Торт прага: Топ-5 рецептів торта з покроковими фото

Цей торт з легкістю можна назвати одним з найулюбленіших і найпопулярніших десертів колишнього СРСР. Так як саме за цим шоколадним тортом, в ті часи дефіциту, збиралися великі черги. І в наш час це чудове ласощі ні як не втрачає своєї популярності і загальної любові, завдяки тому незабутнього смаку, найтоншому аромату і приємною текстурою.

Приготування торта ” Прага досить трудомісткий процес, що не скажеш про торт зебра. І він відноситься в основному до класичного рецепту. Звичайно в наш час трохи спростила цю задачу, завдяки використанню мультиварки.

У сьогоднішній статті мова піде про торт Прага з покроковими фотографіями. Якщо ви шанувальник такого ласощі з шоколадним смаком, тоді саме час вивчити мої рецепти і вибрати для себе найбільш підходящий. Після чого відразу ж вирушайте на кухню і приступайте до створення цього шедевра кулінарії.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Класичний рецепт торта ” прага по госту СРСР

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • Яйця — 6 шт
  • цукровий пісок — 150 гр
  • борошно — 115 гр
  • какао — 25 гр
  • вершкове масло — 40 гр.

Для крему:

  • Яєчний жовток — 1 жовток
  • вода — 20 мл
  • згущене молоко — 120 гр
  • масло вершкове — 200 гр
  • какао-порошок — 10 гр
  • ванілін.

Для просочення:

  • Цукор — 70 гр
  • вода — 100 мл

Для глазурі:

  • Шоколад — 70 гр
  • масло — 50 гр.

Спосіб приготування:

Для приготування даного ласощі, нам потрібно в першу чергу розділити яєчні жовтки від білків.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Жовтки збиваємо з 75 грамами цукру, світлий, пишний крем. І в білки так само поступово всипаємо таку ж кількість цукру і збиваємо до білих піків, щоб у них стояли верхівки. Після чого з’єднуємо ці два інгредієнти і перемішуємо ложкою до однорідної маси.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Тепер з’єднуємо 115 грамів борошна 25 гр какао, просіваємо і додаємо в яєчну суміш, поступово перемішуючи знизу вгору.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Далі розтоплюємо до рідкого стану вершкове масло, даємо йому трохи охолонути, виливаємо по краю миски і акуратно перемішуємо.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

На дно форми викладаємо пергаментний папір, викладаємо на неї бісквіт і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

На готовність перевіряємо за допомогою сірника або дерев’яної шпажки. Якщо тісто не прилипає, значить готово.

Даємо йому охолонути протягом п’яти хвилин, після чого виймаємо з форми. А якщо є можливість, то краще всього залишити корж на 8 годин, всього на всього прикривши його рушником.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Для крему нам потрібно взяти каструлю з товстим дном і в ній змішати один яєчний жовток із 20 грамами холодної води і додаємо 120 гр згущеного молока. Ставимо на повільний вогонь і доводимо до легкого загустіння.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

М’яке вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками, туди ж додаємо пакетик ванільного цукру і збиваємо за допомогою міксера до пишної маси.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Потім туди ж частинами кладемо сироп, кожен раз при цьому збиваємо. Додаємо 10 гр какао і ще раз доводимо до однорідності. На цьому крем готовий.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Для просочення нам потрібно заварити 100 мл звичайного чаю, у нього всипаємо 70 гр цукрового піску, перемішуємо і даємо охолонути.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Далі бісквіт розрізаємо на три коржі і починаємо збирати торт.

Беремо перший корж, просочуємо його просоченням з чаю, викладаємо на нього половину приготованого крему і акуратно накладаємо на нього зверху другий корж. Проробляємо теж саме, що і з першим, просочення і викладаємо другу половину крему.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Третій корж кладемо зверху, просочуємо солодким чаєм і поливають абрикосовим варенням. І відправляємо в холодильник на двадцять хвилин.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Для глазурі розтоплюємо 70 грамів шоколаду з маслом і відразу ж поки вона не застигла, заливаємо нею весь торт.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Прикрашаємо за бажанням. Приємного Вам чаювання!

Як спекти простий торт прага зі згущеним молоком — готуємо в домашніх умовах

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Яйця -2 шт
  • згущене молоко — 1 банка
  • цукор — 1 склянка
  • борошно — 1,5 склянки
  • какао — 5 ст. л
  • сметана — 1 стакан
  • вершкове масло — 1 пачка
  • сода — 1 ч. л

Спосіб приготування:

За допомогою блендера або міксера збиваємо яйця з цукром до появи білої піни. Після чого додаємо соду і 1/2 банки згущеного молока, борошно і знову все змішуємо.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Тепер беремо глибоку миску, кладемо в неї склянку сметани, 2 столові ложки какао і гарненько перемішуємо.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

З’єднуємо цю суміш сметани з тестом і доводимо до однорідного стану.

У форму для запікання акуратненько маємо пергаментний папір і вже на неї викладаємо половину отриманого тесту.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Далі поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

З другої половини тіста робимо ще один корж.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Потім змішуємо в мисці вершкове масло, другу половину згущеного молока, 3 столові ложки какао.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Після того, як коржі повністю охололи, починаємо формувати торт. Хорошенечко змащуємо кремом зверху перший корж, кладемо на нього другий і обробляємо кремом повністю так, щоб торт був покритий їм повністю.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Торт готовий, прибираємо його в холодильник на 1-2 години, після чого пригощаємо своїх домочадців і гостей.

Рецепт приготування торта ” прага в мультиварці

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Борошно — 1,5 склянки
  • яйця — 2 шт
  • какао — 1 ст. л
  • сода — 1 ч. л
  • згущене молоко — 1/2 банки
  • сметана — 1 стакан
  • цукор — 1 стакан.

Для глазурі:

  • Молоко — 50 мл
  • масло вершкове — 50 гр
  • цукор — 4 ст. л
  • какао — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті, так само як і в попередніх, спочатку потрібно відокремити яєчні жовтки від білків.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Білки збиваємо в блендері разом з цукром до самих вершин, після чого додаємо всі інші інгредієнти і знову все збиваємо.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

У змащену маслом чашу мультиварки перелити тісто, потім закриваємо кришкою і включаємо режим «Випічка»на 60 хвилин.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Після звукового сигналу, відкриваємо кришку і даємо охолонути коржу.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Для крему потрібно збити, так само з допомогою блендера розтоплене вершкове масло, потім до нього ж додаємо згущене молоко, какао-порошок, продовжуємо заважати.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Тепер з одного великого коржа, робимо два. Змащуємо кремом верх першого коржа і накриваємо другим.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Нарізаємо розтоплене вершкове масло, кладемо його в глибоку миску, додаємо какао, цукор, молоко і все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Вийшла глазур’ю обмазуємо весь торт і прибираємо його в холодильник для застигання.

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Торт готовий!

Празький торт від бабусі Емми

Торт прага: Топ 5 рецептов торта с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Згущене молоко — 1 банка
  • какао — 4 столові ложки
  • цукор — 2 склянки
  • сода — 1 ч. л
  • оцет — 1 ст. л
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • яйця — 4 шт.

Для крему:

  • Вершкове масло — 300 гр
  • какао — 4 ст. л
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • згущене молоко — 1 банка.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці з’єднуємо банку згущеного молока з какао, з яйцями і перемішуємо до однорідності.

Всипаємо дві склянки цукру і один пакетик ванільного цукру. І ще раз перемішати.

Далі кладемо дві склянки просіяного борошна і одну чайну ложку соди, попередньо погашену однією столовою ложкою 5% оцту і доводимо до однорідності так, щоб не було грудочок.

Запікаємо в рознімної форми діаметром 28 див. форму Застеляємо пергаментним папером і заливаємо в неї тісто.

Відправляємо на наступний корж в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.

Перед тим як вийняти корж з духовки, потрібно перевірити його на готовність за допомогою дерев’яної палички. Протикаємо його і тут же виймаємо паличку, якщо вона суха, значить випічка готова.

Витягаємо майбутній торт з форми і даємо йому відпочити на 5-6 годин, потім розділяємо його на два рівних коржа.

Тепер для крему, з допомогою міксера збиваємо розтоплене вершкове масло, додаємо чотири столові ложки какао-порошку, банку згущеного молока і пакетик ванільного цукру. Готовий крем повинен вийти пишний і не повинен сповзати з чашки при її нахилі.

Приступаємо до збору торта і для цього нам потрібно взяти один корж, покласти його в ту форму, в якій він запекался і змащуємо верхню частину, приблизно половиною крему. Зверху кладемо другу частину і так само, тільки злегка змащуємо, так як це буде низ торта. Перевертаємо і наносимо залишився крем з усіх боків.

Залишилося тільки прикрасити готовий торт дрібно нарізаними горіхами, або шоколадною крихтою.

Прибираємо в холодильник на 2-3 години, а потім подаємо до столу.

Смачний торт прага зі сметаною (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: