Чи можна заморозити ріпчасту цибулю на зиму в морозилці нарізаний, смажений, порей, як правильно заготовити

Заготовлювати взапас можна майже всі продукти. Цього разу розмова піде про всім добре знайомому овоче – чи можна заморозити ріпчасту цибулю на зиму, і які існують рецепти. Адже бувають випадки, коли під рукою немає свіжого овоча, а для походу в магазин недостатньо часу.

Багато хто сумнівається, чи можна заморозити цибулю. Насправді так, і в декількох рецептах нижче описано, як це зробити.

Рецепт заготівлі в сирому вигляді на зиму

Варто пам’ятати, що овоч втратить частину своїх смакових якостей. Тому його не можна вживати без термічної обробки, наприклад, для приготування салатів. А от додавати в супи, другі блюда і випічку можна без проблем.

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста 1 кг

На порцію

Калорії: 60.82 ккал

Білки: 0.17 г

Жири: 0.08 г

Вуглеводи: 14.63 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

    Збираєте овочі, які почали гнити, очищаєте від лушпиння. Нарізати можна різними способами в залежності від того, як ви збираєте його використовувати. Це можуть бути півкільця або кубики. А можна посікти зовсім дрібно.

  • Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

    Складаєте у невеликі контейнери або спеціальні пакети для заморозки, як у відео-рецепті і відправляєте на зберігання.

Цілком в домашній морозилці

Заморожуванню підлягає не тільки попередньо подрібнений ріпчаста цибулина, але також і вся голівка. Як це зробити, ви можете дізнатися, скориставшись рекомендаціями нижче.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 89.6 ккал;
  • жири – 0 г;
  • білки – 13.4 м;
  • вуглеводи – 19 р.

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 800 р.

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Покрокове приготування

  1. В першу чергу необхідно відібрати якісні цибулини – підійдуть лише свіжі овочі, без будь-яких цяток, заплесневелостей, зовнішніх пошкоджень і неприємного запаху гниття. Ретельно почистіть їх, сполосніть під краном з холодною водою і обсушіть від зайвої вологи паперовими серветками.
  2. Підготовлені цілі головки розкладіть по поліетиленових пакетиках для заморозки, акуратно видавіть з них як можна більше зайвого повітря і зав’яжіть або застебніть.
  3. Підпишіть заготівлю, вказавши на стікері дату розфасовки і відправте в морозилку до потрібного моменту.

Порада: крім пакетів для заморозки, ви також можете використовувати герметично закриваються контейнери.

Не всі знають, чи можна заморозити ріпчасту цибулю на зиму в готовому вигляді. Для того, щоб зробити це правильно, ми підібрали найкращі рецепти.

Як заморозити смажений ріпчаста

Засмажену цибулю додають в страви незадовго до кінця приготування. Його можна їсти і без додаткової обробки: досить розморозити або розігріти в мікрохвильовій печі.

Порада: щоб рівномірно заготовити велику кількість овочів, проводите процес поетапно. Розділіть цибулю на порції і обсмажуйте одну за одною.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 449.1 ккал;
  • білки – 5.1 м;
  • жири – 35 г;
  • вуглеводи – 28.5 р.

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 600 г;
  • масло рослинне – 70 р.

Покрокове приготування

  1. Очищаєте і нарізати так, як ви звикли це робити.
  2. Розігрійте сковороду або сотейник з маслом на плиті. Викладіть частину і перемішайте.
  3. Через хвилину повторіть і зменшіть вогонь. При такому способі цибуля добре просмажиться, стане м’яким, але не підгорить.
  4. Готуйте до золистого кольору.
  5. Потім вийміть його з сковороди і перекладіть в широку ємність для охолодження. Можете подивитися на фото, яка консистенція повинна бути правильно підготовленого лука.
  6. Поки перша порція остигає, готуєте другу.
  7. Після того, як охолоне, перекладіть в невеликі пакети для подальшої заморозки.

Заморожування підсушеного в духовці

Щоб позбутися від зайвої вологи і створити умови для більшої схоронності замороженого лука, його можна попередньо трохи підсушити в духовій шафі.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 6

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 134.5 ккал;
  • жири – 5;
  • білки – 3.4;
  • вуглеводи – 19.

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 1.2 кг;
  • олія оливкова – 30 мл

Покрокове приготування

  1. Виставляємо на термостаті духової шафи температуру 180℃ і залишаємо його розігріватися, а самі тим часом займемося іншими підготовчими процесами.
  2. Свіжі овочі очищаємо від лушпиння, обмиваємо під холодною проточною струменем і, витерши насухо паперовими серветками, шаткуємо необхідним вам способом.
  3. Беремо великий лист і, змастивши його олією, розкладаємо по ньому подрібнені цибулини. Ставимо ємність в розігріту духовку приблизно на 5-7 хвилин.
  4. Через зазначений час виймаємо з духовки і охолодити. Остиглий підсушений овоч розкладаємо по спеціальним пакетів порційно (завжди залишайте вільне місце, так як цибуля збільшиться в об’ємі під час заморожування), маркируем стікером і перекладаємо в морозильну камеру на зберігання.

Правила заготівлі в маринованому вигляді

Для того щоб овоч зберіг всі свої корисні і смакові властивості на більш довгий період часу, його можна попередньо злегка замаринувати в харчовій солі.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 89.6 ккал;
  • жири – 0;
  • білки – 3.4;
  • вуглеводи – 19.

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • сіль поварена харчова – 350 р.

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Покрокове приготування

  1. Спершу необхідно обробити основний інгредієнт – відібравши цілі, не зіпсовані плоди, ретельно чистимо їх, обмиваємо під струменем проточної і, висушивши від зайвої вологи, нарізаємо будь-яким зручним способом (кубиками, кільцями, півкільцями).
  2. Потім, переклавши в глибоку ємність, пересипаємо харчової кухонної сіллю і залишаємо промаринуватися приблизно хвилин на 7-8.
  3. Отриманий продукт розкладаємо по спеціальним поліетиленовим пакетам або герметичним контейнерів та, викачавши зайве повітря, щільно закриваємо і прибираємо на зберігання в морозильну камеру.

Важливо: безпосередньо перед готуванням вам обов’язково треба буде замочити таку заготовку в прохолодній воді приблизно на півгодини, щоб з неї вийшла вся зайва сіль.

Як зберегти після бланшування

Одним з найкращих методів заморозки продуктів є попереднє їх бланшування. Під час цього процесу на овоче створюється своєрідна захисна плівка, яка не дає йому втратити свої корисні властивості, а також дозволяє зберегти соковитість і смакові характеристики. Даний спосіб обробки уповільнює дію ферментів і сприяє кращому зберіганню.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 89.6 ккал;
  • жири – 0;
  • білки – 3.4;
  • вуглеводи – 19.

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • вода – 4 л;
  • сіль поварена харчова – 60 р.

Покрокове приготування

  1. Очищені від лушпиння овочі, гарненько промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і шаткуємо дрібним кубиком.
  2. Слідом за цим беремо глибоку ємність, наповнюємо її 4-ма літрами чистої води і, відправивши на середній вогонь, доводимо до закипання. Як тільки рідина завирувало, засипаємо туди 2 столові ложки солі, розмішуємо і опускаємо подрібнену цибулю в окріп буквально на 15-20 секунд.
  3. Ошпарений продукт відкидаємо на кулінарне сито і відразу ж переміщаємо на лід або промиваємо під холодною водою – це необхідно зробити для того, щоб зупинити термічну обробку. Охолоджений овоч залишаємо в кухонного начиння до тих пір, поки вся вода не стече.
  4. Отриману заготівлю порційно розкладаємо по пакетах, підписуємо, не забувши вказати дату заморозки, і прибираємо в морозилку.

Цибуля порей в холодильнику на зиму – покроковий рецепт

Цей овоч довго лежить в холодильнику. Але все ж, чи можна заморозити цибуля порей на зиму? Відповідь на це питання позитивний. У морозильній камері він може знаходитись набагато довше, не втрачаючи своїх смакових якостей.

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Важливо: особливістю цибулі порею є те, що під час росту частинки землі потрапляють між листям. Тому перед приготуванням потрібно відокремити верхні пір’я і ретельно промити їх.

Час підготовки: 10 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

На 1 порцію:

  • калорійність – 82.4 ккал;
  • білки – 6 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 14.6 р.

Інгредієнти

  • цибуля порей – 1 кг.

Покрокове приготування

  1. Для заморозки підходять всі, крім кореня. Зріжте нижню частину і ретельно вимийте овоч.
  2. Струсіть його і залиште, щоб просох. Можна акуратно підсушити паперовим рушником.
  3. Порізати можете кружечками або півкільцями, а зелень – тонкими смужками.
  4. Складіть в порційні пакетики, і відправляйте заморожувати.

Порада: не варто заморожувати. Розморожений овоч буде незручно різати, так як він втрачає свою пружність.

Секрет заморозки

Цибулю, незалежно від виду обробки, має стійкий та різкий запах. Тому його не можна заморожувати поряд з фруктами.

Для того, щоб запах не поширювався по морозильному шафі, упакуйте його в два пакета або герметично закривається контейнер. Цибулю можна додавати в приготоване блюдо, не розморожуючи.

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Термін зберігання

Заготівля зберігається не більше 6 місяців, якщо температура в морозилці не вище -18°C. інакше цибуля буде придатний в їжу протягом 3 місяців.

Тара для заморозки

Для упаковки підходить така ж тара, що і для будь-якого іншого продукту – пластикова або поліетиленова. Але потрібно звернути особливу увагу на герметичність упаковки, щоб запах не вбрався у всі продукти в морозильній шафі.

Спробуйте заготовити цибулю різними способами, і ви ніколи не будете переживати, що у вас закінчився цей пахучий овоч.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Можно ли заморозить репчатый лук на зиму в морозилке нарезанный, жаренный, порей, как правильно заготовить

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: