Про томатно-вершковому соусі: рецепт для спагетті, як правильно приготувати

Італійцям немає рівних у приготуванні пасти! У кухні цієї країни є більше тисячі найрізноманітніших рецептів, і кожен з них унікальний. Макарони у вершковому соусі з помідорами – це одне із самих смачних страв, і щоб його приготувати, необов’язково бути італійцем, досить просто слідувати фото-інструкції!

О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

Важливо: томатно-вершковий соус можна використовувати для будь-якого типу пасти: макарони, спагетті, лингуини і т. д. Але дотримуйтеся головного правила справжнього італійця – ніколи не економте на пасті!

Інгредієнти

  • вершки 33% жирності 100 мл
  • часник 2 зубчики
  • томат 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • олія оливкова 1 ст .л.
  • масло вершкове 10 г
  • сіль 1 ч. л.
  • італійські трави прованські 1 ч. л.
  • перець чорний мелений 1/3 ч. л.

На порцію

Калорії: 159.2 ккал

Білки: 1.6 м

Жири: 14.3 р

Вуглеводи: 6.3 м

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

    Всі овочі необхідно заздалегідь вимити, почистити і підготувати. На сковороді розігріваємо оливкову олію і вершкове масло.

  • О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

    Цибулю ріжемо дуже дрібно і відправляємо пассероваться. У цей момент можна додавати м’ясо або гриби, на розсуд, так як єдино вірного рецепти пасти не існує.

  • О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

    Коли цибуля підрум’яниться, виливаємо жирні вершки, розмішуємо силіконової лопаткою і варимо соус близько 10 хвилин.

  • О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

    Додаємо прованські трави, сіль і перець. Якщо у вас немає італійських трав, можна самому змішати базилік і орегано – різниця невелика.

  • О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

    Помідорки обдаємо окропом і потім з легкістю знімаємо шкірку. Нарізаємо томат дрібними кубиками або тремо на тертці, а потім додаємо до соусу.

  • О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

    Тушкуємо ще 10 хвилин, додаємо подрібнений через прес часник. Вершково томатний соус для пасти готовий! Тепер у нього залишилося тільки додати приготовані макарони, перемішати і за бажанням прикрасити тертим пармезаном. Buon appetito!

Порада: багато італійські шеф-кухарі додають підливу під час варіння тефтелі, щоб зробити страву більш ситним. Ними можна прикрашати готову пасту або подавати окремо, на ваш розсуд.

О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

Приготувати таку підливу для пасти не становить праці. Ви можете додавати за бажанням улюблені інгредієнти: петрушку, кріп, плавлений сир, бекон – вийде приголомшлива томатна паста. Соус настільки смачно, що ваші гості будуть випрошувати рецепт і навідуватися до вас на обід знову і знову!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

О томатно-сливочном соусе: рецепт для спагетти, как правильно приготовить

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: