найпростіший, але одночасно дуже цікавий і смачний варіант такої закуски включає в себе всього три основних інгредієнта кальмар, сир і яйця.
Інгредієнти:
- Кальмар -100 гр
- Шинка – 100 гр
- Сир – 50 гр
- Яйця – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- майонез — за смаком.
Приготування:
1. Очищаємо під проточною водою тушку кальмара і ставимо варити 3-5 хвилин.
2. Нарізаємо тушку кальмара і шинку соломкою.
3. Кришимо цибулю півкільцями.
4. Відварюємо яйця і нарізаємо квадратиками.
5. Заправляємо майонезом, підсолюємо за смаком.
Швидко, смачно і найголовніше простий у приготуванні! Приємного апетиту!
Рецепт приготування з кукурудзою
Салат з кальмарами і кукурудзою дуже смачне і корисне блюдо, яке порадує вас і ваших гостей.
Інгредієнти:
- Кальмар – 150 гр
- Крабові палички – 100 гр
- Кукурудза -150 гр
- Цибуля – 1 шт
- Майонез – 3 ст. ложки
- Сіль — за смаком.
Приготування:
1. Варимо 3-4 хвилини тушку кальмара, попередньо очистивши його шкурки.
2. Нарізаємо на маленькі шматочки крабові палички.
3. Зварену тушку кальмара ріжемо соломкою.
4. Цибулю дрібно кришимо.
5. Перемішуємо все це в миску і додаємо кукурудзу.
6. Додаємо майонез і сіль за смаком.
Відео про те, як приготувати салат з кальмарами без майонезу
Приємного Вам апетиту!!!