Це всіма улюблене блюдо з куркою і сухариками підійде для будь-якого столу, так само як з пекінської капусти, але все — таки частіше ми звикли готувати його на святковий стіл. Способи приготування у нього вельми різні.
Злегка підрум’янені сухарики, зроблені з білого хліба, яскраві помідори Черрі і ніжне м’ясо курки, виглядають дуже навіть непогано, серед зеленого листя салату. Завершує картину натертий пармезан і легкий запах часнику, який по — справжньому вабить і вабить.
Сьогодні ми розглянемо прості і класичні рецепти цезаря з куркою, приготовлені в домашніх умовах. І скажу чесно, що всі ті інгредієнти, які ви звикли постійно бачити в даному блюді, в принципі додавати не обов’язково. А так само дивіться чудові рецепти салату з курячою грудкою.
Класичний рецепт салату цезар в домашніх умовах з яйцем
Інгредієнти:
- Куряче філе — 200 гр
- яйця курячі — 2 шт
- помідори — 100 гр
- пармезан — 50 гр
- сухарі — 50 гр
- листя салату
- соус цезар.
Спосіб приготування:
1. Першим ділом обсмажуємо до золотавої скоринки куряче філе відварюємо круто яйця.
2. Потім на тарілку викладаємо шматочки листя салату.
3. Нарізаємо смажену курку невеликими шматочками і викладаємо зверху.
4. Тепер викладаємо нарізані часточками помідори, варені яйця і посипаємо зверху сухарями.
5. Поливаємо на нього соусом і посипаємо натертим на дрібній тертці сиром.
Залишилося лише подати готову страву на стіл, приємного Вам апетиту!
Простий салат цезар з капустою і майонезом
Інгредієнти:
- Листя пекінської капусти — 5 шт
- куряче філе — 400 гр
- пармезан — 150 гр
- білі сухарі — 150 гр
- лимон — 1/2 шт
- майонез — 3 ст. л
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Для початку нам потрібно замаринувати філе куряче, отже обполіскуємо його в проточній воді, перекладаємо в миску, збризкуємо невеликою кількістю оцту, рослинним маслом, додаємо сіль і перець. Потім обсмажуємо на сковороді до приємної золотистої скоринки.
Білий хліб або батон нарізаємо на невеликі кубики, приблизно 1 на 1 см викладаємо на деко і підсушуємо в духовці.
Для заправки змішуємо майонез, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець.
Тепер в глибоку миску викладаємо порізані соломкою листя салату, потім натертий на крупній тертці сир пармезан, на який поверх викладаємо нарізане невеликими шматочками, обсмажене куряче м’ясо і все зверху поливаємо підготовленим нами соусом.
Салат готовий, подаємо до столу!
Як приготувати соус Цезар
Інгредієнти:
- Яйця курячі — 2 шт
- рослинна олія — 200 мл
- гірчиця — 1,5 чайні ложки
- лимонний сік — 2 ст. л
- часник — 2 зубчики
- філе анчоуса — 5-7 шт
- сир пармезан — 20 гр
- соус Ворчестер — 1 ст. л
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
1. У чашу від блендера вбиваємо яйця, додаємо рослинне масло і гірчицю.
2. За допомогою блендера збиваємо всю масу до однорідного стану.
3. Потім очищаємо часник видавлюємо його з допомогою чеснокодавилки.
4. Видавлюємо приблизно дві столові ложки лимонного соку.
5. Додаємо для пікантного смаку соус Ворчестер.
6. Філе анчоуса обов’язковий інгредієнт, який повинен входити в цей чудовий соус.
7. Додаємо за смаком сіль і все ретельно перемішуємо.
Салат цезар з куркою і сухариками ми не заправляємо, подаємо соус окремо, щоб гості самі могли полити його у себе в тарілці. Таким чином блюдо збереже свій первозданний вигляд навіть під час тривалого застілля.
Всіма улюблений соус Цезар готовий.
Салат цезар з куркою і сухариками (відео)
Приємного апетиту!