Червона смородина на зиму – заморожування без варіння з цукром і без

На початку літа на городах висаджують рубінові кетяги червоної смородини. Любителі страв з кислинкою не проти поїсти свіжої ягоди. Вони додають її у компоти і солодку випічку, варять відмінні джеми.

Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

Інгредієнти

  • червона смородина свіжа 1 кг

На порцію

Калорії: 38.8 ккал

Білки: 1.2 м

Жири: 0 м

Вуглеводи: 16 р

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

    Якщо смородина покупна, опустіть її в ємність з холодною водою, щоб осіла бруд (ягоди, зібрані на власному дачному ділянці подалі від автошляхів, можете взагалі не мити).

  • Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

    Потім акуратно вийміть на друшляк і промийте під краном. Дайте добре стекти і викладіть на кілька шарів паперового рушника, щоб воно ввібрало максимум рідини. Дайте трохи обсохнути. Чим менше води в продуктах, тим якісніше вони заморозяться.

  • Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

    Тепер ягоди можна розкладати по порціях і прибирати в морозилку.

Червона смородина на зиму без варіння і без цукру

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 5

Хороший спосіб зберігання смородини для приготування випічки, джему і навіть соусів – заморожування цілих ягід.

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 38.8 кКал;
  • білки – 1.2 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 16 р.

Інгредієнти

  • червона смородина свіжа – 1 кг

Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

Покрокове приготування

  1. Підготовку робите тим же способом, що і в попередньому випадку.
  2. А ось подальший процес більш трудомісткий. Очистіть всі гілочки і видаліть недоспевшие ягоди.
  3. Після цього можете класти в морозильну камеру, розклавши ягоди по окремих порціях.

Червона смородина на зиму без варіння з цукром

Час приготування: 10 хв

Кількість порцій: 5

Цей рецепт дозволяє використовувати розморожену смородину в сирому вигляді для приготування напоїв, що передбачає збереження більшої частини корисних речовин. Хоча можна таку суміш покласти і в випічку.

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 235.7 кКал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 58 р.

Інгредієнти

  • червона смородина свіжа – 1 кг;
  • цукор – 300 р.

Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

Покрокове приготування

  1. На відміну від попередніх рецептів, тут не потрібно чекати, поки ягоди обсохнуть. Але гілочки на них повідривати.
  2. Тепер смородину засипте у великій ємності цукром.
  3. Для цього способу заморожування суміш перетріть в блендері або м’ясорубці. У блендері консистенція буде більш дрібним.

Секрети заморозки

Заморожувати цілі ягоди краще всього на рівній поверхні. У деяких моделях морозильних камер є спеціальна поличка. Якщо у вас є така, то застеліть її харчовою плівкою і викладайте ягоди в один шар.

Продумайте, для яких цілей ви будете використовувати смородину. У відповідності з цим підбирайте розміри тари для зберігання.

Перемелену смородину зручно розкладати в касети для заморозки льоду або ж в маленькі пакетики-слайдери. Коли заморозка завершиться, фруктовий лід можна витягнути з форми і перекласти в одну ємність.

Терміни зберігання

У режимі від -18 до -22°C смородина може перебувати в морозилці від 8 місяців до 1 року. Якщо температура висока (від -8 ° до -18°C), то термін скорочується до півроку.

Тара для зберігання

Можна вибрати будь-яку зручну пластикову ємність для зберігання або поліетиленовий пакет. Для цілих порічкових ягід відмінно підійдуть 200-мл пластикові стаканчики, контейнери з кришкою або ж пакети-слайдери. А для кубиків з червоної смородини з цукром використовують пакети об’ємом від 1 л.

Красная смородина на зиму - заморозка без варки с сахаром и без

Заготівля червоної смородини на зиму не вимагає особливих умов. Знаючи кілька рецептів заморозки цієї корисної ягоди, ви гарантовано зможете зберегти її для приготування різних страв і напоїв в холодну пору року.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: