Про вершковому соусі для спагетті: як приготувати з молока, рецепт

Мало хто не любить макарони. Вони слугують альтернативним гарніром до більшості м’ясних, рибних і овочевих страв. Багато господині готують для них всілякі заправки, і виграють на цьому, тому що у результаті виходить смачне повноцінне блюдо, в якому гармонійно поєднуються макаронні вироби і пікантна підлива.

Ми пропонуємо вам дізнатися, як правильно приготувати вершковий соус для спагетті за різними рецептурам, серед яких можна підібрати підходящий саме під ваші гастрономічні уподобання. Отже, дивіться наші покрокові інструкції з фото.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Класичний вершковий соус

За цим рецептом вершковий соус для спагетті робиться простіше простого. Він вимагає мінімуму зусиль та інгредієнтів, що не позначається негативно на загальній смакову гаму страви.

Інгредієнти

  • вершки 200 г
  • борошно (пшеничне) 2 ст. л.
  • масло (вершкове, несолоне) 50 г
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 320.1 ккал

Білки: 3.8 р

Жири: 26.9 р

Вуглеводи: 15.7 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

    На чистий і сухий сковорідці при невеликому рівні вогню підсмажте пшеничне борошно, поки та не придбає легкий золотистий відтінок. У цій справі головне – не перестаратися. Борошно не повинна підгоріти.

  • О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

    Після введіть вершкове масло кімнатної температури, активно перемішуючи суміш лопаткою з силікону або віночком. В результаті у вас вийде досить щільна маса, яку потім необхідно буде розвести.

  • О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

    Влийте вершки тонкою цівкою, не припиняючи дії лопаткою. Слід домогтися однорідності консистенції. Додайте улюблені спеції і сіль.

  • О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

    Тим часом можна варити пасту. Відкинути її на друшляк, потім перекласти на блюдо і заправити отриманим соусом. Прикрасити зеленню.

Порада: добре поєднуються зі смаком вершків ароматні прованські трави (базилік, орегано, шавлія, чабер, майоран), мускатний горіх або сушений часник.

Рецепт вершково-гірчичного соусу

Цей злегка пряний соус відрізняється від інших тим, що його молочна основа складається з сметани, а не вершків. Він підходить не тільки до спагетті, але і до риби, курки, і взагалі будь-смаженого м’яса.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 199.6 ккал;
  • білки – 4 г;
  • жири – 15.6 г;
  • вуглеводи – 10.8 р.

Інгредієнти

  • сметана (жирна) – 150-200 г;
  • бульйон (курячий) – 150 мл;
  • масло (вершкове) – 30 г;
  • борошно (1 сорт) – 2 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста – 50 г;
  • гірчиця (діжонська) – 1-2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. На добре розігрітій сковороді розтопіть невеликий брусок вершкового масла. Всипте в нього дрібно нашатковану кубиками ріпчасту цибулю і обсмажуйте до м’якості не менше 10 хвилин. Після додайте ложку – дві борошна і ретельно перемішайте, щоб вона покрила кожен шматочок.
  2. Не припиняючи помішувати цибульну суміш на сковороду, влийте курячий бульйон. Слідом покладіть сметану, гірчицю і спеції.
  3. Трохи потримайте страву на вогні, а потім відставте. Готово!

Порада: не томіть соус занадто довго після того, як додали останні інгредієнти. При тривалій тепловій обробці сметана може згорнутися, перетворившись в сирну субстанцію.

Рецепт вершкового соусу з грибами

Готувати цю домашню вершкову підливу рекомендується з використанням білих грибів, тому як боровики відрізняються насиченим лісовим ароматом і щільною структурою.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорійність – 162.4 ккал;
  • білки – 2.7 м;
  • жири – 15.5 г;
  • вуглеводи – 3 р.

Інгредієнти

  • гриби свіжі – 250 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • цибуля ріпчаста (дрібний) – 1 шт.;
  • вершки (жирність 20 %) – 250 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Дрібно наріжте цибулька, після чого помістіть його в розігріту олію у сковорідку з товстим дном. Пасеруйте до легкої прозорості.
  2. Додайте різані тонкою соломкою гриби і смажте до повної готовності. На цьому етапі можете приправити майбутній соус.
  3. Влийте вершки і, постійно помішуючи, тушкуйте суміш на помірному вогні. Коли вона трохи упарітся і стане більш густий – знімайте з конфорки.

Порада: якщо ви не знайшли в продажі білих грибів, то замініть їх лисичками. Вони додадуть страві не тільки цікавий смаковий акцент, але і зроблять його вигляд більш святковим завдяки своєму насиченому окрасу.

Рецепт вершкового соусу з беконом

Пропонуємо вам зробити вершково-сирний соус з яскраво вираженим смаком копченого бекону і ароматом грибів, який в деякому роді нагадає вам про пасті карбонаре і стане відмінним доповненням не тільки до спагетті, але і до будь-якого іншого виду макаронів.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • калорійність – 249.6 ккал;
  • білки – 13.1 м;
  • жири – 21.2 г;
  • вуглеводи – 1.6 р.

Інгредієнти

  • вершки (жирність 25 %) – 200 мл;
  • масло вершкове – 35 г;
  • сир твердий – 50 г;
  • перець мелений (суміш) – за смаком;
  • печериці свіжі – 250 г;
  • бекон (копчений) – 150-200 г;
  • зубки часнику – 2 шт.

Покрокове приготування

  1. Розтопіть масло і помістіть в нього спочатку нашатковані пластинки часнику. Як тільки відчуєте аромат – додайте печериці. Спасеруйте все близько 5 хвилин.
  2. Наріжте нетовстими смужками копчене м’ясо (шкірку, якщо вона є, видалите) і відправте в загальну засмажку. Коли бекон підрум’яниться, влийте вершки тонкою цівкою.
  3. Як тільки соус нагріється, поступово вводите в нього сир, попередньо натертий на міні-тертці. Приправте міксом перців, при потребі посоліть.

Порада: соус для спагетті може бути не вершковий, а молочний, якщо використовувати молоко з високим відсотком жирності. Правда, при цьому будьте готові до того, що смак підливи значно зміниться.

Рецепт вершкового соусу з морепродуктами

Воістину шикарний соус до макаронів, в якому поєднуються креветки і червона ікра. Навіть на святковому столі це блюдо викличе у ваших гостей шквал емоцій.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 13

Енергетична цінність

  • калорійність – 164.1 ккал;
  • білки – 9.8 м;
  • жири – 11.6 м;
  • вуглеводи – 5.4 р.

Інгредієнти

  • ікра червона – 150 г;
  • креветки (королівські) – 300 г;
  • вершки (жирність 33 %) – 500 мл;
  • бульйон (рибний) – 200 мл;
  • борошно (вищий сорт) – 70-80 г;
  • сіль – за смаком;
  • лук різанець – 20 г;
  • сік лимонний – 20 мл;
  • перець чорний – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Для початку необхідно підготувати креветки зварити їх в злегка підсоленій воді протягом пари хвилин. Після цього очистіть молюсків від панцира і протомите 2 хв. на сковороді з додаванням лимонного соку.
  2. У сотейнику закип’ятіть бульйон, додайте в нього борошно і активно перемішайте віночком. Робити це потрібно максимально швидко, щоб не залишилося грудочок.
  3. Тепер можете додавати вершки і спеції з дрібно нарізаними пір’ям зеленого лука.
  4. Коли маса стане тягучою – всипте ікру і креветки. Дайте підливі постояти так мінімум 7 хвилин, після чого подавайте до столу.

Порада: такий вершковий ікорний соус можна готувати з додатковими інгредієнтами. Це можуть бути гриби, томати, сир, червона риба – варіантів багато. Головна умова – дотримуйтеся співвідношення кількості пасти і креветок 1:1.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Тепер у вашій кулінарній книзі набагато більше рецептів, якими ви можете себе час від часу балувати. Кожен з них гарний по-своєму і гідний того, щоб його приготували. При цьому не потрібно простояти весь день біля плити, “чаклуючи над сковородами, а можна легко зробити вишуканий смачну вечерю з простих продуктів. Пробуйте і експериментуйте. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О сливочном соусе для спагетти: как приготовить из молока, рецепт

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: