Пишна шарлотка з яблуками на кефірі – Кращі способи приготування в духовці

Шарлотка з яблук – один з найбільш популярних, солодких десертів, запечених в тесті. Звичайно ж багато хто з нас його пробували в дитинстві, багато готували його самі для себе і своїх близьких, але хто з нас хоч раз задумався про походження цієї страви і чому ж воно так називається.

Існує кілька версій появи такого десерту і його назви. Один з них – це романтична історія, про безнадійно закоханого кухаря, який придумав його і назвав на честь коханої Шарлотта. Через багато років люди стали експериментувати, створювати свої шедеври, так і з’явився цей рецепт цієї чудової випічки.

Сьогодні ми розберемо з Вами 5 простих і легких рецепту приготування шарлотки на кефірі з яблуками, в домашніх умовах.

Пишна шарлотка з яблуками на кефірі

А перед тим, як приступити до готування, хочу запропонувати Вам чудові рецепти смачного лепешняку на кефірі, обалденного класичного сметанника і звичайно ж, пишні сирники із сиру.

Шарлотка пишна з яблуками на кефірі за бабусиним рецептом

Пишна шарлотка з яблуками на кефірі

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 1 склянка (200 – 250 гр.)
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сіль – щіпка
  • Сода – щіпка
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. ложки

Для начинки:

  • Яблука – 500 гр.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо яблука під проточною водою, розрізаємо навпіл, позбавляємося від плодоніжки.
  2. Нарізаємо фрукти невеликими шматочками.
  3. Починаємо готувати тісто. У глибоку миску розбиваємо два яйця, додаємо 200 – 250 гр. цукрового піску і дрібку солі, збиваємо за допомогою віника.
  4. Вливаємо склянку кефіру, ретельно перемішуємо, розчиняємо цукровий пісок.
  5. Додаємо 1,5 склянки борошна і щіпку соди, добре збиваємо. Маса повинна вийти густотою, як сметана.
  6. У тару наливаємо 2 ст. ложки рослинної олії перемішуємо (якщо тісто вийшло дуже густим — додамо кефіру, якщо ж навпаки рідким — то муки).
  7. Беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом. Висипаємо в неї яблука і розкладаємо рівномірно.
  8. Зверху трохи посипаємо цукровим піском (тому що сорт фруктів може бути кислуватим).
Читайте також:  Булочки посыпушки з дріжджового тіста. Як приготувати посипання для булочок?

Пышная шарлотка с яблоками на кефире - Лучшие способы приготовления в духовке

  1. Заливаємо тістом і прибираємо в духовку при температурі 180 °C на хвилин 30 – 40.
  2. По закінченню часу шарлотка готова.
  3.  Подаємо до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту.

Смачна шарлотка на кефірі з манкою — Покроковий рецепт

Смачна шарлотка на кефірі з манкою

Шарлотка з манкою і яблуками в духовці – смачний, пишний, ароматний пиріг. Готується легко і швидко.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Сметана 10% – 1 стакан
  • Манка – 1 стакан
  • Борошно пшеничне просеянная – 1 стакан
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Оцет яблучний — 1 ст. ложка

Для начинки:

  • Яблука – 200 – 300 гр.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо яблука, вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо тонкими скибочками.
  2. Готуємо тісто. У глибокий посуд розбиваємо 3 яйця, додаємо 1 склянку цукрового піску і все ретельно перемішуємо з допомогою міксера або віника.
  3. У тісто викладаємо сметану, збиваємо.Тепер додаємо манку, розмішуєм, потім всипаємо заздалегідь просіяне борошно.
  4. 1 ч. ложку соду гасимо 1 ст. ложкою яблучного оцту і додаємо в тісто. Всі ретельне перемішуємо.У чашку з тестом викладаємо яблука і розмішуємо.
  5. Включаємо духовку, розігріємо до 180 °C. У цей час манка набухне.Дістаємо форму, змащуємо її рослинним маслом і відправляємо в неї наше тісто.
  6. Випікаємо 40 хвилин до готовності (час, за який спечеться шарлотка, залежить від вашої духовки).
  7. Яблучна шарлотка готова. Приємного апетиту.

Пишна шарлотка на кефірі без додавання яєць

Пышная шарлотка с яблоками на кефире - Лучшие способы приготовления в духовке

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Манка – 1 стакан
  • Борошно просеянная – 1 стакан
  • Рослинне масло – ¼ склянки
  • Цедра і сік ½ лимона
  • Сода гашене – 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор – 2 ч. ложки
  • Цукрова пудра – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Для початку очищаємо яблука від шкірки. Розрізаємо їх на четвертинки і видаляємо серцевину.
  2. Тепер четвертинки поділяємо на невеликі скибочки, товщина приблизно 3-4 мл
  3. Перекладаємо в глибоку миску, додаємо сік ½ лимона і натираємо цедру, все добре перемішуємо.
  4. Додаємо 2 ч. ложки ванільного цукру і 2 ст. ложки цукрового піску, щоб яблука не були кислими.
  5. Прибираємо їх в сторону і займемося тестом. У глибоку миску виливаємо кефір.
  6. Висипаємо цукор і все ретельно перешиваємо. Слідом додаємо манку, збиваємо віником.
  7. Додаємо борошно і дрібку солі.

Сіль підсилює аромат випічки і робить більш насичений смак яблук, лимона і ванілі.

  1. Вливаємо олію і кладемо останній інгредієнти — це соду, попередньо погасивши її оцтом або соком лимона. І знову все ретельно перемішуємо.
  2. Додаємо в готове тісто яблука і акуратно розмішуємо.
  3. Беремо лист, його необхідно повністю змастити рослинним маслом.
  4. Після чого трошки присипаємо його манкою.Далі викладаємо наше тісто в деко. Ставимо шарлотку в духовку, попередньо розігрів до 180 градусів.
  5. Печемо пиріг 35 – 40 хвилин.
  6. Виходить апетитна, ароматна яблучна шарлотка. Нарізаємо, подаємо до столу. Приємного апетиту.
Читайте також:  Бісквіт для торта - Рецепти пишної та простої випічки

Як приготувати шарлотку з яблуками без соди в духовці

Як приготувати шарлотку з яблуками без соди в духовці

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Яблука – 6 шт.
  • Ванілін – 0,5 ч. ложки.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки (при необхідності), розрізаємо на 4 частини, вирізаємо серцевину і нарізаємо середніми кубиками, змішуємо їх з ваніліном.
  2. Духовку в цей час нагріваємо до 180°С.
  3. Нам необхідно приготувати тісто. Збиваємо яйця, відокремивши перед цим білки від жовтків. До жовтків додаємо цукор і починаємо ретельно збивати, по часу 5 хвилин.
  4. Білки з допомогою міксера на великій швидкості збиваємо до стійкої піни. Після чого з’єднуємо жовтково-цукрові і білкову маси, ретельно перемішуємо.
  5. Якщо у вас форма для випічки не силіконова, то змащуємо її маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна. Викладаємо в неї наші порізані фрукти.
  6. Відразу ж рівномірне заливаємо яблука тестом.
  7. Ставимо шарлоточку в розігрітий духову шафу на 25 – 35 міну. Коли пиріг приготувався до рум’яної скоринки, за допомогою зубочистки, перевіряємо його готовність (дивимося не залишилося в середині сирого тіста).
  8. Пиріг готовий, даємо трохи охолонути, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Шарлотка на кефірі — Відео рецепт смачного яблучного пирога

Приємного Вам чаювання!

DvaGusya