Оселедець під шубою: Класичний рецепт приготування

В наш час існує багато варіацій приготування оселедця під шубою, так само, наприклад, як салату з кальмарів або дуже смачного салату з крабовими паличками. Багато господині додає під час приготування, щось своє, нове і таким способом, ми поступово відходимо все далі і далі від самого першоджерела.

Хтось любить додати яблучка , хто віддає перевагу яйця , а кому то подобається сир . Але смак все одно цього улюбленого страви від цього гірше не стає, а лише те набуває додаткові нотки. Хоча деколи так хочеться приготувати той самий класичний варіант цієї страви, надихнув багатьох господинь на ті експерименти з різними інгредієнтами.

Отже, як ви вже зрозуміли, що в сьогоднішній статті я вам розповім, як правильно приготувати оселедець під шубою по-класичному варіанту і не тільки!

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Оселедець під шубою шарами — Класичний рецепт з послідовністю

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Філе оселедця — 300 гр
  • яйця курячі — 2 шт
  • картопля — 150 гр
  • морква — 150 гр
  • буряків — 150 гр
  • майонез — за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку нам потрібно відварити в мундирі до готовності зазначені вище овочі та яйця. Потім очистити і натиреть на середній тертці картоплю і моркву, а буряк і яйця натираємо на крупній тертці.

Філейну частину риби нарізаємо невеликими квадратиками і першим шаром викладаємо в підходящу салатницю.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Наступний йде шар з картоплі, який добряче покриваємо майонезом.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Далі викладаємо яйця.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Після чого йде морквяний шар.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Тепер викладаємо буряк, яку поверх покриваємо майонезом.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Ось такий, з одного боку простий, а з іншого дуже смачний у нас вийшов салат, яким можна прикрасити стіл не тільки у святкові дні, але і у звичайні будні.

Оселедець під шубою з яйцем — Покроковий рецепт приготування

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт
  • картопля — 3 шт
  • морква — 2 шт
  • яйце — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • буряк 1 велика
  • для маринаду оцет — 1 ст. л
  • майонез і зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку очищаємо і дрібно шаткуємо цибулю, перекладаємо його в миску, заливаємо повністю окропом і вливаємо одну столову ложку оцту. Після чого залишаємо маринуватися протягом 5-10 хвилин.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Наступною справою нарізаємо дрібним кубиком філе оселедця, але якщо раптом вам попадаються кісточки, обов’язково видаліть їх.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Тепер натираємо на крупній тертці відварений в підсоленій воді і почищену картоплю з морквою. А так само натираємо, відварену яскраво-бордову, солодку буряк.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Потім для прикраси, натираємо на дрібній тертці, окремо відварений окремо жовток і білок.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти починаємо збирати салат. І для цього потрібно підготувати салатницю, але якщо такої не знайшлося, можна зробити просто, скласти фольгу в кільце за потрібного діаметру вашого страви, а після вже з’єднуємо в ній шари.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Перший по всій площі шар викладаємо з оселедця.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Слідом йде цибулю, який попередньо замаринували, а потім віджати від зайвої вологи.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

За ним викладаємо шар картоплі, який злегка придавлюємо руками і промазуємо його тоненьким шаром майонезу.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Далі маємо по всій поверхні моркву і змащуємо його майонезом.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Залишилось лише викласти буряк, гарненько обробити її майонезом, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 2-3 години для того, щоб салат настоявся.

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

По закінченню часу, дістаємо його з холодильника, знімаємо з нього плівку і ободок з фольги. Прикрашаємо натертими яйцями і зеленню, а після подаємо до столу!

Смачна оселедець під шубою з яйцем

Селедка под шубой: Классический рецепт приготовления

Інгредієнти:

  • Оселедець — 400 гр
  • яйце куряче — 4 шт
  • картопля — 3 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • буряк середня — 2 шт
  • морква — 2 шт
  • майонез — 250 гр.

Спосіб приготування:

Для початку відварюємо, очищаємо і натираємо на тертці всі зазначені крім цибулі овочі та яйця. На велике блюдо, першим викладаємо нарізану невеликими шматочками рибу. Потім йде дрібно нашатковану цибулю. Третім шаром натертий картоплю. Після чого рівномірно змащуємо майонезом. П’ятим шаром укладаємо терту моркву і знову майонез. Тепер йде натерте куряче яйце і шар майонезу. Дев’ятим шаром викладаємо буряк і хорошенечко обробляємо його майонезом, який акуратно вирівнюємо ножем.

Потім загортаємо в харчову плівку і прибираємо майже готовий салат в холодильник, щоб він настоявся і просочився, протягом 2-3 годин.

Після чого подаємо страву до столу!

Оселедець під шубою з яблуком(відео)

Дуже апетитний відео-рецепт. Дивіться і готуйте це чудове блюдо!

Поради для приготування:

  • Оселедець краще використовувати слабосолону, інакше ваш салатик вийде пересолений. А якщо раптом у вас сильно просолена риба, в такому випадку можна вимочити її в молоці, а потім промити її в проточній воді і хорошенечко обсушити.
  • Картопля для цієї страви беремо не розсипчастий.
  • Буряк вибираємо солодких сортів, не кормову.
  • Цибулю перед тим як додати в салат, для пікантності можна замаринувати у воді з половиною чайної ложки солі та однакової кількості (по 2 ст. л.) цукру та оцту. Але ця процедура на любителя.
  • Можна в «Шубу» крім основних інгредієнтів додавати: яблука, гриби, мариновані огірочки, плавлений сирок, горошок зелений, горіхи (але не всі відразу, а не більше одного додаткового інгредієнта!). Виходить дуже смачно і оригінально, але це вже не класичний рецепт.
  • Якщо ви хочете замінити класичну оселедець іншою рибою, в такому випадку можна спробувати слабосолону сьомгу або скумбрію, виходить надзвичайно смачний салат.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: