Тісто на чебуреки з бульбашками як в чебуречній – 5 кращих рецептів

Чебуреки – це одна з улюблених випічок в кожній родині. Для того, щоб приготувати правильне тісто, наприклад Смачне і хрустке, багато господинь знають точну технологію всього процесу. Після чого частування виходить дійсно смачним.

Цей дивовижний аромат, не залишить нікого байдужим. Адже що може бути смачніше соковитих і хрустких чебуреків на пузырчатом тесті, як у популярній чебуречної.

Сьогодні розберемо з вами 5 простих рецептів приготування смачного тіста для чебуреків, з бульбашками, як в чебуречній.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Тісто на чебуреки з бульбашками на горілці — Покроковий рецепт приготування

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Горілка – 1 ст. ложка
  • Вершкове масло (топлене) – 6 ст. ложок
  • Сіль – 2 ч. ложки
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Вода – 500 мл,
  • Начинка:
  • Фарш – 1 кг
  • Цибуля – 4 шт.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Беремо 500 мл. теплої води (ні в якому разі не гарячою). Всипаємо в неї сіль, цукор, вливаємо 1 ст. ложку горілки.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

2. Добре перемішуємо і вливаємо 6 ложок вершкового масла (вже розтопленого), ще раз розмішуємо.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

3. У глибоку миску викладаємо 1 кг. борошна і робимо в ній лунку.

4. Поступово вливаємо туди воду.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

5. Починаємо замішувати тісто. Заважаємо 5 хвилин і потім, щоб було зручніше переміщаємо його на стіл. Воно повинно бути дуже щільним, тому замішуємо на протязі довгого часу.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

6. Потім загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на одну годину.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

7. В цей час готуємо начинку для чебуреків. Беремо цибулю, очищаємо його від лушпиння і натираємо на дрібній тертці (можна подрібнити за допомогою м’ясорубки).

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

8. Змішуємо фарш з цибулею, додаємо сіль і перець. Перемішуємо.

9. Щоб чебуреки вийшли соковитими, додаємо у фарш воду.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

10. Дістаємо тісто з холодильника, розрізаємо його навпіл, на маленькі шматочки і скачуємо їх у кульки.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

11. Тепер розгортаємо отримані кульки в кола.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

12. Ставимо сковороду на плиту і вливаємо в неї масло. В цей час фаршируємо чебуреки. Викладаємо на одну частину фарш.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

13. Закриваємо і пальцями придавлюємо крою. Обрізаємо їх рівно.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

14. Викладаємо в сковорідку і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Приємного апетиту.

Як приготувати заварне тісто на чебуреки

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 кг.
  • Вода – 300 мл
  • Яєчний жорстокий – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Цукор – 0,5 ч. ложки
  • Рослинне масло – 1 ст. ложка

Для начинки:

  • Фарш – 300 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія для обсмажування.

Спосіб приготування:

1. Відокремлюємо жовток від білка.

2. Борошно просіваємо. Від усієї борошна відокремлюємо пів склянки.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

3. У воду додаємо сіль, цукор, рослинна олія і доводимо до кипіння.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

4. Всипаємо відстрочені пів склянки борошна і швидко розмішуємо. При заварюванні будуть грудочки (але це нічого страшного) головне-щоб не було великих, а дрібні розійдуться в процесі приготування. Залишаємо хвилин на 10-15.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

5. Потім додаємо жовток, розмішуємо і поступово додаємо борошно, замішуємо густе тісто.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

6. Викладаємо його на стіл і добре починаємо місити.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

7. У результаті виходить пластичне і еластичне тісто, але в той же час воно не липне.

8. Загортаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хвилин на робочому столі.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

9. Підготуємо начинку, в миску викладаємо фарш, до нього додаємо сіль, перець за смаком. Розмішуємо і поступово додаємо кефір і добре перемішуємо. Накриваємо і залишаємо на 30 хвилин настоятися.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

10. Розгортаємо тісто, ділимо його на шматочки і кожен розкачуємо, як на фото нижче.

11. Краї розкатаних гуртків змащуємо яєчним білком.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

12. На кожен гурток викладаємо приблизно по 1 ст. ложки фаршу.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

13. Складаємо тісто навпіл і добре скріплюємо краю з двох сторін.

14. У розігріте на сковороді масло кладемо чебуреки і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Приємного апетиту.

Смачне тісто на мінеральній воді

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Газована мінеральна вода – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Цукор – 0,5 ч. ложки
  • Рослинне масло – для смаження
  • Начинка.

Спосіб приготування:

1. Беремо чашу для замісу тіста і висипаємо 0, 5 ч. ложки солі і 0,5 ст. ложки цукру, 250 гр. просіяного борошна і всі сухі інгредієнти ретельно перемішуємо.

2. Потім додаємо мінеральну воду. Починаємо замішувати тісто, вливаємо олію.

3. Тепер викладаємо його на стіл і вимішуємо хвилин 10.

4. Залишаємо на деякий час настоятися.

5. Підготуйте в цей час начинку на ваш вибір.

6. Тепер розрізаємо отриману масу на шматочки і розгортаємо його на гуртки.

7. Кладемо в гуртки начинку, звертаємо навпіл.

8. Обсмажуємо чебуреки з двох сторін і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Рецепт тіста чебуреків на кефірі

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 3,5 – 4 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль — щіпка
  • Олія – для смаження
  • Начинка – за бажанням.

Спосіб приготування:

1. У велику миску вливаємо кефір і додаємо сіль, все добре перемішати.

2. Потім вбиваємо одне яйце і інгредієнти ретельно збиваємо до однорідної маси.

3. Всипаємо просіяне борошно в кефірну масу, поступово, невеликими порціями.

4. Тісто виходить ніжної консистенції, без грудочок і з невеликими бульбашками. Якщо раптом воно вийшло рідкуватим, нічого страшного ми можемо додати ще борошна.

5. Потім прибираємо в холодильник. Займаємося підготовкою начинки.

6. Після чого беремо відпочиле тісто, перекладаємо на стіл, посипаємо борошном і розкачуємо тонкими пластинами.

7. Розкачуємо кола потрібного нам діаметра, кладемо начинку і защипляем краю.

8. Кладемо чебуреки на розпечену з олією сковорідку, обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Приємного апетиту.

Простий рецепт тіста для чебуреків в хлібопічці

Тесто на чебуреки с пузырьками как в чебуречной - 5 лучших рецептов

Щоб приготувати відмінні чебуреки іноді доводиться приділяти багато часу для приготування тіста, але тим господаркам, у яких на кухні є хлібопічка, можуть розслабитися це дуже легкий і швидкий рецепт . Тісто для чебуреків в хлібопічці виходить дуже смачним, просто пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 450 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Горілка – 1 ст. ложка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Молоко – 200 мл
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Для початку скип’ятимо воду і молоко в різних тарах. Вода і молоко повинні бути теплими.

2. Засипаємо в миску хлібопічки борошно і сіль — перемішуємо.

3. Потім вливаємо теплу воду, 200 мл горілки, 2 ст. ложки масла, кип’ятиться молоко і одне яйце. Всі інгредієнти ретельно перешиваємо.

4. Закриваємо хлібопічку і ставимо режим «Тісто» і починаємо чекати сигналу завершення приготування тіста.

5. Після того, як воно готове починаємо готувати чебуреки з вашою улюбленою начинкою. І обсмажуємо до золотистого кольору.

Приємного Вам апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: