Заморожена кольорова капуста – рецепт в домашніх умовах на зиму, чому потемніла

Цвітна капуста – дуже корисний для організму людини овоч. Вона багата безліччю вітамінів і мінералів, які необхідні дорослим і дітям кожен день. Недарма вона є продуктом першого прикорму немовлят. Але, на жаль, овоч сезонний. Щоб насолоджуватися різноманітністю вітамінних страв круглий рік, його можна заморозити про запас.

Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

Цей спосіб заготівлі на зиму дуже зручний і дозволить зберегти практично всі 100% користі. А в період холодів хочеться годувати своїх рідних смачно і особливо вітамінно. Давайте розберемося, як заморожувати, скільки зберігати, що робити, щоб цвітна капуста не посиніла при заморожуванні, чого вона може почорніти.

Цікаво: докладні відео і фото рецепти приготування смаженої на сковороді, запеченої в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці капусти шукайте на нашому сайті.

Рецепт заморозки цвітної капусти

Інгредієнти

  • цвітна капуста 1 кг
  • вода 2 л
  • сіль 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 48 ккал

Білки: 0.5 г

Жири: 4.0 г

Вуглеводи: 9.4 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

    Свіжу цвітну капусту помити, очистити від зеленого листя і сміття. Розділити на шматочки, приблизно 4 см шириною.

  • Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

    У каструлі змішати воду і сіль, відправити туди суцвіття на 20 хвилин.

  • Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

    Потім дістати, капусту промити проточною водою і розкласти на паперових серветках для того, щоб просохла.

  • Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

    Потім абсолютно сухі шматочки розмістити на деко і поставити в морозильну камеру на 40 хвилин. Коли капуста гарненько подморозится, то скласти її в закриваються пакети або пластикові контейнери. Поставити назад у морозилку.

Рецепт заморозки пюре з цвітної капусти

Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 66 калорій;
  • жири – 1.4 м;
  • білки – 3.2 м;
  • вуглеводи – 10.8 р.

Інгредієнти

  • кольорова капуста – 1 кг;
  • вода – 3 л;
  • сіль – 3 ст. л.

Покроковий опис процесу

  1. Овоч помити, обрізати зелене листя і темні плями, розділити на суцвіття.
  2. Воду довести до кипіння, посолити і відправити туди капусту. Варити 3 хвилини.
  3. Потім дістати і коли охолоне перебити блендером до стану пюре. Остудити спочатку на столі, потім 15 хвилин в холодильнику.
  4. Скласти в пакети, щільно зарити і поставити в морозилку, звідки діставати потім потрібними порціями.

Секрети заморозки

Однією з головних особливостей правильної заморозки, є вибір самого овоча і підготовка до заморожування. Потрібно обов’язково вибирати соковиті, без потемніння і сухих ділянок качани. Також необхідно витримати капусту в холодній воді з додаванням 20 грам солі. Навіщо? Все просто. Капуста має таку структуру, що в ній можуть ховатися багато дрібних комах і саме солона вода сприяє очищенню від живності і бактерій, які там є.

Замороженная цветная капуста - рецепт в домашних условиях на зиму, почему потемнела

Чому кольорова капуста змінює колір або потемніла в морозилці

Частими причинами того, що заготовка може поміняти колір (посиніти, позеленіти або навіть почорніти) – це неправильна обробка перед заморожуванням. Або ж змушує капусту потемніти недостатнє позбавлення від вологи. Вона набуває вже дуже негарний і неїстівний вигляд. Також зміна кольору можливо при недостатньо низькому температурному режимі зберігання. Правильно готувати сировину до заморожування – це обов’язкова вимога до успішного результату. Процес в домашніх умовах повинен відбуватися досить швидко. І тоді у вас не виникнуть проблеми з зміною кольору, і заготівля не буде синіти.

Термін зберігання

Заморожена цвітна капуста може зберігатися 12 місяців при температурі від -18 і нижче, якщо температура – 12, то термін придатності 6-9 місяців.

У чому зберігати

Краще всього підійдуть пластикові контейнери з кришками або ж спеціальні щільно закриваються пакети для заморозки. Вибирайте невелику тару, щоб розморозити тільки ту кількість, яка буде потрібно для приготування.

Обов’язково скористайтеся хоча б одним із запропонованих вище рецептів для того, аби в зимову пору готувати для своєї родини корисні і вітамінні страви.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: