Кетчуп з помідорів на зиму: пальчики оближеш, з крохмалем рецепт в домашніх умовах

Кетчуп – це один з найпопулярніших соусів у світі, який використовує практично кожна людина. Його подають до картоплі, м’яса, спагеті, застосовують у приготуванні різних страв і багато іншого. І хоч безліч торгових марок на сьогоднішній день пропонують різноманітний вибір цього томатного соусу на прилавках магазинів, тільки саморобний виходить таким, що пальчики оближеш.

Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

Спробуйте і ви хоч раз приготувати домашній кетчуп з помідорів з крохмалем самостійно, користуючись нашим простим і доступним рецептом, і ви більше ніколи не будете купувати цей соус в магазинах. А для більшої наочності ми провели детальні покрокові інструкції фото.

Інгредієнти

  • помідори 1,3 кг
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • часник 6 зубчиків
  • перець чилі 2 шт.
  • крохмаль (картопляний) 4 ч. л.
  • оцет винний червоний 200 мл
  • цукор-пісок 100 г
  • перець духмяний (горошок) 10 шт.
  • кориця (палички) 2 шт.
  • бадьян (зірчастий аніс) 4 шт.

На порцію

Калорії: 50.3 ккал

Білки: 0.8 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 11.3 м

Кроки 1 годину. 45 хв. Відео-рецепт

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Почнемо заготівлю кетчупу на зиму з обробки овочів – 6 зубчиків часнику і 2 цибулини необхідно очистити від лушпиння, сполоснути під проточною водою разом з помідорами і гострим перчиком чилі і потім добре обсушити всі овочі паперовими рушниками насухо.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Черговим кроком буде бланшування томатів – на них необхідно зробити неглибокі хрестоподібні надрізи, слідом на пару хвилин помістити в окріп і відразу ж після цього перекласти в ємність з льодом. Якщо такого під рукою не виявилося, то холодна вода теж зійде, головне — організувати різницю температур, яка дозволить зупинити термічну обробку продукту. Тепер треба зняти у шкірку, зробити це буде легко, після бланшування вона сама стане відходити.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Видаляємо у помідор місця кріплення плодоніжки, крупно ріжемо томати, цибулю і чилі і відправляємо їх у чашу блендера – все ретельно перебиваємо в однорідну масу, шматочків залишатися не повинно.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Зубці часнику пропускаємо через прес і також додаємо в томатну суміш разом з іншими спеціями і прянощами – запашним перцем, бадьяном і паличками кориці.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Переливаємо пюреподібний томатний соус в каструлю з товстим дном і відправляємо її на середній вогонь. Як тільки маса закипіла, зменшуємо полум’я до мінімального значення, і залишаємо тушкуватися приблизно на 35 хвилин.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Після цього даємо кетчупу трохи охолонути і перетираємо його через дрібне сито, щоб позбутися від спецій, які вже віддали весь свій смак і аромат.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Повертаємо помідорну масу в каструлю для варива, наливаємо туди 200 мл червоного винного оцту і засипаємо 100 г цукру – все ретельно перемішуємо і ставимо назад на плиту. Доведіть суміш до кипіння і варіть ще 10 хв.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Не гаючи часу, візьміть 4 столові ложки крохмалю і розведіть його у прохолодній воді гарненько при цьому заважаючи, щоб не було ніяких грудочок.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Отриманий розчин з крохмалем влийте киплячу томатну масу, старанно розмішайте і після повторного закипання рідини, варіть ще 2-3 хвилини.

  • Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

    Пряний, ароматний кетчуп готовий, залишилося тільки розлити його по сухим стерильним ємкостей і закатати прокип’яченими кришками. Переверніть закатані банки горловинами вниз і залиште остигати під теплим пледом на ніч. Зберігайте домашній кетчуп в холодильнику або в будь-якому іншому прохолодному темному місці.

Порада: щоб ваш соус вийшов ароматним і смачним, використовуйте для його приготування тільки стиглі та соковиті томати – від недозрілих плодів краще відмовитися.

Кетчуп из помидоров на зиму: пальчики оближешь, с крахмалом рецепт в домашних условиях

Цей рецепт настільки легкий у виконанні, що впоратися з нею зможе навіть початківець кулінар. Тому біжіть швидше в магазин, докупайте відсутні інгредієнти і швидше готуйте смачний кетчуп з помідорів на зиму з крохмалем на своїй кухні. Приємного апетиту та нових кулінарних знахідок!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: