Бісквітний торт – Дуже смачні та прості рецепти в домашніх умовах

Я впевнений, мало тих людей, які зможуть відмовитися від частування бісквітного торта. Він по справжньому наповнює кондитерський виріб ніжністю і легкістю, тим більше якщо правильно приготувати для нього дуже смачний крем. Більшість хазяєчок хочуть навчитися готувати його так, щоб від їх випічки важко було відірвати за вуха.

У наш час існує велика кількість рецептів і різних інтерпретацій цієї основи для тортиків і рулетів. Складається він з шоколадних тістечок, які не вимагають тривалого замішування тіста та залишення для набухання. Як прослоечки береться ніжний сметанний крем з шматочками фруктів, а для прикраси натертий шоколад. Думаю, що таким десертом не буде соромно пригостити самих улюблених і рідних.

Отже, нижче спеціально для Вас, дорогий читачу, наведено найбільш смачні та прості рецепти бісквітного ласощі, якими користуються кулінари знають в усіх куточках нашої землі.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Бісквітний торт в духовці — Покроковий рецепт

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

Форма діаметром — 22 см

  • борошно — 80 гр
  • крохмаль кукурудзяний — 50 гр
  • яйця — 5 шт
  • цукор — 200 гр
  • куркума — 1 / 2 ч. л
  • розпушувач — 1 ч. л

Для крему:

  • молоко — 250 мл
  • цукор — 50 гр
  • жовтки — 2 шт
  • борошно — 1 ст. л
  • вершки жирні не менше 33 % — 300 мл
  • цукрова пудра — 70 гр
  • цедра одного лимона.

Спосіб приготування:

Відокремлені білки від жовтків поміщаємо в глибоку миску, додаємо цукор і збиваємо за допомогою міксера до білих піків.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Потім всипаємо куркуму, додаємо по одному жовтку і продовжуємо збивати до однорідності.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Далі змішуємо борошно з крохмалем, просіваємо її і додаємо в яєчну масу. Сюди ж додаємо розпушувач і акуратними рухами перемішуємо лопаткою.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Тепер на дно форми выстеливаем пергаментний папір, після чого перекладаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Щоб поміщена в духову піч маса не осіла, перевіряти на готовність за допомогою шпажки її потрібно не раніше ніж через 25 хвилин.

Готовий бісквіт виходить повітряний та й просто невагомий.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Для крему необхідно з’єднати в каструльці молоко, натерту на дрібній тертці цедру лимона, ставимо на вогонь і як тільки вміст закипить, відразу ж знімаємо, проціджуємо і залишаємо до повного охолодження.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Тим часом в окремій ємності з’єднуємо і перемішуємо яєчні жовтки з цукром і борошном.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Після вливаємо молочну суміш, ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи доводимо до легкого загустіння. Знімаємо з плити накриваємо плівкою і ставимо в прохолодне місце до охолодження.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Беремо дуже холодні, але не заморожені вершки і збиваємо їх до пишної маси, поступово додаємо цукрову пудру, на цю процедуру має піти приблизно 5 хвилин.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Додаємо заварний крем і доводимо до однорідного стану.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Тепер беремо готовий бісквіт перевертаємо його і рівненько відрізаємо у нього верхівку.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Акуратно видаляємо внутрішню м’яку частину і обробляємо абрикосовим сиропом або рідиною від консервованих абрикосів, як на фото нижче.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Заповнюємо цю кошик кремом, тільки кілька столових ложечок необхідно залишити.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Зрізаний корж просочуємо тим же лікером або соком, накриваємо їм кошик і обмазуємо тоненьким шаром залишився кремом.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

М’яку частину випічки, яку раніше винесли, поділяємо на маленькі шматочки, облепляем ними весь торт і прибираємо в холодильник на одну годину.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Вийшов повітряний, дуже смачний тортик з легким і щільним кремом.

Рецепт бісквітного торта в мультиварці з какао

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • яйця — 2 шт
  • цукор — 2 склянки
  • вода окріп — 200 мл
  • молоко — 200 мл
  • сода і розпушувач по — 1,5 ч. л
  • какао — 6 ст. л
  • масло рослинне — 1/2 стак.
  • ванільний цукор — 20 гр.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо ванільний і звичайний цукор. Збиваємо міксером до отримання піноподібного стану.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

В яєчну масу додаємо молоко, соняшникова олія і як слід перемішуємо.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Далі змішуємо всі сухі компоненти — просіяне борошно, какао, соду, розпушувач і всипаємо в основну масу. Відразу ж вливаємо склянку крутого окропу і доводимо до однорідності.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Тепер нам потрібно обмазати чашу мультиварки вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. Після чого перелити в неї підготовлене тісто і встановлюємо режим «Випічка» на 75 хвилин.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Після приготування виймаємо готовий бісквіт з мультиварки, подаємо до чаю або розрізаємо на окремі коржі, прослаиваем улюбленим кремом і посипаємо шоколадною крихтою.

Торт зі сметаною, згущеним молоком і марарином

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно — 140 гр
  • згущене молоко — 1 банка
  • яйця курячі — 2 шт
  • маргарин — 100 гр
  • сода — 1/2 ч. л
  • какао — 2 ч. л
  • сік лимона.

Крем:

  • сметана — 400
  • цукор — 200 гр.

Спосіб приготування:

Розтоплюємо маргарин, з’єднуємо його зі згущеним молоком і перемішуємо.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Потім сюди ж додаємо яйця і збиваємо до однорідності.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Далі всипаємо просіяне борошно і гашену лимонним соком соду, після чого добре перемішуємо до отримання однорідного стану.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Тепер на широкий лист выстеливаем пергаментний папір, акуратно, рівно на половину аркуша, виливаємо половину підготовленого тіста. Розрівнюємо за допомогою лопатки.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

В решту тіста додаємо какао порошок, перемішуємо і викладаємо на другу половину аркуша, і розрівнюємо. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Нам тим часом потрібно з’єднати в глибокій мисці цукор зі сметаною і як слід збити до повного розчинення цукру.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

По закінченню часу дістаємо з духовки испекшийся корж і розрізаємо на три рівні частини, (відокремлені зайві краю залишаємо після чого кожен відрізок змащуємо сметанним кремом і викладаємо один на одного, формуючи торт.

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Беремо обрізки коржа, подрібнюємо і посипаємо їм. Такий м’який і дуже смачний домашній тортик зі всіх сторін. Спробуйте приготувати і ви!

Смачний торт на кефірі з какао

Бисквитный торт - Очень вкусные и простые рецепты в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 гр
  • кефір — 250 мл
  • яйця курячі — 4 шт
  • цукор — 250 гр
  • какао — 3 ст. л
  • сода — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. У чашу від міксера вбиваємо яйця, додаємо цукор і збиваємо до його розчинення.

2. У кефір додаємо соду, перемішуємо і чекаємо кілька хвилин, щоб суміш як слід спінилася.

3. З’єднуємо яєчну і кефірну суміш, після чого добре перемішуємо.

4. Просіваємо через сито борошно з какао, додаємо невеликими порціями в загальну масу і перемішуємо до однорідності.

5. У глибоку форму для запікання выстеливаем пергаментний папір (при бажанні змащуємо вершковим маслом), виливаємо в неї тісто і розрівнюємо лопаткою.

6. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духову піч і запікаємо протягом 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність за допомогою дерев’яної палички, вона повинна залишитися сухою.

7. Готову випічку просочуємо сиропом або змащуємо будь-яким кремом, покриваємо глазур’ю, шоколадом і подаємо до столу. Так само можете подивитися способи приготування бісквіта за класичним рецептом.

Відео про те, як приготувати бісквітний торт з заварним кремом, фруктами і ягодами

Цей чудовий тортик для домашнього урочистості набагато смачніше, якщо він приготований в домашніх умовах!

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: