Кетчуп з помідорів: рецептура по ГОСТ СРСР з болгарського перцю на зиму через соковижималку

У наші дні важко підібрати магазинний кетчуп, який би відрізнявся природним смаком. Тому багато згадують продукти, вироблені десятиліття тому. Приміром, рецептура по ГОСТ СРСР використовувалася в соусі “Краснодарський”. На жаль, сьогодні в кетчупи додають занадто багато крохмалю і штучних добавок. Але це не привід сумувати, адже існують способи приготувати чудовий кетчуп з помідорів і болгарського перцю, який буде не тільки натуральним, але і дуже смачним.

Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

Інгредієнти

  • Помідор 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 800 г
  • Часник 5 зубків
  • Перець солодкий червоний 1 кг
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Лист лавровий 2 шт.
  • Перець запашний мелений 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 13 ккал

Білки: 0.5 г

Жири: 0.3 г

Вуглеводи: 1.9 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на олії. Спочатку зробіть сильний вогонь, а коли цибуля почне підрум’янюватися, зменшіть полум’я, і смажте до м’якості і світло-золотистого кольору.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Розігрійте духовку до 180-200°C і покладіть на решітку перці, щоб запеклися. Якщо у вас електродуховка, то включіть режим конвекції, інакше їх потрібно час від часу перевертати.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Коли на перцях з’являться темні плями, вийміть один і спробуйте зняти шкірку. Якщо це вдалося зробити, він готовий. Дайте перцям охолонути, очистіть їх і наріжте дрібними шматочками.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Вимийте помідори і відкладіть недоспелые та пошкоджені. Потім подрібніть. Можна зняти з них шкірку і пропустити через м’ясорубку, але швидше з використанням соковижималки. У такому разі шкірка і тверді частини плодів не потраплять в соус і не зіпсують його смак.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Вилийте томатний сік у ємність з товстим дном. Для отримання густого кетчупу його потрібно випарувати. Робиться це протягом 40-50 хвилин на невеликому вогні. Не забувайте помішувати, щоб томат не пригорів.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Коли ви побачите, що консистенція соусу більш-менш підходить, додайте в нього видавлений часник і інші інгредієнти. Тушкуйте на маленькому вогні ще близько чверті години. Спробуйте, чи достатньо солі.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Ті, хто любить соуси, в яких відчуваються складові, можуть влаштовувати прямо зараз. Якщо ж віддаєте перевагу однорідні, тоді подрібніть злегка остиглий кетчуп блендером.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Соус зручно закривати і зберігати в банках, які загвинчуються кришками з різьбою. Підготуйте баночки ємністю 200 мл У них закривати соуси найзручніше, тому що невеликий обсяг не встигне зіпсуватися – він з’їдається вмить. Вимийте ємності і опустіть по черзі в киплячу воду на 1 хвилину. Те ж саме виконайте і з кришками.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Доведіть соус ще раз до кипіння і розлийте його по банках, відразу ж загорніть.

  • Кетчуп из помидор: рецептура по ГОСТ СССР из болгарского перца на зиму через соковыжималку

    Як завжди в таких випадках, викладіть ємності на дерев’яну дошку або товстий плед шийкою вниз, а зверху оберніть ще одним. Протримаєте так консервацію близько доби, щоб соус зберігся на зиму.

Порада: якщо ви віддаєте перевагу гострі страви, тоді в склад овочів додайте 1 подрібнений червоний пекучий перець або чайну ложку чорного меленого.

По такому рецепту виходить дуже ароматний і корисний домашній кетчуп, який відмінно доповнить страви з макаронів, картоплі і м’яса. З ним навіть можна робити піцу.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: