6 рецептів кляру для риби: Секрети приготування кляра

Щоб правильно приготувати кляр необхідно врахувати всі пропорції і в’язкість тіста. Для визначення щільності тесту, потрібно взяти столову ложку і вмочити її в приготовлену суміш. Якщо при цьому ложка не просвічується крізь шар тіста і вся маса рівномірно стікає по її поверхні, значить суміш готова і тепер можна приступати до обсмажуванню основного продукту.

Для приготування страви нам потрібно вмочити просушені шматочки риби в клярі, після чого викладаємо їх на добре розігріту сковороду з досить великою кількістю соняшникової олії. При цьому між викладеними шматочками, має бути невеликий вільний відстань, щоб вони не злипалися між собою.

У цій статті ми докладно розглянемо всі секрети правильного приготування кляра для риби. Адже тільки з однієї риби, приготовленої таким способом можна нагодувати цілу зграю гостей. Ви питаєте чому? Тому що тісто збільшує її об’єм і додає ситності. А перед тим, як продовжите читати далі, прошу Вас глянути одним оком на мою минулу статтю м’ясо по-французьки і вибрати собі вподобаний рецепт

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Класичний рецепт кляру для риби

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Інгредієнти:

  • Вода холодна — 150 мл
  • борошно — 5 ст. л
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • яйце куряче — 1 шт
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку готуємо всі необхідні продукти. Лук очищаємо і натираємо на дрібній тертці в глибоку миску. Туди ж додаємо просіяне борошно, трохи солі з перцем за смаком і вбиваємо одне яйце.

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Потім гарненько перемішуємо всю масу. Після чого потроху вливаємо холодну воду і доводимо суміш до однорідного стану.

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Тісто повинно вийти без грудочок, не густе і не зовсім рідкий.

Простий рецепт для кляру риби з майонезом

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Тісто по цьому рецепту виходить дуже ніжним, м’яким і повітряним, який підійде для приготування будь-якої риби, але найкраще він підходить для злегка сухуватою рибки.

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт
  • борошно — 0,5 склянки
  • майонез — 3 ст. л
  • сир твердих сортів — 70 гр
  • вода — при необхідності
  • сіль і спеції — за бажанням.

Спосіб приготування:

1. У миску вбиваємо яйця і додаємо майонез, гарненько збиваємо їх за допомогою міксера або віночка до однорідного стану.

2. Сир твердих сортів натираємо на дрібній тертці і з’єднайте з яєчно-майонезній сумішшю.

3. Далі додаємо невеликими порціями просіяне борошно, доводимо її до однорідності.

4. При бажанні додаємо сіль, спеції і за необхідності додаємо воду, щоб вийшла маса, схожа з магазинної сметаною.

Як зробити кляр з яйцем і борошном

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Інгредієнти:

  • Борошно — 180 гр
  • яйця — 2 шт
  • майонез — 130 гр
  • вода холодна — 100 мл
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. У глибоку миску вбиваємо два яйця. При цьому за допомогою міксера або віночка, доводимо до однорідного стану, після чого на яєчної маси повинна проявитися легка пінка.

2. Тепер додаємо за смаком трошки меленого перцю і солі, додаємо майонез і знову гарненько збиваємо. Якщо ви використовуєте міксер, то це потрібно робити на мінімальній швидкості, для того щоб кляр надалі не пінився.

3. Не перестаючи розмішуємо майонезну основу всієї маси, тоненькою цівкою вводимо в неї холодну воду, а потім підсипаємо з однієї ложечки борошно. Уважно стежимо за густотою і хорошенечко розбиваємо всі грудочки. Довівши до необхідної консистенції, перестаємо вводити борошно.

Кляр для риби приготований на пиві

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Інгредієнти:

  • Борошно — 100 гр
  • пиво — 300 мл
  • яйця курячі — 2 шт
  • сіль -1 ч. л.

Спосіб приготування:

У глибоку чашку просіваємо борошно, додаємо яєчний жовток, пиво, сіль і перемішуємо до однорідної маси. А білок окремо збиваємо до білих піків.

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Після чого з’єднуємо тісто зі збитими білками і гарненько перемішуємо до однорідності.

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Ось такий швидкий і легкий рецепт приготування кляра на пиві, який відмінно підходить для смаження.

Кляр з молоком в домашніх умовах

6 рецептов кляра для рыбы: Секреты приготовления кляра

Тісто з додаванням молока надає рибі ніжний смак, в контрасті з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Борошно — 150 гр
  • куряче яйце — 1 шт
  • молоко — 2 ст. л
  • спеції і сушена зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Вбиваємо одне яйце в миску, туди ж вливаємо кілька столових ложечок коров’ячого молока, додаємо спеції і сіль за смаком.

2. Далі всю суміш ретельно перемішуємо з допомогою віночка, до того моменту, поки не розчиняться всі грудочки.

3. За бажанням всипаємо сушену зелень і ще раз перемішуємо до однорідного стану.

Рецепт повітряного кляру на мінералці (відео)

Тісто виходить ніжне і повітряне, підходить для риби, м’яса та овочів. Єдине, але як я вважаю не мало важливе зауваження — масло при готуванні продуктів може сильно бризкати, саме тому краще смажити в глибокій і вузькій каструльці. Газована вода повинна бути досить сильно охолоджена, мало не до крижинок. Хтось кладе одне яйце, але я не буду.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: