Сирна паска на Великдень — швидкі та прості покрокові рецепти приготування без дріжджів

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Великдень уже не за горами, залишається чекати зовсім небагато. Дуже багатьом з нас хочеться максимально підготуватися до цього свята, пофарбувати яєчка і навіть спекти самостійно паска. Правда не завжди є стільки вільного часу, щоб приготувати класичний паску на дріжджах. Але не варто переживати, для тих, у кого мало часу або досвіду, відмінно підійде сирна паска на Великдень, який готується набагато швидше і навіть не вимагає використання дріжджів, довгої виснажливої підготовки і витрачених нервів, якщо щось вийшло не зовсім так, як планувалося.

На смак сирна паска прекрасний і ніжний. На відміну від класичного, він виходить більш бісквітним. Особливо, якщо в рецепті використовується багато яєць, то тоді тісто паски може здатися вам більше підходить для пирога або навіть торта. Але варто додати в нього цукати і родзинки, полити готову паску солодкої цукрової глазур’ю, і свято запам’ятається надовго.

Я вважаю такий рецепт прекрасною альтернативою трудомістким дріжджовим куличам, які на жаль не всі з нас мають можливість приготувати. У кого-то маленькі дітки, у кого-то багато роботи. Не залишатися ж нам без свята з-за цього.

Сирна паска з апельсиновим соком — смачний рецепт на Великдень

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Солодкий, ніжний і повітряний як кекс — це прекрасний сирна паска, який ми з вами будемо готувати. Для паски ми використовуємо безліч цукатів і родзинки, щоб урізноманітнити його «внутрішній світ». Результат вам обов’язково сподобається. Заздалегідь запасіться формочками для випічки пасок або використовуйте високу форму для кексів, якщо вона у вас є вдома.

Знадобиться:

  • борошно — 300 гр,
  • сир 9% — 125 гр,
  • вершкове масло — 125 гр,
  • яйце — 1 шт,
  • розпушувач — 10 гр,
  • цедра 1 апельсина,
  • апельсиновий сік (свіжий) — 50 гр,
  • цукати — 70 гр,
  • родзинки — 50 гр,
  • горіхи — 50 гр,
  • ванілін — 1 гр,
  • сіль — 0,5 чайної ложки.

Приготування:

1. Почнемо приготування сирного паски з його самого важливого інгредієнта — сиру. Візьміть невелику посуд і сир подрібніть за допомогою блендера, щоб він став однорідним і перетерлись всі крупиночки. Для паски краще всього використовувати смачний жирний сир, але в будь-якому випадку вибір залишається за вами.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

2. В іншому посуді зігрійте вершкове масло, щоб воно размягчилось. Додайте в миску цукровий пісок і збийте їх разом за допомогою міксера. Маса повинна стати пишною і ніжною, як крем, а цукор розчиниться.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

3. Туди ж розбийте одне яйце і продовжуйте збивати, поки яєчко повністю не перемішається.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

4. Наступне, що ми додаємо в цю саму масу, це сир. Він вже м’який і легко розмішається разом з маслом і яйцем. Всі продовжуємо робити міксером.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

5. Тепер візьміть свіжий апельсин і гарненько його відмийте. Натріть цедру з шкірки за допомогою спеціального пристосування для зняття цедри або терки. Готову ароматну цедру покладіть в миску, де збиваєте масу. Туди ж вилийте свіжо вичавлений апельсиновий сік. Відіжміть його самі з апельсина, магазинний сік краще не брати.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

6. В окремому посуді змішайте сухі складові. Просійте борошно, висипте в неї розпушувач, ванілін і сіль. Все ретельно перемішайте віночком або ложкою, щоб розпушувач рівномірно розподілився.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

7. Тепер з’єднайте обидві частини майбутнього тесту. Сухі і рідкі інгредієнти замісіть в одній мисці з допомогою ложки або лопаточки у густе і щільне тісто. Заважайте поки воно не стане повністю однорідним і не пропадуть всі грудочки борошна.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

8. Додайте в тісто родзинки, цукати, горішки. Не забудьте, що родзинки перед цим треба розмочити в гарячій воді, щоб він розм’як. Беріть будь-які доповнення на свій смак. Можна використовувати і волоські горіхи і арахіс, мигдаль і фундук. Замість цукатів можна взяти курагу або чорнослив.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

9. Тепер тісто для сирного паски готово і можна наповнювати їм форми для випічки пасок. Так як такий вид тесту не занадто сильно збільшується в об’ємі при випічці, то можна класти його половину або трохи більше форми. Воно підніметься, але не так сильно, як дріжджове тісто.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

10. Нагрійте духовку до 10 градусів і випікайте паски, поставивши їх на деко. Готуються такі паски в залежності від розміру. На великий паска може знадобитися 30-40 хвилин, для маленького буде достатньо і 25 хвилин. Якщо ви поставили в духовку форми різного розміру, то маленькі варто перевіряти і витягувати раніше, ніж великі. Щоб не помилитися у готовність, перевіряйте сирна паска дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Якщо вона суха — паска випікся.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Готову сирну паску такий ароматний, що слинки потечуть. Особливий смак додасть йому і апельсиновий сік з цедрою. Таке прекрасне частування чудово доповнить святковий стіл на Великдень. Всі домочадці будуть просто в захваті!

Простий рецепт сирного паски без дріжджів

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Є хороші рецепти приготування сирного паски з використанням дріжджів, але сьогодні я розповідаю як раз про протилежне варіанті, коли дріжджі нам не знадобляться, а паску можна спекти в найкоротший час. Ще один дуже простий рецепт приготування, за яким сирна паска вийде не менш смачним, ніж класичний.

Якщо хтось ще не пробував сирну паску в принципі, то я розповім вам, що він схожий на щільний вологий кекс. М’якоть у такого паски більш важка, але при цьому є неповторний вершковий смак. Якщо ви коли-небудь пекли сирні кекси, то ви зрозумієте про що йдеться.

Знадобиться:

  • борошно — 250 гр,
  • сир — 200 гр,
  • вершкове масло — 250 гр,
  • цукор — 200 гр,
  • яйця — 4 шт,
  • крохмаль — 50 гр,
  • розпушувач — 10 гр,
  • родзинки — 50-100 гр,
  • ванільний цукор — 10 гр.

Приготування:

1. Залийте гарячою водою родзинки і відкладіть її в сторону, щоб він розмокнув і став м’яким. Поки будемо намешивать тісто, як раз пройде потрібну кількість часу.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

2. В окремій мисці збийте вершкове масло з цукром. Щоб масло легко взбивалось, його потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати йому підтанути при кімнатній температурі, поки воно не стане зовсім м’яким. Розтоплювати його до рідкого стану не потрібно.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

3. До отриманої маси їх цукру і олії, додайте сир яйця і продовжуйте збивати до пишноти. Маса повинна збільшитися в об’ємі, а грудочки масла і сиру зникнути.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

4. Тепер насипте в миску крохмаль, розпушувач, борошно і ванільний цукор (замість нього можна використовувати і ванілін, але в меншій кількості). Все перемішайте, спочатку ложкою, а потім і знову міксером, поки не вийде густа і пластичне однорідне тісто.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

5. Перш ніж додати родзинки в тісто, злийте з нього воду і промакните ягоди паперовим рушником.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

6. Перемішайте родзинки з тестом, щоб він розподілився рівномірно. Замість родзинок можна взяти і цукати або курагу, або поєднати все відразу.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

7. Розкладіть тісто по формах для пасок. Тісто повинне займати приблизно половину обсягу, щоб залишалося місце для підйому. Форми можна взяти як паперові, так і спеціальні металеві.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

8. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте паски, перевіряючи їх готовність шпажкою. Маленькі можна починати перевіряти після 20 хвилин у духовці, великі 35-40. Якщо ваші паски підгоряють зверху, то можна накрити пергаментним папером або фольгою.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

9. Охолоджуйте готові паски і прикрашайте глазур’ю. Можна зробити помадку або розтопити шоколад, а потім полити сирна паска зверху. Посипте їх різнобарвною кондитерської посипкою.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Приємного апетиту і добрих свят!

Швидкий і ніжний бездріжджовий паска з сиром

Дуже хороший і наочний рецепт приготування простого сирного паски. Як і в попередніх рецептах зовсім не використовуються дріжджі, а значить і час підготовки скорочується до мінімуму. Паска майже класичний з родзинками і ніжним білковим кремом.

Обов’язково подивіться і ви зрозумієте, як легко і швидко можна приготувати сирну паску.

Паска сирна на сметані — смачний і повітряний

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Одна особливість сирного паски полягає в тому, що він не такий легкий, як традиційна паска на дріжджовому тісті. Тісто сирного паски щільне і вологе. Але хочеться так само і легкості, яка виходить з великим трудом. Але не варто впадати у відчай і вибирати інший рецепт. Я розповім вам про непоганому варіанті приготування сирного паски, в якому йому надається максимальна легкість без використання дріжджів, а тільки за рахунок властивості яєчних білків.

Знадобиться:

  • сир — 400 гр,
  • борошно — 250 гр,
  • цукор — 100 гр,
  • сметана — 200 гр,
  • яйця — 4 шт,
  • родзинки — 200 грам,
  • кукурудзяний крохмаль — 40 гр,
  • сода — 1 чайна ложка,
  • цедра одного лимона,
  • лимонний сік.

Приготування:

1. В одну велику миску покладіть відразу кілька компонентів: сир, цукор, лимонну цедру і сметану.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

2. Відокремте жовтки від білків. Білки вилийте в окрему велику посуд, де пізніше будемо їх збивати. Жовтки відправте в миску, яку ми заповнили продуктами в минулому кроці.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

3. Візьміть занурювальний блендер і подрібніть сир з цукром і сметаною в однорідну кремоподібну масу. Вона повинна стати ніжною, приємного жовтуватого відтінку. Сир при цьому перетрется і позбудеться всіма улюблених грудочок.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

4. Погасіть чайну ложку харчової соди невеликою кількістю лимонного соку і додайте в миску до сирної маси.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

5. Додайте в сирну масу родзинки. Якщо ви використовуєте сухий родзинки, то його потрібно заздалегідь замочити в гарячій воді, потім підсушити або витерти паперовими серветками і тільки після цього додавати.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

6. В окремій мисочці необхідно збити білки.Щоб вони добре взбились, білки повинні бути холодними, а тарілка ідеально чистою. Додайте білки щіпку солі і збивайте спочатку на повільній швидкості, а потім поступово збільшуйте її. Збивати потрібно до білого кольору і густий стійкої консистенції. Якщо перевернути тарілку, білки не течуть і утворюють куточки під віночком, звані «стійкі піки».

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

7. Тепер перекладіть збиті білки до сирної маси і дуже акуратними нешвидким рухами перемішайте їх. Робіть рухи по колу і знизу вгору, перевертаючи масу поверх білків і навпаки. Масу потрібно довести до повної однорідності, але при цьому не дати білків обпасти.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

8. Тепер прийшов час обережно додати у нашу повітряну масу борошно і крохмаль. Обов’язково просіяти їх через сито. Потім повільними круговими рухами все змішайте.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

9. Для такого повітряного тіста необхідно використовувати форми для пасок невеликого розміру і обов’язково вузькі. Тоді тісто буде підніматися і не осяде в середині в процесі випічки. Зробіть безліч маленьких пасок на всю сім’ю. У кожну форму викладіть тісто приблизно на дві третини. Накрийте зверху шматком фольги, щоб не підгоріла верхівка. Зніміть її за 10 хвилин до готовності.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

10. Випікається такий сирний паска при 180 градусах і готовність визначається тільки шпажкою. Але перші 20 хвилин не відкривайте духовку, щоб паски не здулися.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

11. Щоб красиво нанести глазур на такий паска, достатньо просто покласти його в миску з ще м’якою глазур’ю. Вона застигне красивою білосніжною шапочкою. Поки глазур не затверділа, посипте її прикрасами, цукатами, горіхами.

Творожный кулич на Пасху — простые и быстрые пошаговые рецепты приготовления без дрожжей

Ось так легко можна приготувати повітряний сирна паска. Готуйте на здоров’я і святкуйте Великдень з самими смачними пасками!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: