Торт Наполеон – 6 класичних рецептів радянського часу

«Наполеон» – це один з найбільш улюблених та очікуваних десертів на кожному святковому столі. Але ж не тільки в святкові дні ми можемо приготувати настільки улюблене, солодке частування, а так само можна дозволити побалувати себе і своїх близьких простим способом, хоч кожен день.

За багато років велика кількість рецептів було придумано для приготування цього солодкого страви. Домашній торт виходить значним як за розмірами, так і по вазі, так само як і Медовий. Таке ласощі однозначно вистачить на велику сім’ю.

У сьогоднішній статті ми розберемо з Вами шість класичних рецептів Наполеона в домашніх умовах радянського часу. Так само пропоную вашій увазі оцінити торт Молочну дівчинку.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Торт Наполеон із заварним кремом: Класичний рецепт в домашніх умовах

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Для того щоб приготувати це багатьма улюблені ласощі в домашніх умовах нам необхідно приділити велику увагу коржам, адже вони надають головний смак.

Для класичного наполеона з заварним кремом нам знадобиться:

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Борошно просеянная — 600 г;
  • яйце середнього розміру — 1 шт;
  • щіпку солі;
  • масло вершкове — 200 г (можна замінити вершковим маргарином, для коржів краще використовувати в підмороженому вигляді)
  • холодної води — 200 мл
  • сік лимона — 1/4 ч. л.

Для крему:

  • Молока — 0,7 літра (бажано жирного);
  • яйця — 5 шт;
  • цукру — 300 гр (за смаком);
  • борошно просеянная 3 ст. л;
  • ваніліну — 1 гр. або 1-2 чл. ванільного цукру;
  • масло вершкове — 200 г , воно повинно бути розм’якшеним, кімнатної температури.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо тісто для коржів. У глибоку миску викладаємо порізане кубиками масло (маргарин), висипаємо борошно.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Потім за допомогою ножа рубаємо масло з борошном у дрібну крихту.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Розбиваємо в миску яйце, додаємо сіль, збиваємо яйце з сіллю, потім додаємо холодної води до об’єму 200 мл і знову збиваємо.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Отриману масу виливаємо до крихті і замішуємо тісто. Перемішуємо його так, щоб воно не прилипало до рук.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Одержаний куля з тіста загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Поки тісто знаходиться в холодильнику, починаємо готувати заварний крем.

Спосіб приготування:

Вершкове масло кладемо в миску і залишаємо при кімнатній температурі. Воно повинно стати м’яким.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Молоко виливаємо в каструлю, ставимо на вогонь. Поки нагрівається молоко, в чашці збиваємо яйця з цукром і ваніліном, додаємо 3 столові ложки борошна, знову збиваємо, поки не залишиться грудочок. В отриману масу додаємо молоко і ставимо варитися на маленькому вогні.

Не перестаючи перемішувати його (крем пригорить) потрібно варити до загустіння. Даний процес займає приблизно 15-20 хвилин.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Маса для крему повинна обов’язково повністю охолонути. Коли маса охолола додаємо наше розтануло масло.

За час, захолола тісто. Ділимо його на 9 рівних частин. Включаємо духовку, щоб вона прогрілася до 180-200 градусів.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Одну частину тіста залишаємо, інші поки прибираємо в холодильник. Тепер цю 1/9 частину тіста розкачуємо в круглий і дуже тонкий корж, бажано на пергаменті. Потім проткнем тісто виделкою, якщо цього не зробити, корж при випіканні сильно вздуется. Переносимо пергамент з тестом на деко і ставимо в духовку.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Корж випікається 9-15 хвилин, в залежності від потужності духовки і прогріву. У той час, поки випікається один, розкачуємо на столі наступний. І таким чином печемо їх всі.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Сама фінальна частина, збірка. Беремо один корж, кладемо його на блюдо і змащуємо кремом. Тепер беремо наступний, кладемо зверху і злегка придавлюємо руками по всій поверхні. Якщо їх краю в якихось місцях виходять за рамки тортика, рукою отщипите ці зайві шматочки, вони потім стануть в нагоді для посипання. Відповідно, проводимо процедуру з кожним млинцем.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Поламані шматки від коржів і залишений корж подрібнюємо і посипаємо випічку зверху і з боків. Наполеон по класичному радянському рецептом готовий! Даємо просочитися не менше 5 годин, краще залишити на ніч.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Приємного апетиту!

Простий торт з готового листкового тіста

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Неймовірно смачний, з ніжним кремом, посипаний хрусткою посипкою, просто фантастичний на смак, готується швидко, і виходить хрустким, і м’яким одночасно.

Інгредієнти:

  • Листкове (бездріжджове) тісто-800г

Крем:

  • Сметана-200г
  • цукор-150г
  • згущене молоко-250 г
  • вершкове масло-200г

Спосіб приготування:

1. Тісто розморожуємо, коли листи повністю розтанули, ділимо пласт навпіл, таким чином у нас виходить чотири коржа. Викладаємо їх на деко (бажано на пергамент), наколем тісто виделкою.

2. У розігріту духовку до 190-200 йдіть деко і випікаємо хвилин 10-15 до рівномірного золотистого кольору.

3. Поки печуться коржі, готуємо крем для торта.

4. У миску викладаємо сметану і цукор, за допомогою міксера збиваємо інгредієнти в однорідну гладку масу.

5. В іншій мисці змішуємо вже розм’якшене вершкове масло зі згущеним молоком.

6. Тепер перемішуємо ці обидва крему разом. Потім, прибираємо їх в холодильник, до того моменту поки випечені коржі повністю не охолонуть.

7. Поки кожен корж гарячий нарізаємо вздовж навпіл.

8. Ми отримали 8 коржів, але для збірки ми будемо використовувати сім, один корж ми розімніть в крихту і нею будемо посипати готову страву.

9. Викладаємо перший корж і рясно змащуємо кремом. Проробляємо таку дію з кожним млинцем.

10. Щоб наша випічка села і стала рівною по горизонталі, зверху на нього кладемо обробну дошку і ставимо що-небудь важке. Залишаємо тортик з вантажем приблизно на 10 хвилин

11. Залишилися кремом змащуємо верх і боки і обсипаємо крихтою.

12. Прибираємо його в холодильник для того, щоб дати йому просочитися.

Смачний Наполеон зі згущеним молоком

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Інгредієнти:

Тісто:

  • Маргарин — 350 гр
  • борошно — 2 склянки
  • яйце — 1 шт
  • оцет — 1 ст. л
  • сіль за смаком
  • холодної вода — 150 мл

Для крему

Згущене молоко — 500 гр

вершкове масло — 300 гр

1. Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці, потім додаємо борошно і добре перемішуємо, тісто не повинно бути рідким.

2. У миску розбиваємо яйце, присаливаем, перемішуємо і додаємо столову ложку оцту, потім воду.

3.З’єднуємо борошно з маргарином і яєчно-оцтову суміш, перемішуємо. Тісто не повинно вийде дуже тугим.

4. Тісто ділимо на 8 частин. Готове тісто ставимо в холодильник на 25-30 хвилин.

5.Поки тісто в холодильнику робимо крем.

6.Добре розтануло масло збиваємо блендером, додаємо згущеного молока і теж добре збиваємо 1-2 хвилини. Крем виходить повітряний, ставимо його в холодильник.

7.Приступаємо до випікання коржів. Тісто розкачуємо на пергаменті. Випікаємо коржі в розігрітій духовці при 180С, 10-15 хвилин.

8.Останній випікаємо корж із залишку тесту, він нам послужить для посипання. Всі коржі готові, даємо їм охолонути 10 хвилин.

9.Збираємо торт. Перемазываем коржі. Коли кілька коржів промазані, придавлюємо їх, щоб зім’яти роздуті частини. Так само придавлюємо верхній корж і тільки потім змащуємо кремом.

10.Посипаємо

11.Отже, готовий тортик , не забуваємо помістити в холодильник на ніч, для того щоб він просочився.

Як спекти торт на сковороді

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Випічка з використанням сковороди допоможе жінці заощадити час.

При такому способі приготування коржі виходять не менш смачні, ніж при стандартному випіканні.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 520 гр
  • молоко — 1 скл
  • яйця — 2 шт
  • олія -1 пачка
  • розпушувач-1 чайна ложка
  • щіпка солі
  • цукор -2 столові ложки.

Для крему:

  • Молока — 1 літр
  • цукор -2 стак
  • масло -200 гр
  • борошно-3 ст. ложки
  • яйця — 5 шт.

Спосіб приготування:

Починаємо з крему

Розбиваємо яйця в глибоку миску, додаємо до яєць цукор маленькими порціями і збиваємо міксером. До отриманої збитою масою поступово додаємо борошно і продовжуємо збивати.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Виливаємо В каструлю молоко, і збиту яєчну масу, добре перемішуємо, ставимо на повільний вогонь, постійно помішуючи.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Коли суміш стане гарячою додаємо вершкове масло, продовжуємо помішувати, не даючи крему закипіти. Готовий крем нагадує по консистенції сметани.

Коли крем повністю охолоне, збиваємо його, для пишності і однорідності.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Поки крем остываем, займемося коржами.

У розтоплене масло додаємо молоко, яйця, цукор, щіпку солі, розпушувач і перемішуємо всі компоненти, додаємо борошно, спочатку вимішуємо ложкою в посуді, потім, вимішуємо на столі руками. Тісто має бути дуже ніжним, некрутим, інакше воно не раскатается.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Розкачуємо тісто дуже тонко, вирізаємо коло по діаметру сковорідки. Перекладаємо готові корж на розігріту сковороду, проколюємо виделкою, утворюються бульбашки. Сковорода не повинна бути розпеченій, інакше корж буде горіти. Так як наш корж дуже тонкий, він пропікається миттєво.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Тепер беремо корж, викладаємо його на тарілку і змащуємо нашим кремом, така дія робимо з кожним млинцем. Один корж залишаємо, для того щоб його розламати і зверху посипати крихтою наш вийшов торт.

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Прибираємо його в холодильник, щоб він просочився.

Як спекти торт з масляним кремом

Торт Наполеон - 6 классических рецептов советского времени

Наполеон – один з найпопулярніших тортів. Особливість його в тому, що завжди потрібно знати кілька рецептів заварного крему, щоб урізноманітнити ласощі.

Що знадобиться:

Коржі

  • Листкове тісто — 1,2 кг

Крем

  • Яйця — 2 шт
  • цукор — 200 гр
  • молоко — 0,5 літра
  • ванілін
  • вершкове масло — 350 гр
  • борошно — 3 ст ложки.

Приготування:

1. Тісто розморожуємо, коли листи повністю розтанули, ділимо пласт навпіл, таким чином у нас виходить шість коржів. Викладаємо їх на деко (бажано на пергамент), наколем тісто виделкою.

2. У розігріту духовку до 190-200 йдіть деко і випікаємо хвилин 10-15 до рівномірного золотистого кольору.

3. Поки печуться коржі, готуємо заварний крем.

4. В підготовлену тару просіваємо борошно, додаємо цукор, не забуваючи про ванільний цукор. Вбиваємо три курячих яйця і обережно перемішуємо суміш виделкою або вінчиком, стежачи за тим, щоб не утворювалося грудочок.

5. Тоненькою цівкою вливаємо в крем молоко продовжуючи збивати. У нас повинен вийти рідкуватий однорідний крем.

6. Ставимо крем варитися. Тепер найскладніше, необхідно безперервно помішувати крем, щоб він не підгорів.

7. Таким чином тримаємо крем на повільному вогні до появи перших бульбашок повітря.

8. Як тільки крем починає закипати, знімаємо його з вогню і залишаємо остигати.Як тільки крем досягне кімнатної температури, додаємо в нього розм’якшене вершкове масло. Завдяки цьому, крем стане більш ніжним і блискучим.

9. Збираємо наполеон. Ми отримали десять коржів, але для збірки ми будемо використовувати дев’ять, один корж ми розімніть в крихту і нею будемо прикрашати.

10. Викладаємо перший корж і рясно змащуємо кремом. Проробляємо таку дію і з іншими.

11. Придавлюємо кожну заготовку, щоб наш торт сів і став рівним по горизонталі.

12. Залишилися кремом змащуємо верх і боки і обсипаємо крихтою.

13. Прибираємо тор в холодильник для того, щоб дати йому просочитися.

Відео рецепт від бабусі Емми

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: