Томатний соус для піци – рецепт з фото з свіжих помідорів у власному соку

Піца вже давно завоювала серця всіх гурманів світу. Існує незліченна кількість варіацій цієї страви. Спочатку воно складалося лише з коржі, сиру, помідорів або томатної пасти і, звичайно ж, ароматних спецій. З часом кількість інгредієнтів зростала, але в Італії досі воліють “мінімалістичні” рецепти.

Головним компонентом страви є сир, а томатна паста або соус йому акомпанують”. Більшість господинь, готуючи піцу вдома, звикли використовувати кетчуп з магазину. Але він не зможе дати вашого кулінарного виробу той багатий смак, який обов’язково подарує томатний соус з прянощами. Головне при приготуванні – вибрати ідеальне поєднання інгредієнтів. Ми пропонуємо нескладний і цікавий рецепт, який підійде для будь-якої піци.

Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

Інгредієнти

  • ріпчаста цибуля 100 г
  • томати 500 г
  • орегано ч. л.
  • базилік 1 ч. л.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • часник 5 г
  • лавровий лист 1 шт.

На порцію

Калорії: 154 ккал

Білки: 2.4 м

Жири: 10.5 м

Вуглеводи: 13.8 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

    Вимийте помідори. Зробіть у плодоніжки або на нижній частині кожного плоду надрізи у формі хреста. Складіть овочі в каструлю або миску. Залийте окропом і залиште на 2-4 хвилини. Після цього на пару секунд занурте їх у холодну воду і зніміть залишки шкірки.

  • Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

    Почистіть цибулю, дрібно нарубаєте його. Часник наріжте або роздушіть. Обсмажуйте всі на оливковій олії, поки цибуля не стане золотистим.

  • Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

    Додайте до пассеровке томати. Накрийте кришкою. Час від часу помішуйте вміст сковороди. Якщо помідори великі або занадто щільні, роздушіть їх лопаткою – вони повинні тушкуватися у власному соку.

  • Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

    Додайте цукор, лавровий лист, орегано і базилік, посоліть. Розмішайте.

  • Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

    Знову накрийте сковороду кришкою і залиште соус гаситися на повільному вогні 10 хвилин.

  • Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

    Остудіть отриману томатну підливу. Змащуйте нею корж піци, і лише потім викладайте зверху інші інгредієнти.

Порада:ви можете відступити від рецепту, і класти всі приправи за своїм смаком, але бажано дотримуватися оптимальне співвідношення орегано і базиліка – 1:2.

Помідори готуються у власному соку і мають прекрасний аромат, який доповнюють спеції. Томатна заправка виходить не тільки смачним, але і дуже корисною, не містить консервантів і барвників. Всього один раз приготуйте самостійно томатний соус для піци, і ви ніколи більше не захочете використовувати для цих цілей кетчуп. Зручно, що підливку, зроблену за цим рецептом, можна застосовувати і для безлічі інших страв. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Томатный соус для пиццы - рецепт с фото из свежих помидоров в собственном соку

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: