Закусочний торт — рецепти до свята з вафельних коржів, листкових і крекерів

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Несолодкий закусочний торт – прекрасна альтернатива класичним закусок і десертів. Одне блюдо відразу вирішує кілька завдань: це і красиве оформлення (часто не поступається справжньому кондитерського шедевру), і смачна небанальна закуска на святковий стіл. Таке блюдо буде доречно скрізь, крім, можливо, дитячого дня народження. Саме закусочний торт – відмінний варіант подарунка чоловікові власними руками.

Сьогодні це блюдо стає все популярнішим серед господинь, багато хто воліє його простим закусок і салатів. Оригінальна подача, відмінний смак – все це притаманне закусочного торту. І головне, при його приготуванні практично немає ніяких правил. Ви можете використовувати будь-які інгредієнти, які вам до смаку: рибу, консерви, овочі, тісто, печиво, хліб, сир, гриби, ковбасу, крабові палички, оливки, маслини, зелень – це далеко не весь список можливих продуктів. Головне, щоб вони поєднувалися між собою.

Щоб тортик вийшов дійсно смачним, використовуйте обмежений список інгредієнтів. Не потрібно намагатися в одне блюдо включити все, що ви любите або все, що залишилося у вас в холодильнику. Вивчіть сполучуваність продуктів і зробіть якийсь один акцент. Приміром, якщо це рибний торт, то не треба додавати м’ясо. Хоча останнім часом стає дуже популярною дробова подача. У цьому випадку торт ділиться на кілька частин: припустимо, рибну, м’ясну та овочеву, і гості вибирають те, що хочуть.

При приготуванні не забувайте про соуси. Майонез, сметана, класичний йогурт, м’які сири, гірчиця – використовувати можна все. Тільки пам’ятайте: якщо начинка сама по собі соковита, то варто уникати додаткової просочення соусом. В оздобленні страви теж немає обмежень: за допомогою тих самих солоних продуктів можна викласти цілу композицію. Експериментуйте, з’єднуйте, творіть, і ваші близькі не залишаться байдужі!

Зміст статті:
  1. Закусочний торт з куркою і грибами на вафельних коржах
  2. Знадобиться:
  3. Знадобиться для прикраси:
  4. Етапи приготування.
  5. Торт-закуска з крекерів з рибними консервами
  6. Знадобиться:
  7. Етапи приготування.
  8. Закусочний торт Наполеон з листкового тіста і риби
  9. Знадобиться:
  10. Знадобиться для прикраси:
  11. Етапи приготування.
  12. Святковий торт-закуска з курячого філе
  13. Знадобиться для коржів:
  14. Знадобиться для начинки:
  15. Етапи приготування.
  16. Як приготувати закусочний торт з оселедцем — відео рецепт
  17. Рецепт закусочного торта з шинкою з тостового хліба
  18. Знадобиться:
  19. Знадобиться для прикраси:
  20. Етапи приготування.
  21. Закусочний святковий торт з листкових коржів з шинкою, сиром і грибами
  22. Знадобиться:
  23. Знадобиться для прикраси:
  24. Етапи приготування.
  25. Закусочний торт-суші з червоною рибою і крабовим м’ясом
  26. Знадобиться:
  27. Етапи приготування.
  28. Овочевий закусочний торт з баклажанів
  29. Знадобиться для коржів:
  30. Знадобиться для начинки:
  31. Етапи приготування.
  32. Торт закусочний з квасолі з часником з начинкою з цибулі і моркви
  33. Знадобиться для коржів:
  34. Знадобиться для начинки і соусу:
  35. Етапи приготування.
  36. Швидкий і простий закусочний торт з лаваша з сиром, ковбасою, овочами і яйцями
  37. Знадобиться:
  38. Етапи приготування.
  39. Млинцевий закусочний торт з червоної риби з сирним сиром
  40. Знадобиться:
  41. Етапи приготування.
  42. Закусочний торт рулет на Новий рік — відео рецепт

Закусочний торт з куркою і грибами на вафельних коржах

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей варіант тортика прекрасна альтернатива солодкого десерту для тих, хто не любить класичну випічку: і торт на столі, і солодощів немає. Готується він дуже просто і досить швидко. Єдина умова: так як коржі використовуються вафельні, готувати його краще починати заздалегідь, щоб вони гарненько просочилися і стали м’якими. Однак якщо ви хочете, щоб торт хрустів, то потрібно, навпаки, зробити це блюдо прямо перед застіллям. Чим довше тортик буде стояти, тим м’якше він у підсумку стане. Можна коржі розрізати на 2 половинки і зробити одну частину хрусткою, інше – м’якою, і кожен буде їсти те, що йому подобається. При приготуванні паштету регулюйте його однорідність за власним смаком: можете злегка збити блендером, зберігши шматочки або перетворити в однорідне пюре.

Знадобиться:

  • обсмажені гриби – 300 гр.;
  • обсмажене філе курки – 300 гр.;
  • майонез – 50 гр.;
  • вафельні коржі (діаметр 24 см) – 7 шт.

Знадобиться для прикраси:

  • гранат – 1 шт.;
  • майонез – 150 гр.;
  • сир – 30 гр.;
  • петрушка – 1 пучок.

Етапи приготування.

1. Заздалегідь обсмажте подрібнене філе і гриби з додаванням перцю і солі. Обов’язково дочекайтеся повного остигання.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. У чашу подрібнювача викладіть спочатку всі гриби з додаванням майонезу, а потім куряче філе з ним же і пюрируйте продукти. У вас повинне вийти два паштету: курячий і грибний.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. На плоске блюдо покладіть корж. Щоб він не ковзав по тарілці, можете дно злегка змастити майонезом. Нанесіть курячий паштет, акуратно розподіливши його по всій площі.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Потім накрийте наступним коржем, злегка притисніть і нанесіть грибний паштет. Повторюйте до закінчення всіх інгредієнтів.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Верхній корж покрити майонезом, щоб тортик виглядав більш красиво. Так само змастіть майонезом боки.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Очистіть вимитий заздалегідь гранат. Петрушку промийте холодною водою і дайте їй трохи обсохнути. Кулінарне кільце додайте в середині торта і насипте в нього жменю очищеного граната, акуратно розподіліть.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте по периметру гранатового кільця торт краплями майонезу, а навколо розкладіть гілочки петрушки. Бока тортика так само прикрасьте листочками зелені.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. Пропустіть через дрібну тертку сир. По периметру тортика розподіліть натертий сир і прикрасити намистом з граната.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Якщо ви хочете, щоб торт просочився, відправте його в холодильник на кілька годин. Якщо цей закусочний торт подавати відразу на стіл, то він збереже хрускіт вафель. А якщо залишити настоюватися в холодильнику, то просочиться і стане м’яким і ніжним.

Торт-закуска з крекерів з рибними консервами

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей дуже бюджетний варіант несолодкого закусочного торта буде прекрасною прикрасою будь-якого святкового столу. Особливо він припаде до смаку любителям консервів. Закуска виходить дуже ніжною і соковитою, до того ж її дійсно виходить дуже багато, тому не варто хвилюватися, що комусь не дістанеться. Та й готується закусочний торт з крекерів швидко з мінімальними зусиллями з вашого боку. Якщо вас лякає слово «торт», не хвилюйтеся – піч нічого не доведеться. При бажанні сардину можна замінити на будь-яку іншу рибу.

Знадобиться:

  • банку консервованої сардини – 240 гр.;
  • крекери квадратної або прямокутної форми – 600 гр.;
  • сир напівтвердий або твердий – 150 гр.;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • кріп – 0.5 пучка;
  • майонез;
  • часник за смаком.

Етапи приготування.

1. З банки сардини злийте сік. Рибу розімніть з допомогою виделки і перекладіть в глибоку миску.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Видавіть до сардині очищений часник і додайте 2-3 столові ложки майонезу. Все добре перемішайте. Маса повинна вийти, як густа сметана.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Очистіть зварені круто яйця і пропустіть їх через середню грати терки.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. В окрему глибоку посуд видавіть очищений часник і додайте 3 столові ложки майонезу, перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Сир пропустіть через середню терку.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Вимиту і висушену зелень подрібніть і змішайте з тертим сиром.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. Тепер приступайте до нанесення торта. На плоске квадратне або прямокутне блюдо викладіть печиво в один суцільний шар. Промажте його сумішшю з риби і майонезу.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. Зверху викладіть ще шар печива і змастіть його половиною майонезу з часником, а потім присипте яйцями.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

9. Далі знову шар печива (не забувайте кожного разу його злегка притискати при викладенні, щоб згодом воно краще просочилося), змащений майонезом, а зверху сир із зеленню.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Надішліть закусочний торт з крекерів в холодильник на кілька годин. Після просочення він стане м’яким і дуже смачним. Приємного апетиту!

Закусочний торт Наполеон з листкового тіста і риби

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей неймовірної краси закусочний тортик виходить надзвичайно ніжним, повітряним, соковитим і смачним. Рибка дуже вдало поєднується з вершковим сиром, а листкове тісто робить закуску по-справжньому легкою. Спробуйте приготувати таку страву на будь-який святковий стіл, і ваші гості будуть у захваті! Особливо тортик оцінять любителі морепродуктів. Для приготування коржі можна приготувати самостійно або купити готові. В залежності від розмірів знадобиться 2-4 коржа. Якщо вони великі, то можна взяти 2, розрізавши їх навпіл.

Знадобиться:

  • листковий корж – 2-4 шт.;
  • банку консервованої сардини (можна замінити на будь-яку рибу) – 250 гр.;
  • гриби – 200 гр.;
  • сир вершковий – 200 гр.;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез;
  • сіль за смаком.

Знадобиться для прикраси:

  • свіжий огірок;
  • червона слабосолона риба;
  • креветки;
  • лимон.

Етапи приготування.

1. Заздалегідь підготуйте всі продукти. Креветки відварити до готовності в підсоленій воді, яйця зваріть круто. Вимиті гриби і очищену цибулю подрібніть і обсмажте з додаванням рослинної олії до готовності.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Огірок і лимон промийте в холодній воді і витріть паперовим рушником насухо.

3. Вершковий сир розімніть виделкою. Залиште трохи коржів для обсипання тортика. Із консерви злити зайву рідину, залишивши трохи. Рибу розімніть виделкою.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Перший шар майбутнього торта змастіть сіткою з майонезу і викладіть зверху консерви. Акуратно розподіліть по всьому коржу.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Далі покладіть наступний корж, злегка притисніть, змастіть майонезом і викладіть обсмажені гриби з цибулею.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Очищені яйця пропустити через тертку і змішайте з майонезом, додавши зубчик подрібненого часнику.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. На торт викладіть наступний корж і змастіть його з масою яєць і майонезу. Завершальним шаром буде ще один листковий корж, змащений сиром. Так само промажте сиром боки тортика.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. Тепер можете приступати до прикраси страви. Подрібніть залишилися коржі і посипте торт з боків.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

9. Огірок наріжте найтоншими слайсами вздовж за допомогою овочерізки, лимон поріжте на тонкі кільця, рибку – невеликими шматочками, очистіть креветки, а вимиту і висушену зелень розберіть на невеликі гілочки.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

10. Тортик прикрашайте в довільному порядку. З тонких слайсів огірка можна зробити квіточки. Їх же можна зробити і з тонко нарізаною рибки. За вашим бажанням викладіть зелень, креветки і шматочки лимона.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Надішліть торт в холодильник на кілька годин, щоб він просочився. Результатом ваших праць буде приголомшливо смачний і неймовірно красивий святковий закусочний торт Наполеон. Краще запишіть рецепт або збережіть на нього посилання, після свята за ним вишикується черга з захоплених гостей.

Святковий торт-закуска з курячого філе

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Якщо ви не любитель тіста і класичних коржів або просто хочете приготувати небанальну закуску, обов’язково приготуйте цей закусочний торт – коржі в ньому виконані з подрібненого курячого філе. Дуже смачний, соковитий і смачний, такий тортик стане справжньою прикрасою вашого святкового столу. Повірте, гості обов’язково оцінять ваші старання. Та й готується він досить просто. Приправу можна використовувати будь-яку за вашим бажанням.

Знадобиться для коржів:

  • куряче філе – 800 гр.;
  • яйце куряче – 1-2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • приправа до м’яса або курки – 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • плавлений несолодкий сирок – 2 шт.;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • гриби печериці – 300 гр.;
  • майонез;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком.

Етапи приготування.

1. Для начинки відварити 4 яйця круто. Вимийте гриби в крижаній воді і витріть їх рушником. Наріжте невеликими шматочками і обсмажте на розпеченому рослинному маслі, посоліть. Викладіть в миску і дайте охолонути.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Куряче філе промийте у воді і витріть паперовим рушником. Філе і очищену цибулю подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Додайте всю необхідну приправу, сіль і 2 сирих яйця, гарненько перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Форму для запікання діаметром 20 сантиметрів змастіть соняшниковою олією і викладіть в неї ¼ частину курячого фаршу, разравняйте. Надішліть запікатися в духовку при температурі 200 градусів протягом 10-12 хвилин.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Готовий м’ясний корж вийміть з форми і дайте йому охолонути. Повторіть так ще 3 рази, поки фарш не закінчиться.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Часник і плавлений сир пропустіть через дрібну тертку. Додайте майонез, трохи солі і добре перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Очистіть варені яйця, відокремте білки від жовтків і натріть все окремо на дрібній або середній тертці.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. Наступний етап – складання торта. Викладіть на плоске блюдо курячий корж і змастіть його половиною начинки з сиру.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. Зверху покладіть другий корж, покрийте його майонезній сіткою і викладіть гриби.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

9. Далі знову корж (не забувайте на кожен злегка натискати при збірці), змащений другою половиною сирної начинки. І останній корж.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

10. Тортик з усіх боків промажте майонезом. По боках присипте білки від яєць, а зверху яєчними жовтками. Прикрасьте за бажанням.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Готовий торт відправте просочитися в холодильник на 3-4 години. Прикраси на закусочний торт можна зробити з тонких скибочок ковбаси, шинки, огірочків. Можна покласти маслини або мариновані грибочки. Всі інгредієнти на ваш смак.

Як приготувати закусочний торт з оселедцем — відео рецепт

Любите оселедчик і чорний хлібець? Звичайні бутерброди або канапе вже не так цікаво. Приготуйте з них закусочний торт. Несподівано, але приголомшливо смачно.

Дуже смачно і ситно!

Рецепт закусочного торта з шинкою з тостового хліба

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей дуже красивий закусочний торт буде приголомшливо виглядати на будь-якому святковому столі. Готується він досить просто: всього півгодини вашого часу, і у вас на столі справжній шедевр. Інгредієнти використовуються досить прості, але за рахунок їх з’єднання виходить дуже смачна закуска. Зерниста гірчиця додає нотку пікантності, при цьому вона не така гостра, як класична, а кульки, які лопаються у роті, сподобаються всім. М’який тостовий хліб можна взяти прісний або солодкий за вашим бажанням. Кількість інгредієнтів залежить від діаметра вашого тортика.

Знадобиться:

  • тостовий хліб 12 шт.;
  • шинка (можна замінити на варену ковбасу або відварну грудку індички);
  • редис свіжий;
  • яйця курячі;
  • корнішони солоні;
  • тертий твердий або напівтвердий сир;
  • сирний сир.

Знадобиться для прикраси:

  • сир «Філадельфія»;
  • помідори «Черрі» різнобарвні;
  • пір’я цибулі;
  • листя салату;
  • петрушка або люба інша зелень за смаком;
  • декоративний червоний перець.

Етапи приготування.

1. На плоске блюдо викладіть 4 шматка хліба впритул один до одного. За допомогою кулінарного кільця обріжте краю, щоб зробити тортик круглим. Виконайте те ж саме з іншими шматками. У останньої партії хліба кільце не забирайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Яйця зваріть круто і дайте їм охолонути. Шинку, огірки, редис і яйця наріжте тонкими кільцями. Тостовий хліб змастіть шаром сирного сиру. Можна використовувати простий або з будь-якими добавками. Не беріть занадто багато, щоб м’який хліб зберіг свою текстуру.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Викладіть зверху шар огірків, потім шинки, змастіть зернистою гірчицею.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Потім покладіть шар тертого сиру. Далі йде знову хліб, який, знову ж таки, потрібно змастити сирним сиром.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Потім викладіть шарами редис, яйця, шинку і знову тостовий хліб, змащений сиром.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Зніміть кулінарне кільце і промажте боки торта сиром «Філадельфія».

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. Вимийте овочі та зелень, обсушіть всі паперовим рушником. Помідори і перець наріжте половинками, зелень розберіть на суцвіття. Прикрасьте торт за бажанням. По боках поставте пір’я цибулі по всьому периметру.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Відправте на кілька годин у холодильник, щоб тортик добре просочився.

Закусочний святковий торт з листкових коржів з шинкою, сиром і грибами

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей несолодкий тортик відмінно підійде в якості закуски до новорічного столу. Більше того, він буде гідним його прикрасою. Варіацій приготування безліч: з консервами, крабовими паличками, слабосоленої рибою – все залежить від вашого смаку і фантазії. Готується він просто і досить швидко. Правда, для просочення йому потрібно не менше доби провести в холодильнику – саме тоді він вийде надзвичайно ніжним і соковитим. Займіться приготуванням заздалегідь, і ваші гості не залишаться байдужими.

Знадобиться:

  • тісто листкове – 800 гр.;
  • майонез – 400 гр.;
  • сир плавлений напіврідкої консистенції – 200 гр.;
  • гриби мариновані – 200 гр.;
  • шинка – 150 гр.;
  • сир твердий або напівтвердий – 100 гр.;
  • морква – 2-3 шт.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • масло рослинне для обсмажування.

Знадобиться для прикраси:

  • сир твердий або напівтвердий;
  • ковбаса сирокопчена:
  • оливки;
  • зелень.

Етапи приготування.

1. Почати краще всього з коржів. Розкачайте тісто середньої товщини і виріжте коло діаметром 20-26 сантиметрів. Знадобиться 5 таких кіл. По всій площі майбутніх коржів зробіть наколи виделкою. Випікайте в духовці до повної готовності. Готові коржі відкладіть, щоб вони могли охолонути.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Відваріть яйця до повної готовності. Дайте їм охолонути. Шинку наріжте дрібними кубиками. Вимиту і висушену зелень дрібно порубаєте. Змішайте зелень з шинкою, додайте мелений перець, плавлений сир і гарненько перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Очистіть яйця, пропустіть через крупну тертку. Додайте подрібнений часник і майонез, перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. На рівне блюдо викладіть перший корж. На нього викладіть масу з яєць з майонезом, розподіліть і накрийте наступним коржем. Злегка притисніть руками.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Викладіть начинку з шинки і зелені, розподіліть і прикрийте наступним коржем.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте дрібними кубками, морква пропустіть через крупну тертку. Овочі обсмажте на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії. Викладіть в тарілку і дайте їм охолонути.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. Мариновані гриби наріжте невеликими шматочками. Змішайте з майонезом і розподіліть по торту. Накрийте черговим коржем, притисніть руками.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. До остившім смажених овочів додайте майонез, мелений перець і перемішайте. На торт викладіть суміш з лука, моркви і майонезу, розподіліть і накрийте останнім коржем. Торт оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 3 години.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

9. Після закінчення зазначеного часу дістаньте торт. В окремому посуді змішайте плавлений сир і майонез. Отриманою масою змастіть торт зверху і з боків, відправте його в холодильник на добу.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Прикрашати готову закуску потрібно перед подачею. Натріть частина сиру на крупній тертці. Іншу частину наріжте тонкими трикутниками, ковбасу кільцями. Кільця ковбаси покладіть внахлест один на одного і скрутіть з них квіточки. Поставте їх на торт. Тертим сиром обробіть боки страви, а нарізаний сир скрутіть в невеликі розширюються трубочки, покладіть на торт. Додатково прикрасьте зеленню і оливками.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Такий закусочний торт виглядає так ошатно, що буде яскравіше будь-якого букета квітів на святковому столі.

Закусочний торт-суші з червоною рибою і крабовим м’ясом

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей незвичайний тортик – відмінний варіант для любителів суші. Рис, червона слабосолона рибка і крабове м’ясо не залишить байдужим жодного фаната морепродуктів. Поєднання інгредієнтів просто приголомшливе: все дуже легкий і в той же час неймовірно смачне. Приготуйте цей рибний закусочний торт, і ваші гості будуть у захваті.

Знадобиться:

  • варений круглозерновой рис – 450 гр.;
  • сирний сир – 100 гр.;
  • слабосоленої лосось – 100 гр.;
  • м’ясо краба консервоване – 100 гр.;
  • огірок – 100 гр.;
  • кріп – 10 гр.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • цибуля пір’ям – 3 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль за смаком.

Етапи приготування.

1. Заздалегідь відваріть рис. Коли він буде готовий, додайте 1 чайну ложку цукру, оцет і посоліть. Все гарненько розмішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. На рівне блюдо викладіть кулінарне кільце, а в нього половину рису. Розрівняйте, злегка притискаючи ложкою. Змастіть шар рису сирним сиром.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Промийте цибулю і кріп, злегка обсушіть. Подрібніть. Половиною зелені посипте майбутній закусочний торт.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. М’ясо краба подрібніть за допомогою виделки. Викладіть на зелень в один шар. Далі покладіть залишився рис.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. У майонез видавити часник і гарненько все перемішайте. Змастіть закусочний торт.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Огірок обполосніть водою і насухо витріть. Наріжте дрібними кубиками. Викладіть огірок наступним шаром торта.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. Рибку поріжте невеликими пластинками і покладіть зверху на огірок. Присипте залишилися кропом.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на 3-4 години. Приголомшливо смачні і святковий закусочний торт готовий. Просто ідеальне блюдо на Новий рік!

Овочевий закусочний торт з баклажанів

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Ваші близькі не їдять термічно оброблені овочі, незважаючи на те, що це корисно? Тоді цей рецепт для вас. Цей легкий літній закусочний тортик буде добре виглядати навіть на новорічному столі. Коржі готуються з овочів, що саме по собі досить корисно. А завдяки начинці смак баклажанів розкривається по-особливому. Якщо ви турбуєтеся, що хтось не любить оброблені овочі, просто не кажете, з чого приготований торт. Ви здивуєтеся, але кожен, хто його спробує, оцінить ваші старання, а коли з’ясується, що основний інгредієнт – баклажани, ніхто вам не повірить. Завдяки овочевим коржам торт виходить досить соковитим навіть без додаткової просочення. Майонез в рецепті можна замінити на сметану або класичний йогурт, і тоді страва буде не тільки ситним та смачним, але і корисним.

Знадобиться для коржів:

  • баклажан – 4 шт.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • борошно – 3-4 ст. л.;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • сіль – 2 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • помідори – 2-3 шт.;
  • сир твердий або напівтвердий – 200 гр.;
  • майонез – 150 гр.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • зелень – 1 пучок;
  • масло рослинне для обсмажування.

Етапи приготування.

1. Баклажани промийте в холодній воді і насухо витріть. Зріжте шкірку з овочів. Наріжте невеликими шматками і перекладіть в глибоку посуд. Посоліть, гарненько перемішайте і залиште на півгодини.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Після закінчення зазначеного часу промийте овочі у воді, відіжміть і подрібніть блендером або в м’ясорубці. З отриманої маси по можливості відіжміть рідина.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Додайте яйця, борошно і майонез, перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Сковороду, діаметром 18 сантиметрів, змастіть маслом для смаження і викладіть на неї 3 великих ложки тесту з баклажан. Розподіліть шаром по поверхні і обсмажте на слабкому вогні з двох сторін. Повинно вийти 4 коржа. Відкладіть їх остигати.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Сир пропустіть через середню терку. Вимиту і обсушену зелень подрібніть і додайте до сиру. Видавіть туди ж часник. Заправити все майонезом і перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Помідори промийте і насухо витріть. Наріжте спочатку кільцями, а потім ці кільця – четвертинками.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. На плоске блюдо викладіть корж і промажте його начинкою з сиру і зелені. Зверху розкласти помідори і покрийте все легкої майонезній сіткою. Повторюйте, поки не закінчаться коржі і начинка.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. Верхній корж змастіть сіткою з майонезу, прикрасьте помідорами і зеленню.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Закусочний торт з баклажанів відправте в прохолодне місце на години на 4, щоб він добре просочився.

Торт закусочний з квасолі з часником з начинкою з цибулі і моркви

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Відмінною рисою цього тортика є коржі. Вони готуються не з стандартної борошна і навіть не з фаршу, вони готуються з квасолі. При цьому за смаком зрозуміти, що це саме квасоля практично неможливо. Закусочний тортик по цьому рецепту виходить неймовірно смачними і соковитим: коржі добре просочуються і буквально тануть у роті, а обсмажені морква з цибулею приносять частку солодощі в це блюдо. До того ж тут дуже мало майонезу – його замінює сметана, що робить смак дуже ніжним, а сам торт менш калорійним і більш корисним.

Знадобиться для коржів:

  • варена квасоля – 1 ст.;
  • сметана – 0.5 ст.;
  • молоко – 0.5 ст.;
  • борошно – 0.5 ст.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль за смаком.

Знадобиться для начинки і соусу:

  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сметана – 4-5 ст. л.;
  • майонез – 2-3 ст. л.;
  • кріп – 1 ст. л.;
  • часник в порошку – 0.5 ч. л.;
  • оливкова олія для обсмажування;
  • перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Етапи приготування.

1. Квасолю заздалегідь відваріть. Робиться це не в солоній воді. Потім її потрібно остудити і пюрировать в кашку з допомогою блендера.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Далі додайте квасолю сметану, сирі яйця та молоко, знову збийте з допомогою блендера, потім посоліть за смаком і додайте борошно. Всі розмішайте з допомогою віночка. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Потім насипте розпушувач, ще раз гарненько розмішайте і дайте постояти тесту близько чверті години.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. На сковороду налийте трохи олії, дайте йому нагрітися і випікайте коржі на середньому вогні, як прості млинці. Готовим коржам дайте охолонути, а потім вирівняйте їх за допомогою гострого ножа і будь круглої посуду.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Очистіть цибулю з морквою. Цибулю дрібно порубаєте, а морква пропустіть через крупну тертку. Обсмажте овочі на сковороді до м’якості.

5. В окремій мисці змішайте сметану і майонез, додайте перцю, сухого часнику, заздалегідь подрібненого кропу і трохи солі.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Наступний етап – складання торта. Плоске блюдо злегка змастіть соусом, щоб нижній корж щільно ліг. Покладіть квасолевий блін, промажте соусом і викладіть на нього частину начинки. Повторіть ще кілька разів. Верхній корж потрібно змастити соусом, їм же промазати боки.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Надішліть квасолевий закусочний торт у прохолодне місце не менш ніж на 4 години, щоб він просочився. Перед подачею прикрасьте по своєму смаку.

Швидкий і простий закусочний торт з лаваша з сиром, ковбасою, овочами і яйцями

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей неймовірно смачний закусочний торт особливо сподобається чоловікам. Готується він дуже просто, при цьому виходить ситним, соковитим і смачним завдяки різноманітній начинці. Єдиний можливий мінус цієї страви – величезна кількість шарів, за рахунок чого закуску може бути не дуже зручно різати або є. Але смак скрасить ці дрібні недоліки. Велика кількість всіляких ковбасних виробів і різні соуси робить цей закусочний тортик вкрай привабливим. Приготуйте цей торт своєму чоловікові на свято, і він не залишиться байдужим. Не лякайтеся великої кількості різноманітних продуктів – кожного з них потрібно буквально чуть-чуть.

Знадобиться:

  • тонкий лаваш – 4 аркуша;
  • різні види копченої ковбаси або балика – 400 гр.;
  • сир твердий або напівтвердий – 200 гр.;
  • смажені гриби – 200 гр.;
  • соус ткемалі – 100 гр.;
  • французька зерниста гірчиця – 100 гр.;
  • майонез – 100 гр.;
  • кріп – 100 гр.;
  • вершкове масло – 50гр.;
  • помідори – 2 шт.;
  • солоний огірок – 2 шт.;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • приправа до смаку.

Етапи приготування.

1. Посуд для запікання застелити фольгою і натріть вершковим маслом, щоб лаваш при запіканні не пригорів.

2. Тонкий лаваш, як правило, складається з 2 великих листів. Їх потрібно розділити на 8 невеликих за допомогою добре наточенного ножа. Повторіть всі дії з другої упаковку лаваша. В результаті у вас повинно вийти 16листов. Брати краще лаваш прямокутної форми з рівними краями.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Наріжте перший вид ковбаси тонкими кільцями. Тонкий лист лаваша помістіть деко, на нього викладіть ковбасу і накрийте другим шаром лаваша. Його потрібно буде ретельно промазати соусом ткемалі і прикрити третім листом лаваша.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Далі наріжте тонкими шматками наступний вигляд ковбаси і розкладіть її по майбутньому тортику. Ковбасу прикрийте лавашем, якій потрібно буде змастити зернистою гірчицею.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

5. Далі кладете черговий шар лаваша і покриваєте його обсмаженими заздалегідь грибами. Гриби вам так само потрібно накрити лавашем.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

6. Очистіть цибулю і наріжте його кільцями. Викладіть його наступним шаром закусочного торта покрити майонезом. Покладіть черговий лист лаваша.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

7. Солоні огірки, черговий вид ковбаси й помідори наріжте кільцями. Далі викладайте шари у такій послідовності: огірки, лаваш, ковбаса, лаваш, помідори, лаваш.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

8. Сир порізати на великі пласти і викладіть на лаваш. Вимиту і обсушену зелень подрібніть і змішайте з майонезом. Змастіть черговий лист лаваша цією масою і викладіть його на сир і знову накрийте лавашем. Рясно змастіть його ткемалі.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

9. Наріжте черговий вид ковбаси. На торт покладіть лаваш, зверху ковбасу, знову шар лаваша, що залишився томат, лаваш лаваша, залишилися інгредієнти (швидше за все це будуть гриби з цибулею і зеленню), прикривши всі товстим шаром сиру і останнім листом лаваша.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

10. Збийте сире куряче яйце і намажте їм торт з усіх боків за допомогою щіточки. Далі випікайте тортик при 180 градусах трохи більше чверті години. Періодично промазывайте його знову збитим яйцем.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Подавайте закусочний торт з лавашу на стіл, прикрасивши зеленню. Його можна їсти і гарячим, і холодним.

Млинцевий закусочний торт з червоної риби з сирним сиром

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Цей приголомшливий торт готується дуже швидко і просто. Одне з найбільш вдалих поєднань – сирний сир і слабосолона червона рибка з зеленню доповнюється жирними вершками і стає основою цієї страви. Ніжна консистенція начинки, вершковий злегка солонуватий смак і легкий аромат свіжості завдяки зелені – ось основні особливості цього закусочного тортика. Прикрасити можете за власним смаком: зеленню, лимоном, маслинами, лимоном або просто залишити таким, який є – торт і так дуже красивий. Млинці краще використовувати досить товсті, щоб страву краще тримало форму. Але при бажанні можна взяти і тонкі млинчики. Правда, в цьому випадку кількість начинки потрібно буде збільшити, щоб тортик не вийшов занадто низьким.

Знадобиться:

  • слабосолона червона риба – 400 гр.;
  • сирний сир – 220 гр.;
  • вершки жирністю більше 30% — 200 гр.;
  • зелень – 1 пучок;
  • млинці.

Етапи приготування.

1. Змішайте в окремому посуді вершки і сирний сир і змішайте все це в однорідну масу.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

2. Рибку наріжте невеликими кубиками. Зелень промийте в холодній воді і обсушити. Подрібніть і додайте до масі з сиру та вершків. Туди ж додайте рибу. Все ретельно перемішайте.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

3. Далі приступайте до складання торта. На блюдо викладіть блін, зверху на нього покласти начинку і розподіліть по всій площі. Повторюйте, поки не закінчиться начинка.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

4. Верхнім шаром повинна залишитися рибка в соусі. Залиште трохи начинки, щоб змастити боки.

Закусочный торт — рецепты к празднику из коржей вафельных, слоеных и крекеров. С рыбными, мясными и овощными начинками

Готовий закусочний торт з червоної риби відправте настоятися в холодне місце приблизно на пару годин. Перед тим, як подавати страву на стіл, прикрасьте його за бажанням. Для цього відмінно підійдуть маслини, зелень, лимон, маринований імбир.

Закусочний торт рулет на Новий рік — відео рецепт

І на останок ще один дуже цікавий рецепт приготування закусочного тортика. Зробимо його у вигляді рулету. Незвично, красиво і приголомшливо смачно. Така закуска радує і око і живіт. Просто чудовий варіант з м’яким сиром і слабосоленої червоною рибкою.

Як бачите, всі варіанти закусочного тортика готуються дуже просто, а більшість з них навіть не вимагає випічки. Трохи ваших зусиль, зовсім трохи часу, і оригінальне і смачне блюдо у вас на столі. Спробуйте приготувати несолодкий тортик по одному з наведених вище рецептів, і ваші близькі будуть в захваті.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: