Шарлотка з яблук – один з найбільш популярних, солодких десертів, запечених в тесті. Звичайно ж багато хто з нас його пробували в дитинстві, багато готували його самі для себе і своїх близьких, але хто з нас хоч раз задумався про походження цієї страви і чому ж воно так називається.
Існує кілька версій появи такого десерту і його назви. Один з них – це романтична історія, про безнадійно закоханого кухаря, який придумав його і назвав на честь коханої Шарлотта. Через багато років люди стали експериментувати, створювати свої шедеври, так і з’явився цей рецепт цієї чудової випічки.
Сьогодні ми розберемо з Вами 5 простих і легких рецепту приготування шарлотки на кефірі з яблуками, в домашніх умовах.
А перед тим, як приступити до готування, хочу запропонувати Вам чудові рецепти смачного лепешняку на кефірі, обалденного класичного сметанника і звичайно ж, пишні сирники із сиру.
- Шарлотка пишна з яблуками на кефірі за бабусиним рецептом
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачна шарлотка на кефірі з манкою — Покроковий рецепт
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Пишна шарлотка на кефірі без додавання яєць
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати шарлотку з яблуками без соди в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Шарлотка на кефірі — Відео рецепт смачного яблучного пирога
Шарлотка пишна з яблуками на кефірі за бабусиним рецептом
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйце – 2 шт.
- Цукровий пісок – 1 склянка (200 – 250 гр.)
- Кефір – 1 склянка
- Борошно – 1,5 склянки
- Сіль – щіпка
- Сода – щіпка
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. ложки
Для начинки:
- Яблука – 500 гр.
Спосіб приготування:
- Промиваємо яблука під проточною водою, розрізаємо навпіл, позбавляємося від плодоніжки.
- Нарізаємо фрукти невеликими шматочками.
- Починаємо готувати тісто. У глибоку миску розбиваємо два яйця, додаємо 200 – 250 гр. цукрового піску і дрібку солі, збиваємо за допомогою віника.
- Вливаємо склянку кефіру, ретельно перемішуємо, розчиняємо цукровий пісок.
- Додаємо 1,5 склянки борошна і щіпку соди, добре збиваємо. Маса повинна вийти густотою, як сметана.
- У тару наливаємо 2 ст. ложки рослинної олії перемішуємо (якщо тісто вийшло дуже густим — додамо кефіру, якщо ж навпаки рідким — то муки).
- Беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом. Висипаємо в неї яблука і розкладаємо рівномірно.
- Зверху трохи посипаємо цукровим піском (тому що сорт фруктів може бути кислуватим).
- Заливаємо тістом і прибираємо в духовку при температурі 180 °C на хвилин 30 – 40.
- По закінченню часу шарлотка готова.
- Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту.
Смачна шарлотка на кефірі з манкою — Покроковий рецепт
Шарлотка з манкою і яблуками в духовці – смачний, пишний, ароматний пиріг. Готується легко і швидко.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйце – 3 шт.
- Цукровий пісок – 1 склянка
- Сметана 10% – 1 стакан
- Манка – 1 стакан
- Борошно пшеничне просеянная – 1 стакан
- Сода – 1 ч. ложка
- Оцет яблучний — 1 ст. ложка
Для начинки:
- Яблука – 200 – 300 гр.
Спосіб приготування:
- Промиваємо яблука, вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо тонкими скибочками.
- Готуємо тісто. У глибокий посуд розбиваємо 3 яйця, додаємо 1 склянку цукрового піску і все ретельно перемішуємо з допомогою міксера або віника.
- У тісто викладаємо сметану, збиваємо.Тепер додаємо манку, розмішуєм, потім всипаємо заздалегідь просіяне борошно.
- 1 ч. ложку соду гасимо 1 ст. ложкою яблучного оцту і додаємо в тісто. Всі ретельне перемішуємо.У чашку з тестом викладаємо яблука і розмішуємо.
- Включаємо духовку, розігріємо до 180 °C. У цей час манка набухне.Дістаємо форму, змащуємо її рослинним маслом і відправляємо в неї наше тісто.
- Випікаємо 40 хвилин до готовності (час, за який спечеться шарлотка, залежить від вашої духовки).
- Яблучна шарлотка готова. Приємного апетиту.
Пишна шарлотка на кефірі без додавання яєць
Інгредієнти:
- Яблука – 4 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукровий пісок – 1 склянка
- Манка – 1 стакан
- Борошно просеянная – 1 стакан
- Рослинне масло – ¼ склянки
- Цедра і сік ½ лимона
- Сода гашене – 1 ч. ложка
- Ванільний цукор – 2 ч. ложки
- Цукрова пудра – за смаком
Спосіб приготування:
- Для початку очищаємо яблука від шкірки. Розрізаємо їх на четвертинки і видаляємо серцевину.
- Тепер четвертинки поділяємо на невеликі скибочки, товщина приблизно 3-4 мл
- Перекладаємо в глибоку миску, додаємо сік ½ лимона і натираємо цедру, все добре перемішуємо.
- Додаємо 2 ч. ложки ванільного цукру і 2 ст. ложки цукрового піску, щоб яблука не були кислими.
- Прибираємо їх в сторону і займемося тестом. У глибоку миску виливаємо кефір.
- Висипаємо цукор і все ретельно перешиваємо. Слідом додаємо манку, збиваємо віником.
- Додаємо борошно і дрібку солі.
Сіль підсилює аромат випічки і робить більш насичений смак яблук, лимона і ванілі.
- Вливаємо олію і кладемо останній інгредієнти — це соду, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона. І знову все ретельно перемішуємо.
- Додаємо в готове тісто яблука і акуратно розмішуємо.
- Беремо лист, його необхідно повністю змастити рослинним маслом.
- Після чого трошки присипаємо його манкою.Далі викладаємо наше тісто в деко. Ставимо шарлотку в духовку, попередньо розігрів до 180 градусів.
- Печемо пиріг 35 – 40 хвилин.
- Виходить апетитна, ароматна яблучна шарлотка. Нарізаємо, подаємо до столу. Приємного апетиту.
Як приготувати шарлотку з яблуками без соди в духовці
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Цукровий пісок – 1 склянка
- Яблука – 6 шт.
- Ванілін – 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки (при необхідності), розрізаємо на 4 частини, вирізаємо серцевину і нарізаємо середніми кубиками, змішуємо їх з ваніліном.
- Духовку в цей час нагріваємо до 180°С.
- Нам необхідно приготувати тісто. Збиваємо яйця, відокремивши перед цим білки від жовтків. До жовтків додаємо цукор і починаємо ретельно збивати, по часу 5 хвилин.
- Білки з допомогою міксера на великій швидкості збиваємо до стійкої піни. Після чого з’єднуємо жовтково-цукрові і білкову маси, ретельно перемішуємо.
- Якщо у вас форма для випічки не силіконова, то змащуємо її маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна. Викладаємо в неї наші порізані фрукти.
- Відразу ж рівномірне заливаємо яблука тестом.
- Ставимо шарлоточку в розігрітий духову шафу на 25 – 35 міну. Коли пиріг приготувався до рум’яної скоринки, за допомогою зубочистки, перевіряємо його готовність (дивимося не залишилося в середині сирого тіста).
- Пиріг готовий, даємо трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту.
Шарлотка на кефірі — Відео рецепт смачного яблучного пирога
Приємного Вам чаювання!