Торт червоний оксамит — 6 рецептів в домашніх умовах

Десерт — солодкість, яку ми можемо їсти без кінця і краю, не чекаючи перших і других страв. Тому хотілося б поговорити про неймовірно смачний і гарний торт Червоний оксамит.

Трохи про нього. У Канаді він був відомий вже в 1940-х роках в ресторанах і булочних мережі магазинів «Eaton’s». А в 1972 році в книзі American Cookery автором якої є Джеймса Бірд, описується три різних способи приготування цієї чудової солодощі. Відмінність була у використаному кількості жиру і масла.

Ще один цікавий факт, що під час Другої світової війни продукти були унормовані, і пекарі використовували буряк для поліпшення кольору випічки, так що не дивуйтеся якщо ви в один побачите згадка цього продукту в сьогоднішніх рецептах.

Так само популярність цього ласощів частково приніс фільм «Сталеві магнолії», в цьому фільмі тортом нареченого є червоний оксамит. Так само рекомендую оцінити рецепти Наполеона радянського часу і Молочної дівчинки.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Цей десерт стає все більш популярнішою і кожен рік збільшується кількість рецептів його приготування. Сьогодні я хочу поділитися з вами 6 рецептами, всі вони по своєму такі різні і легкі у виконанні.

Торт червоний оксамит з маскарпоне

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Для крему:
  • Вершки 33-35% – 400 мл
  • Сир Маскарпоне – 500 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Для тіста:
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукровий пісок – 300 гр.
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 280 мл
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка
  • Гелієвий барвник – 2 ч. ложки
  • Какао – 1 ст. ложка
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Сіль – ¼ ч. ложки
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванільний цукор – за смаком

Спосіб приготування:

1. В 280 мл гарячого молоко додаємо 1 ст. ложку лимонного соку і залишаємо на пів години.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

2. Тим часом просіваємо всі сухі інгредієнти, борошно, какао, соду, розпушувач, сіль і перемішуємо віником до однорідності.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

3. У чаші міксера з’єднуємо вершкове масло з цукром і на високих обертах, збиваємо до пишноти. Потім збиваємо яйця по одному, кожен раз перемішуємо 1-2 хвилини. Вливаємо олію.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

4. Далі в остигле молоко додаємо дві чайні ложки барвника, добре розмішуємо.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

5. Потім поступово додаємо сухі змішані інгредієнти. Перемішуємо тісто до однорідності, слідом вливаємо молоко з барвником. Готове тісто має вийде насиченого червоного кольору.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

6. Форму застеляємо папером для випічки, ділимо тісто на дві частини, на дві форми. Йдіть тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

7. Готуємо крем. Беремо масло Маскарпоне, збиваємо його пару хвилин, потім додаємо поступово цукрову пудру, і в кінці додаємо холодні вершки і ще кілька хвилин збиваємо.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

8. Даємо бісквіту постояти 10-15 хвилин, після чого дістаємо з форми і охолоджуємо на решітці. Зріжемо злегка верхівку у коржа, розімніть для прикраси. Змащуємо у кожного коржа верх і боки, посипаємо сухарями, можна прикрасити за допомогою квіточок або ще чого-небудь, як ваша фантазія грає.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Даємо випічці просочитися, як мінімум 4-8 годин. Нарізаємо і подаємо до столу, приємного апетиту.

Як приготувати торт червоний оксамит від Юлії Висоцької

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Какао – 3 ч. ложки
  • Цукровий пісок – ½ склянки
  • Розпушувач – 2 ч. ложки
  • Сіль і сода – по 1 щіпці
  • Рослинне масло – 280 мл
  • Вершки 33% — 700 мл
  • Сметана – 170 гр.
  • Цукрова пудра – 170 гр.
  • Ніжного сиру – 500 гр.
  • Червоний харчовий барвник – 2 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. У суху миску просіваємо кілька разів борошно, додаємо до неї сіль, соду, розпушувач, цукор і какао-порошок. Ретельно перемішуємо.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

2. У цю загальну масу збиваємо яйця, вливаємо олію, 170 гр. сметани і 170 гр. вершків, для забарвлення тіста додаємо барвник червоний, замішуємо гарне тісто. Відставляємо отриману масу в сторону на 25-30 хвилин для того, щоб процес гасіння соди повністю пройшов.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

3. Нагріваємо духовку до 180 градусів. У форму застелену пергаментом заливаємо тісто. Повинно вийде 3 коржа, які ми будемо випікати по 20 хвилин кожен. Потім накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на годину в холодильник.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

4. В цей час готуємо крем. Беремо сир добре збиваємо його, потім додаємо цукрову пудру і вершки збиваємо хвилин 5.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

5. З кожного коржа відрізаємо невелику шапочку, для крихти (це за бажанням). Потім змащуємо кожен бісквіт з боків і зверху.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Прибираємо десерт в холодильник, бажано на ніч, якщо немає такої можливості на 3-5 годин мінімум. Приємного Вам апетиту.

Торт червоний оксамит від Енді Шефа: Нова версія

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно – 340 гр.
  • Цукровий пісок – 300 гр.
  • Какао – 1 ст. ложка
  • Сіль – ¼ ч. ложки
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло рослинне – 300 гр.
  • Кефір 3,2 % – 200 мл
  • Вершки 33 % – 80 гр.
  • Барвник червоного кольору – 2 ч. ложки
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Жирне Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир Філадельфія – 350 гр.

Спосіб приготування:

1. Для початку просіваємо всі сухі продукти, бажано це зробити кілька разів. Перший продукт борошно, потім відправляємо какао і ¼ ч. ложки дрібної солі, розпушувач і соду.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

2. Ще раз просіваємо інгредієнти, безпосередньо в чашу блендера, де і будемо збивати тісто, сюди ж додаємо 300 гр. цукрового піску, вливаємо вершки і кефір, рослинне масло і збиваємо 3 яйця, додаємо 2 ч. ложки барвника.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Порада: Використовуйте гелієві барвники, а не сухі, вони не дають такого гарного червоного кольору.

3. Збиваємо все на середній швидкості протягом 4-5 хвилин. У нас отримує дуже красивий червоний колір. Тепер даємо тісту трохи постояти.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

4. В цей час готуємо форму. Беремо роз’ємну форму діаметром 20 см. Дно застеляємо пергаментом, можна змастити маслом, обов’язково промаж боки.

5. Ставимо на кухонні ваги форму і заливаємо тісто, має бути 664 гр. Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин, але все одно перевіряйте зубочисткою готовність, а потім відразу перевертайте на решітку до охолодження. Теж саме повторюємо і з другою порцією тесту.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

6. Коли бісквіт охолов, зрізаємо верхню шапку від нього, гарний рівною відставляємо в сторону, а той що від шапки не вдався кришимо в окрему миску. Можна це зробити за допомогою блендера.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

7. Тепер готуємо крем. За 4 години до приготування залиште вершкове масло при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким.

8. Щоб крем був білим, спочатку збиваємо масло вершкове протягом 2 хвилин в блендері, без перерви на швидкої швидкості, потім туди відправляємо цукрову пудру, змішуємо 2 хвилини, тепер додаємо сир Філадельфію і збиваємо так само 2-3 хвилини.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

9. Беремо кулінарний пакет або просто мішечок, де можна зрізати край і весь крем відправляємо туди, так буде зручно і рівномірно. Відрізаємо край у пакетики.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

10. Відступаємо від краю коржа 0,5 см і відсаджуємо крем, трохи вирівнюємо його, щоб не було бульбашок, накриваємо другим коржем торт зверху, ставимо дощечку і легенько притискаємо рукою.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

11. Тепер замазуємо верх і боки залишилися кремом, не обов’язково ідеально рівно вирівнювати випічку, тому що зараз нам потрібно прикрасити її крихтою, яку зробили.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Відправляємо торт перед подачею на пару годин в холодильник, якщо є можливість на ніч. Приємного апетиту.

Червоний оксамит від Олександра Селезньова — Покроковий рецепт

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Борошно– 350 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки
  • Цукор – 300 гр.
  • Рослинне масло – 300 мл
  • Кефір 2,5% – 300 мл
  • Розпушувач – 2 пакетика
  • Сода — 1/2 ч. ложки
  • Сіль – кілька щіпок
  • Червоний барвник харчовий – 2 ч. ложки
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир вершковий або сирний – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Спосіб приготування:

1. Беремо сухі продукти, борошно, какао, цукровий пісок, розпушувач, сіль, сода змішуємо їх в одній тарі, потім пару раз просіваємо.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

2. Вливаємо в просіяні інгредієнти, масло, кефір, все ретельно замішуємо до однорідної маси. Додаємо червоний барвник, і ще раз все добре заважаємо.

3. Беремо будь-яку наявну форму в будинку, але тут краще всього підійде силіконова. Вливаємо в неї тісто, йдіть у розігрітий духову шафу при температурі 180 градусів на 35 хвилин. Коли коржі будуть готові, виймаємо їх з форми і охолодити. Потім обрізаємо верхню частину, для рівності. І перетворимо в крихту для прикраси.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

4. В той час, як випічка холоне — готуємо крем. Для цього нам необхідно змішати цукрову пудру з вершковим або сирним сиром. Ретельно збити міксером.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Збираємо торт. Остиглі коржі промазуємо вершковим кремом. І так кожен.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Потім посипаємо його крихтою, або залишаєте його білим, як ви хочете. Ставимо в холодильник на пару годин.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Випічка готова, подаємо до столу, приємного апетиту.

Оригінальний класичний рецепт червоного оксамиту

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Для коржів – 2 або 3 форми, вага всього торта 1,8 кг.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Какао порошок – 1-3 ст. ложки
  • Рослинне масло – 30 гр.
  • Кефір – 240 мл
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Сіль – ½ ч. ложки
  • Гелієвий червоний рідкий барвник – 1 ст. ложка
  • Для крему:
  • Вершковий сир – 600 гр.
  • Вершки 33-35 % – 300 мл
  • Цукрова пудра – 200 гр.

Спосіб приготування:

1. Беремо борошно, додаємо в неї какао, соду, сіль, все ретельно перемішуємо, тепер просіваємо (чим більше буде какао-порошку, тим ясніше буде шоколадна нотка).

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

2. Збиваємо зливний масло з цукровою пудрою, попередньо дістаємо масло з холодильника, в кілька прийомів вливаємо олію.

3. Розбиваємо курячі яйця, вливаємо ванільний екстракт, все ретельно перемішуємо до повної однорідності.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

4. Слідом додаємо барвник до яскраво червоного кольору. Колір повинен бути дуже насиченим і яскравим для того, щоб колір у торта такий і залишився.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

5. В останню чергу вливаємо в кефір оцет, додаємо його до маси, можна замішувати вручну, але робити це дуже швидко і починаємо додаємо змішані сухі продукти.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

6. Беремо форму, застеляємо пергаментом, якщо у вас є три форми, це чудово, випікаємо відразу всі коржі, якщо ні, то поперемінно. Бажано ділити тісто на вагах, щоб заготовки вийшли рівними, приблизно в даному рецепті виходить 350-360 гр. тесту. Ставимо форму в попередньо розігріту духовку до 170 градусів, випікаємо 30-35 хвилин, при цьому стежимо, так як у всіх духовки різні.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

7. Випечені коржі, виймаємо з форми, залишаємо остуджуватися, до кімнатної температури. Потім зрізаємо з них шапочку, залишаємо її для крихти.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

8. Готуємо крем. Вершки вбиваємо з пудрою до стійкого стану. Окремо трохи збиваємо сир, потім поступово додаємо його в вершки і вимішуємо до однорідності.

Порада: Вершки обов’язково повинні бути холодними, в той момент, коли ви будете з ними працювати.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

9. Збираємо торт, кладемо корж, змащуємо його рясно кремом, потім на нього кладемо другий і проробляємо теж саме і так само третій, залишилися промазуємо кремом боки випічки.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

10. З шапочок торта робимо крихту, і можна зробити прикрасу за допомогою формочки для випічки. Прикрашаємо верх сердечками, все решту частини випічки крихтою.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Ставимо його ненадовго в холодильник, і він готовий. Приємного апетиту.

Рецепт бісквітного торта червоний оксамит з малиною

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Для бісквіта:
  • Борошно – 340 гр.
  • Цукровий пісок – 300 гр.
  • Какао – 1 ст. ложка
  • Сіль – ¼ ч. ложки
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Розпушувач – 2 ч. ложки
  • Яйця – 3 шт.
  • Рослинне масло – 180 мл
  • Кефір – 250 мл
  • Гелієвий барвник червоний – 2 ч. ложки
  • Для малинового конфі:
  • Малинове заморожене пюре – 200 гр.
  • Цукровий пісок – 70 гр.
  • Желатин – 8 гр.
  • Вода – 50 гр.
  • Для крему:
  • Сирний сир – 350 гр.
  • Вершкове масло – 120 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Спосіб приготування:

1. У ємність висипаємо заздалегідь просіяне борошно, цукровий пісок, соду, сіль, розпушувач, какао. Все добре перемішуємо вінчиком.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

2. Потім збиваємо туди яйця, вливаємо кефір, рослинне масло і в завершенні червоний барвник. Перемішуємо всі інгредієнти міксером пару хвилин. Залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб сода увійшла в реакцію з кефіром.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

3. Дно форми застеляємо пергаментом, боки можна не змащувати. Виливаємо в неї тісто, по половині порції на два коржі. Печемо при температурі 160 градусів, близько 50 хвилин. Потім виймаємо і остуджуємо.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

4. Для крему беремо вершкове масло збиваємо його, потім додаємо цукрову пудру, місимо до білого і після додаємо вершковий сир, змішуємо все до однорідності.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

5. Готуємо малинове конф. Замочуємо желатин у воді, поки він набухає ми змішуємо малинове пюре з цукром і ставимо варити на середній вогонь, доводимо до кипени і даємо цій суміші трохи охолонути.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

6. Желатин ставимо на повільний вогонь і весь час помішуємо, до того моменту поки всі крупинки розпадуться, найголовніше не дати закипіти. Тепер перемішуємо желатин з ягідним пюре так, щоб він рівномірно розподілився.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

7. Беремо форму трохи поменше діаметром, ніж та, в якій випікаємо заготовки. Застеляємо її харчовою плівкою і виливаємо майже готове конфі, відправляємо в морозилку на 30 хвилин.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

8. Збираємо торт. Зрізаємо з кожного бісквіта по трошки шапку і прибираємо в сторону, а потім коржі ділимо уздовж на дві рівні частини. Після чого кожну змащуємо кремом, а зверху готовим конфі, і так збираємо всю випічку, накладаючи її один на одного. Після чого відправляємо в холодильник на дві години.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

9. Шапка бісквіта, яку зрізали, раскрошим і додамо в неї згущене молоко за смаком, маса повинна бути середньої густоти.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

10. Потім скребком проходимся по бічних частини торта, заповнюючи всі западини і не рівності і так само змащуємо верхівку. Знову охолоджуємо.

Торт красный бархат — 6 рецептов в домашних условиях

Можна прикрасити торт, будь-якими фруктами. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: