Про сирно-вершковому соусі: рецепт, як приготувати з молока і сиру

Жодна справжня паста не може називатися такою без сирно-вершкового соусу. Італійці вважають, що це доповнення до страви здатне надати йому особливі «нотки», тому ставляться до приготування страви з повагою. У світі існує більше тисячі найрізноманітніших рецептів соусів для спагетті, але сирно-вершковий – найпопулярніший.

Вам зовсім необов’язково використовувати класичну рецептуру пасти, за якою готують в ресторанах, навпаки, ви можете використовувати будь-які макарони, бантики, спагеті, черепашки, навіть локшину домашнього приготування. Макаронне тісто прекрасно поєднується з сиром і вершками, тому соус на їх основі так всі люблять.

О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

Рецепт сирно-вершкового соусу

Зробити подібний молочний соус можна дуже швидко. Якщо у вас немає часу на готування якихось складних страв, а їсти хочеться, обов’язково беріть цей рецепт собі на озброєння. Будь-які макаронні вироби варяться не більше 10 хвилин, цього часу цілком достатньо для приготування підливи.

Рада: у деяких рецептах використовуються гриби, подрібнені волоські горіхи, молоко і сири твердих сортів. Багато домогосподарки радять брати виключно плавлений сир, так як твердий може злипнутися в єдину масу.

Інгредієнти

  • вершки 1 ст.
  • сир плавлений 200 г
  • часник 2 зубчики
  • мускатний горіх 1/3 ч. л.
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

На порцію

Калорії: 161.7 ккал

Білки: 13.3 р

Жири: 11.5 г

Вуглеводи: 2.7 м

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

    Сир попередньо натріть на крупній тертці.

  • О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

    Вершки потрібно вилити в каструлю з глибоким дном і підігріти на слабкому вогні, не забуваючи помішувати.

  • О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

    Коли вершки подогреются, додайте сіль, перець і мускатний горіх за смаком. Якщо ви вирішили робити соус з волоськими горіхами, то їх теж потрібно вводити в цей момент, а потім посипати готову пасту.

  • О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

    Потроху додайте тертий сир і розмішуйте, щоб він не злипнувся в грудку. Кипляча маса повинна поступово плавити продукт.

  • О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

    Часник подрібніть через прес і додайте в ємність.

  • О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

    Доведіть сирно-вершковий соус до однорідної маси. Не забувайте ретельно розмішувати вміст каструлі, щоб нічого не пригоріло. Соус можна подавати на стіл і змішувати з готової локшиною.

Рада: У багатьох ресторанах пасту подають окремо, а соусом поливають зверху, не змішуючи компоненти. Прикрашають страву зеленню, горіхами, тертим сиром твердих сортів, грибами або помідорами черрі.

О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

Із зазначених інгредієнтів виходить 4 порції підлива, чого цілком достатньо на невелику сім’ю. Якщо використовуєте для приготування молоко замість вершків можна брати 1 склянку продукту. Такий варіант підходить і для людей, які сидять на дієті, адже вони можуть взяти знежирене молоко.

Паста – це дуже просте блюдо, яке можна приготувати, коли немає часу на щось складне. Крім спагетті, таку підливу можна подавати до чіпсів, додати бекон, курку, креветки або тефтелі. Сирно – вершковий соус, рецепт якого вам неодмінно стане в нагоді, універсальний. Експериментуйте і приємного вам апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О сырно-сливочном соусе: рецепт, как приготовить из молока и сыра

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: