Соус із слив на зиму до м’яса: дуже смачний кисло солодкий рецепт з помідор і часником в домашніх умовах, приправа до м’яса і шашлику

З яловичини, свинини та курки можна приготувати безліч страв. Кожному з цих страв можна надати пікантності, додавши соус із слив і помідор. Рецепт кисло-солодкого сливового соусу допускається трохи змінювати, в залежності від смакових уподобань – готувати з різних сортів плодів, використовувати чорнослив або аличу. Його легко заготовляти на зиму, але можна робити і безпосередньо перед прийомом їжі.

Приправа до м’яса може бути гострою, якщо додати гострий перець чилі, а прянощі і спеції (наприклад, каррі) зроблять її смак пряний. Соус із слив до м’яса виходить темно-червоний, ароматний і корисний, відмінно підійде не тільки до м’ясних частувань, але і може використовуватися як самостійна закуска. З білих слив можна приготувати не менш смачну приправу, але вона буде мати світлий відтінок.

Процес приготування не складний. Якщо раптом при варінні соусу з’являться складності, то можна сміливо скористатися фото і відео підказками.

Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

Важливо знати: 1 кг слив необхідно рахувати без кісточок, так що при покупці фруктів беріть на 200 грам більше.

Рецепт соусу із слив з помідорами до м’яса

Інгредієнти

  • помідори 1 кг
  • 1 кг сливи
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • перець болгарський 4 шт.
  • перець чилі 1 шт.
  • базилік 1/2 пучка
  • кінза 1/2 пучка
  • часник 5 зубчиків
  • перець чорний мелений 1 ч. л.
  • сіль 1 ст. л.
  • цукор 100 г
  • оцет яблучний 50 мл

На порцію

Калорії: 46.9 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 10.9 г

Кроки 2 год. 30 хв. Відео-рецепт

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Перемываем всі наявні овочі і при необхідності очищаємо від шкірки.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Для закачування соусу з злив в домашніх умовах знадобляться 4 півлітрові банки, які заздалегідь необхідно промити і простерилізувати будь-яким звичним для вас способом.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Із слив видаляємо кісточки, помідори розрізаємо на 2 частини і видаляємо плодоніжки, ріпчасту цибулю ріжемо на 4 частини, болгарський перець очищаємо від насіння і розрізаємо навпіл. Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Каструлю з перекрученими овочами ставимо на повільний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 1 годину 50 хвилин.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Тим часом очищаємо перець чилі від насіння і дрібно нарізаємо його.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Дуже дрібно ріжемо заздалегідь вимиту кінзу і базилік. Часник видавлюємо через часникодавку.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    За 30 хвилин до остаточного приготування соусу з злив до м’яса додаємо в нього зелень, чилі і часник.

  • Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

    Розливаємо соус по банкам і закочує їх. Залишаємо в теплі до повного охолодження. Таке блюдо не обов’язково консервувати в повному обсязі, можна частину соусу зберігати в холодильнику, накривши капроновою кришкою. Звичайно, всю зиму приправа з злив до м’яса не простоїть, але протягом місяця точно не зіпсується.

Особливість приготування з жовтих і зелених помідор

Замість червоних томатів в соус можна додавати жовті. Ні процес приготування, ні тривалість від цього не зміняться. Правда, колір соусу буде світлим, тому, якщо хочете отримати яскравий червоний, то змішуйте жовті помідори з червоними помідорами та болгарським перцем, за бажанням додайте томатну пасту.
Із зелених помідорів соус виходить дуже смачний, але ось рецепт зовсім інший. У таку страву необхідно додавати всі зелені інгредієнти: яблука, перець, зелень. Та й вариться він на півгодини довше звичайного шашликового соусу.

Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

Цікаво знати: грузинський та вірменський соус готують з жовтих або білих злив, і називається він ткемалі. Таке національне кавказьке блюдо отримало визнання і за межами своєї батьківщини. Кисло-солодкий соус з жовтих слив підходить до будь-якої м’ясної страви.

Обов’язково приготуйте класичний соус із слив на зиму, побалуйте себе і своїх домочадців. Рецепт перевірений – виконувати всі умови приготування, відмінний результат гарантовано. Просто пальчики оближеш!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Соус из слив на зиму к мясу: очень вкусный кисло сладкий рецепт из помидор и чесноком в домашних условиях, приправа к мясу и шашлыка

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: