Для того щоб пікнік можна було назвати вдалим, має збігтися відразу кілька факторів. Важлива хороша компанія, бажаний сонячний теплий день і обов’язкові смачні страви біля багаття. Шашлики – невід’ємна частина посиденьок на природі.
Запорукою того, що страва всім сподобається, не є лише одне соковите просмажене м’ясо, приготоване на мангалі. Важливі і приправи.
Звичайно, в магазинах продається велика кількість різних соусів на вибір. Але всі вони і на одну десяту не передають того аромату, який виділяє томатна добавка з кінзою, приготовлена в домашніх умовах. До того ж магазинні продукти масового вжитку містять велику кількість консервантів. Інша справа – домашній соус. Ви особисто берете участь і у виборі інгредієнтів, і в процесі його приготування. Але найприємніший етап – це, безумовно, дегустація.
Приготований зі свіжих стиглих томатів, соковитого перцю і насичений саме вашими улюбленими приправами, продукт точно не залишить байдужим нікого з тих, з ким ви будете проводити пікнік на природі. А м’ясо, политу соусом зверху, гарантовано доведеться всім до смаку.
Порада: в томатний соус для шашлику можна додавати різні спеції і пряні трави на свій розсуд. Наприклад, якщо ви любитель базиліка, додайте його, і тим самим удоскональте рецепт для себе. Додайте овочевий заправці “нотку” улюбленого смаку.
Ми пропонуємо дізнатися детальніше всі нюанси поетапного приготування закуски-приправи з помідорів з часником і зеленню болгарським перцем з нашого рецепта.
Інгредієнти
- 700 г помідор
- Перець болгарський 1 шт.
- Кінза 30 г
- Кріп 20 г
- Часник 25 г
- Коріандр мелений ½ ч. л.
- Мелені насіння кмину ½ ч. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Червоний перець мелений ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 32 ккал
Білки: 1.1 м
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 6.8 г
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Томати перебираємо, очистити від плодоніжок і моєму. Зрізаємо все розм’якшені і зіпсовані ділянки. Знімаємо шкірку з овочів і пропускаємо м’якоть через сито (або трьом на дрібній тертці).
-
В отриману суміш додаємо цукор і сіль, перемішуємо. Відставляємо на 15-20 хвилин.
-
Тим часом чистимо болгарський перець (від хвостика і насіння), протираємо його через дрібну тертку.
-
Моєму зелень, зрізаємо довгі стеблинки. Листя висушуємо і дрібно шаткуємо, наскільки це можливо. Паралельно очищаємо часник і продавлюємо його через спеціальний прес.
-
Пробуємо на смак томатну пасту. Якщо мало солі – досолює. Приєднуємо до неї рубану зелень, подрібнений часник, протертий болгарський перець і всі спеції із переліку інгредієнтів. Добре перемішуємо соус. Тепер він готовий до вживання!
Порада: секрет смаковий “родзинки” і високої корисності такого соусу криється в свіжості інгредієнтів. Даний продукт не призначений для тривалого зберігання. Тому готувати його потрібно кожен раз перед тим, як збираєтеся вибратися на природу і посмажити шашлики.
Піклуйтеся про своє здоров’я, самостійно займаючись приготуванням томатної добавки до м’яса. Такий підхід не тільки захистить ваш організм від попадання в нього великої кількості консервантів, але і, навпаки, наситить його вітамінами. Адже корисні елементи, що містяться в помідорах, зміцнюють імунітет, покращують роботу травної та серцево-судинної систем. До того ж незаперечною перевагою домашньої заправки є її куди більш насичені смак і аромат (у порівнянні з магазинним продуктом).
Потіште себе і своїх близьких томатним соусом для шашлику власного приготування і насолоджуйтеся повною мірою смачними стравами на природі.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.