Сирники із сиру – 6 смачних класичних рецептів на сковороді

Сирники із сиру на сковороді — смачне блюдо, яке ідеально підходить для сніданку. Якщо у вас лежить сирок в холодильнику, обов’язково витратьте трохи часу і приготуйте сирник. Це просте і смачне блюдо сподобається як дітям, так і дорослим.

Багато людей не можу обходиться без солодкого, їм зовсім не обов’язково купувати фабричні солодощі, досить приготувати домашні сирника, вони легко замінять куплені в магазині солодкі печива. Навіть молода недосвідчена господиня легко впорається з їх приготуванням. Вони набагато корисніше і смачніше.

Рецептів сирників з сиру багато, ми зупинимося на найбільш популярних варіантах приготування на сковороді.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Класичні сирники на сковороді — Рецепт з покроковим приготуванням

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Олія рослинна.

Спосіб приготування:

Товкачиком подрібнюємо сир і сюди ж вбиваємо яйце.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Додаю дрібку солі, висипаємо цукор. І доводимо до однорідності.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Висипаємо попередньо просіяне борошно. Змішуємо інгредієнти.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Тепер змочити руки у воді, робимо заготовки для сирників у вигляді кульки.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Беремо вийшов кульку обвалюємо його в борошні, прибираємо зайве і формуємо творожник.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Викладаємо на попередньо розігріту сковорідку з олією.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Ось і наше блюдо готове. Викладаємо їх на тарілку і подаємо до чаю.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Знаючи цей класичний рецепт, ви в будь-який момент можете приготувати це солодке диво.

Смачний рецепт сирників з манкою

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Ще однією варіацією приготування сирного тесту є спосіб без додавання борошна. Замість неї ми додаємо манну крупу і виріб виходить більш м’яке і соковите.

Нам знадобиться:

  • Сир 9 або 18% — 180 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 1,5-2 ст. л;
  • Манна крупа – 2 ст. л;
  • Сіль дрібна – щіпка;
  • Родзинки – 2-3 ст. л (за бажанням);
  • Борошно – 2-3 ст. л. тільки для оброблення;
  • Олія соняшникова – 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Чим жирніше сир, тим сирники виходять смачніші. Не залежно від жирності, він не повинен бути мокрим. Залишаємо свій вибір на розсипчастою. Якщо ж у вас маса мокра, кладемо в друшляк на 10-15 хвилин і сироватка стече.

1. Розтираємо сирок товкачиком до однорідної маси, насипаємо цукор.

2. Сюди ж всипаємо манну крупу перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин (манка вбере сироватку і розбухне).

Бажано не залишати сирну масу на довго, так як цукор тане, і вона стає рідкою.

3. Родзинки ошпарюємо окропом, викладаємо на рушник, щоб він обсох і додаємо до маси, змішуємо рівномірно розподіляючи. Якщо у вас вийшла рідкуватий, додайте трохи борошна, буквально ложку щоб довести до потрібної консистенції.

4. Стіл присипаємо борошном. Викладаємо сир, ділимо на дві-три частини. Одну обкачуємо в борошні і формуємо плескату ковбаску.

5. Поділяємо ковбаску на шматочки. По черзі обвалюємо в борошні, робимо кульки, потім злегка придавим долонею, робимо круглі пишні сирники. Намагайтеся менше тримати їх в руках, працюйте з тестом на борошні.

6. Всі заготовки зроблені, ставимо сковороду з маслом на середній вогонь. Розігріли, тепер викладаємо сирнички.

7. Як тільки краї почали золотитися, піднімаємо і дивимося. Рум’яні – перевертаємо, блідуваті – залишаємо смажитися. Друга сторона теж готується хвилини три.

8. Вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і даємо сырничкам постояти кілька хвилин.

9. Розкладаємо їх по тарілках і подаємо. Всім приємного апетиту!

Приготування з сиру на сковороді

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Мука – 4 ст. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 0,5 ст. ложки
  • Яйце – 2 шт.
  • Рослинна олія
  • Ванілін – 1ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. Сир добре розминаємо виделкою (або в блендері)

2. Додаємо яйця, щіпку солі і ванілін, ретельно перемішуємо.

3. Висипаємо просіяне борошно і ще раз добре розмішуємо масу.

4. Смочим у воді ложку і наберемо трохи твороженной маси.

5. Злегка обвалюємо в борошні, прибираємо надлишки і формуємо сирник.

6. У сковороді розігріваємо трохи соняшникової олії, викладаємо сирника, накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо на слабкому вогні до появи рум’яності.

7. Потім перевертаємо і даємо зарум’янитися, з іншого боку.

8. Коли страва готова кладемо на тарілку, посипати цукровою пудрою (побажанню) і подаємо зі сметаною. Приємного апетиту.

Простий рецепт по-домашньому

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Дуже смачні сирника, прекрасний варіант для сніданку або вечері.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Родзинки – 4 ст. ложки
  • Ванілін – 1 ч. ложку
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Олія – для смаження
  • Мед, сметана – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Беремо сир бажано сухий, можна попередньо протерти через дрібне сито.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

2. Додаємо сіль, цукор, одне яйце, борошно, все ретельно перемішуємо. Після чого висипаємо ванілін і родзинки (він не повинен бути дуже сухою, якщо ж він у вас сухий залийте хвилин на 10 – 15, промийте і потім додайте в сирники), масу добре вимішуємо.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

3. Залишаємо на 5 хвилин. Наш сирок постояв, трошки загус, коли ми додаємо цукор, він стає завжди м’який і трохи вологим. Викладаємо на дощечку, і робимо довільний прямокутник.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

4. Ділимо на 6 однакових частин.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

5. Формуємо заготовочки. Беремо тарілку з борошном обсипаємо кожен творожник, зайву муку добряче отрусить.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

6. Сковорода розігріта, додаємо масло і починаємо обсмажувати. Смажимо на середньому вогні, приблизно 2-2,5 хвилини, потім їх перевернемо.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

7. Якщо вийшли товстуваті сирника, ми накриваємо кришкою. І на повільному вогні готуємо ще 2-2,5 хвилини.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

8. Ось такі смачні і красиві сирники зі сметанно у нас вийшли. Зверху можна додати трохи меду.

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Їжте на здоров’я.

Ідеальні сирники на сковороді

Сырники из творога - 6 вкусных классических рецептов на сковороде

Смачні і пишні, повітряні та ніжні, ароматні і м’які сирники на сковороді зробити цілковито не складно, якщо мати під рукою перевірений і надійний рецепт.

Інгредієнти:

  • Сир — 300 г;
  • Яйця — 1 шт.;
  • Борошно — 100 г:
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 3 ст. л.;
  • Ванілін — 1 ч. л.;
  • Рослинне масло — для смаження.

Спосіб приготування:

1. Сир необхідно покласти в глибоку чашу, посолити і підсолодить, і додати ванілін. Робіть це на свій смак. Вбийте одне яйце.

2. Все ретельно перемішайте ложкою. Необхідно, щоб вийшла однорідна маса.

3. Вбиваємо яйце.

4. Замісіть тісто. Робити це можна ложкою, тоді в сирники будуть відчуватися шматочки сиру, краще перебити масу блендером, тоді вони набудуть однорідність. Вибір за вами! Також зараз в тісто можете покласти скоєно будь-які начинки, які найбільше любите шоколад, какао, полуницю, яблука, сир, зелень, шинку і т. д.

5. Руки припорошите борошном і зліпіть круглі невеликі сирник.

6. Сковороду з олією дуже добре розігрійте і викладіть сырничнки. До речі смажити їх можна у вершковому маслі, тоді вони будуть більш ніжні і вершкового смаку.

7. На середньому вогні обсмажте до золотистої скоринки і переверніть на зворотний бік, де готуйте таку ж кількість часу.

8. Готові пишні сирники сервірують зі сметаною, згущеним молоком, джемом, ягідним соусом і т. д. З безлічі рецептур даного страви, одним із найбільш простим і часто вживаним, є класичний спосіб приготування. Сподіваюся, що цей докладний рецепт допоможе приготувати це блюдо тим, хто робить це в перший раз.

Відео про те, як приготувати сирник з родзинками

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: