Ожина заморожена – заморозити цілком і перетерту з цукром і без у домашніх умовах покроково з фото

Щоб у зимовий період сповна насолодитися смачною річної ягодою, яка називається ожина, кращим варіантом стане її заморожування. Адже в такому вигляді зберігається практично 95% всіх вітамінів і інших корисних елементів.

Користь і шкода замороженої ягоди

Ожина широко застосовується у сфері дієтології та косметології. Морожений продукт не гірше свіжого покращує обмін речовин, запобігає ранній процес старіння, зміцнює нігті і волосся.

Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

Заморожена ожина надає дуже багато користі для нашого організму. Вона багата вітамінами, макро – і мікроелементами, що попереджає авітаміноз. Благотворно впливає на зір, зміцнює імунітет, запобігає розвиток онкозахворювань та доброякісних пухлин. Застосовується при розладах нервової системи, а також при серцево-судинних порушеннях. Має протизапальні, противірусні, болезаспокійливі і жарознижувальні властивості.

Але варто відзначити, що людям з індивідуальною непереносимістю слід повністю прибрати ці ягоди з раціону харчування. З обережністю потрібно ставитися до них при порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту, при підвищеній кислотності шлункового соку.

Найпростіший рецепт заморозки ожини

Інгредієнти

  • ягоди ожини 1 кг

На порцію

Калорії: 70.86 ккал

Білки: 3 р

Жири: 0.7 м

Вуглеводи: 12.46 р

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

    Перед тим як готувати, ожину обов’язково промити під проточною водою. Так як її потрібно мінімум травмувати, то краще всього для цього підійде друшляк.

  • Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

    Далі ожину акуратно розкласти на паперові рушники, щоб вода скла, і вона повністю висохла.

  • Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

    Потім розподілити по листу, застеленному пергаментом (кожну ягідку окремо один від одного), і поставити на 1 годину в морозилку.

  • Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

    Взяти пакети зручного розміру і скласти ягідки. Знову відправити в камеру.

Заморожена ожина підійде як інгредієнт для багатьох страв. Цілими ягідками можна красиво і корисно прикрашати десерти.

Заморожування цілих ягід з цукром

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 164.2 ккал;
  • жири – 0.7 м;
  • білки – 1.2 м;
  • вуглеводи – 38.9 р.

Інгредієнти

  • ожина – 1 кг;
  • цукор – 150 р.

Поетапне приготування

  1. В першу чергу необхідно підготувати ожину – її варто старанно перебрати, позбавляючись від зіпсованих плодів, очистити від усіх гілочок і налиплого листя, акуратно промити під проточною водою і викласти на паперові рушники обсихати.
  2. Після цього починаємо розфасовувати ягоди по спеціальних пластикових контейнерів – на дно дбайливо викладаємо ожину в один або два шари, пересипаємо її невеликою кількістю цукру, потім знову ягоди і цукровий пісок і так чергуємо шари поки до краю ємності не залишиться один – два сантиметри.
  3. Заповнений контейнер щільно закриваємо кришкою, злегка струшуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися, підписуємо маркером, або маркируем стікером, і прибираємо в морозильну камеру.

Як заготовити перетерту з цукром

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 190.3 ккал;
  • жири – 0.7 м;
  • білки – 1.2 м;
  • вуглеводи – 45.5 р.

Інгредієнти

  • ожина – 1 кг;
  • цукор – 200 р.

Поетапне приготування

  1. Ягоди, як зазвичай, перебираємо, миємо і висушуємо паперовими серветками або рушниками.
  2. Потім підготовлену ожину перекладаємо в чашу блендера, засипаємо зверху 200 грамів цукрового піску і перебиваємо плоди до однорідного стану.
  3. Отримане ягідне пюре акуратно перетираємо крізь дрібне кулінарне сито, щоб позбутися від зайвих кісточок.
  4. Розливаємо перетерту ожину по контейнерах, герметично закрити і, підписавши дату заготівлі, ставимо в морозилку.

Секрети та поради

Якщо ви хочете, щоб при заморожуванні ожина зберегла свій гарний колір і форму, а також корисність, то потрібно знати секрети даної процедури.

Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

Для заморозки на зиму краще всього вибирати повністю дозревшую ягоду, щоб максимально відчувався смак і аромат. І ні в якому разі не вибирати перезрілі плоди, інакше при розморожуванні ви отримаєте безформну кашу.

Для збереження корисних речовин приступають до заморожування протягом двох годин після зривання ягід.

Термін зберігання

Максимальний термін при температурі від -5 до -8 градусів становить 8-9 місяців, а при -18 і нижче — 1 рік.

Правильна тара для зберігання

Краще всього використовувати закриваються пакети або пластикові контейнери з кришками. В об’ємній камері зручніше заморожувати у лотках, у невеликій — в поліетилені.

Не пропустіть час дозрівання ожини для того, щоб запастися максимальною кількістю вітамінів і мінералів, на які так багата ця ягідка. Заморожений продукт підійде для приготування десертів, напоїв, соусів та інших улюблених вами ласощів.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Ежевика замороженная – заморозить целиком и перетёртую с сахаром и без в домашних условиях пошагово с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: