Про рецепті вершкового соусу для пасти: як правильно приготувати інгредієнти

Урізноманітнити страви з макаронів (спагеті, пасту) допоможе смачна заливка. Ідеально підійде вершковий соус для пасти — рецепт приготування дуже простий. Із цим соусом часто подають до столу відоме італійське блюдо паста карбонара. Доповніть підливу інгредієнтами — так кожен раз ви будете надавати основного блюда нові смакові нотки.

О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

Вершковий соус для пасти

Для вершкового соусу обов’язково знадобляться вершки жирністю не менше 15% та якісне вершкове масло. Далі все залежить від вашої фантазії та переваг. Дізнайтеся, як зробити вершковий соус для пасти за класичним рецептом.

Інгредієнти

  • вершки 20% 250 мл
  • вершкове масло 50 г
  • часник 1 зуб
  • сіль, чорний перець за смаком
  • рубана зелень (петрушка) за смаком

На порцію

Калорії: 296 ккал

Білки: 2.4 м

Жири: 30 г

Вуглеводи: 3 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    Для приготування соусу візьміть невеликий казанок або сковороду з високими бортиками. На повільному вогні розтопіть вершкове масло.

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    Влийте поступово жирні вершки і п’ять хвилин проваріть. За цей час зайва рідина повинна випаруватися, і маса трохи загусне.

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    Подрібніть зелень петрушки. Почистіть часточку часнику від лушпиння і нарізати дуже дрібно.

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    Додайте часник і зелень петрушки в вершки, постійно перемішуючи масу дерев’яною лопаткою. Протушкувати ще 3 хвилини.

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    У цей час можна зварити пасту. Налийте в каструлю 3 л води, посоліть. Дотримуйтесь пропорції: на літр води візьміть приблизно 100 г пасти і 10 г солі. Як тільки вода закипить, покладіть макарони. У воду можна додати трохи соняшникової або оливкової олії. Каструлю кришкою накривати не потрібно, інакше ви можете отримати не пасту, а розварену масу. Варити потрібно близько 10 хвилин. Потім злийте воду і викладіть пасту на блюдо.

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    Заливку посоліть, поперчіть і доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню.

  • О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

    Ще гарячим соус вилийте в готову пасту і подавайте до столу.

Порада: щоб отримувати соус більш густої консистенції, перед додаванням вершків у масло можна ввести одну столову ложку пшеничного борошна. Для яскраво вираженого вершкового смаку можете додати шматочок сиру, натертого на середній тертці.

Класичний вершковий соус стане прекрасним доповненням до відварним креветок або запечений у духовці шматочків лосося, будь-якої іншої риби. Морепродукти можуть бути і частиною соусу.

Вершковий соус з морепродуктами

Якщо ви і ваші домочадці любите морепродукти, приготуйте їх у вершковому соусі. Такий заливкою можна не тільки доповнити пасту, рибу, але і перетворити на повноцінне блюдо. У другому випадку доведеться додати в 2 рази більше «морського коктейлю».

О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

Перед тим як робити соус, потрібно дотримати деякі умови. Важливо не перетримати морепродукти на вогні, інакше вийде «гумове» частування. Готування не повинна зайняти більше 10-15 хвилин.

Порада: вершки можна замінити жирним молоком, а густоти підливи домогтися з допомогою пшеничного борошна або крохмалю.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 146 ккал;
  • жири – 8.7 м;
  • білки – 11 г;
  • вуглеводи – 2.9 р.

Інгредієнти

  • морський коктейль – 350 г;
  • вершки 20% – 450 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • олія соняшникова;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Візьміть цибулю і часник, очистіть їх від лушпиння. Сполосніть і наріжте цибулю на півкільця, а часник подрібніть.
  2. У сковороду з високими бортами або в казанок налити 2-3 столові ложки соняшникової олії, висипте нарізані цибулю і часник і пропассеруйте протягом 3 хвилин на повільному вогні.
  3. До цибулі покладіть розморожених молюсків і смажте 2-3 хвилини, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою.
  4. Влийте в сковороду вершки, приправити спеціями на вибір і сіллю, потім вершковий соус ще 5 хвилин. Гарячу заливку змішайте з відвареними макаронами, і подавайте до столу.

Замість морського коктейлю можна використовувати креветки. Їх обсмажують першими, потім викладають на блюдо і готують соус. В підливку додають молюсків. Така приправа також підійде для рибної піци. Якщо сумніваєтеся, в яких пропорціях готувати, подивіться покроковий рецепт з фото.

Сметанно-вершковий соус

Якщо ви зібралися приготувати м’ясо курки або тефтелі на вечерю, обов’язково спробуйте сметанно-вершковий соус. Він відрізняється більш насиченим смаком, а додавання різних спецій дозволить зробити його ніжним або гострим. З такою заливкою можна подавати м’ясні страви або тушкувати прямо в ній.

О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 135 ккал;
  • жири – 7.3 м;
  • білки – 16 г;
  • вуглеводи – 1.1.

Інгредієнти

  • куряче філе – 500 г;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • сметана 15% – 150 мл;
  • вершки 20% – 100 мл;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • гірчиця – 5 г;
  • сіль, чорний мелений перець, спеції – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Першим ділом куряче філе розморожуємо. Обмийте його, промокніть паперовою серветкою і наріжте невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть м’ясо.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. З часником проробіть те ж саме.
  3. У сковороду налийте трохи олії, поставте її на середній вогонь. Викладіть куряче філе і обсмажте м’ясо з усіх боків 10 хвилин. Потім висипте цибулю, влийте ще одну столову ложку рослинного масла і тушкуйте під закритою кришкою ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Змішайте в мисці сметану, вершки, часник і столову ложку гірчиці. Залийте цей соус в сковороду з куркою і тушкуйте під кришкою на повільному вогні ще 10 хвилин. Ніжний соус готовий.

О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

Подавати вершково–сметанний соус можна як до пасти, так і до картоплі і іншим гарніром. Крім того, замість курячого філе можна обсмажити, а потім згасити в вершках і сметані домашні або магазинні тефтелі, використовувати будь-який інший вид м’яса або риби.

У вершковий соус можна додати обсмажені гриби або смужки шинки. Такий приправою можна присмачити практично будь-який гарнір. Подавайте з нарубаної зеленню і посипати кунжутним насінням.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О рецепте сливочного соуса для пасты: как правильно приготовить, ингредиенты

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: