Як заморозити стручкову квасолю – рецепт на зиму

Корисна спаржева квасоля з’являється на грядках в липні і, на жаль, балує нас зовсім недовго. А як же хочеться взимку смачною зелені! Виявляється, що це зовсім не проблема. Вона прекрасно зберігається практично свіжою. Головне — знати як заморозити стручкову квасолю на зиму про запас, щоб вистачило до самої весни.

Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

Важливо: відбирати сировину потрібно правильно. Мова йде не про недозрелой городньої культури, а про окрему різновиди без жорстких прожилок, тобто — про сорт.

Рецепт заморозки стручкової квасолі

Інгредієнти

  • стручкова квасоля 500 г
  • вода 700 мл
  • сіль 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 13.2 ккал

Білки: 1.1 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 2 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

    Відбираємо цілі стручки, перемываем, відрізаємо хвостики.

  • Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

    Каструлю з водою ставимо на плиту і додаємо чайну ложку кухонної солі.

  • Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

    Як тільки закипить, занурюємо в неї квасолю і продовжуємо готувати 3-5 хвилин.

  • Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

    Гарячу воду зливаємо і занурюємо в холодну. Відмінно буде, якщо заздалегідь підготувати і додати лід. Чим холодніше вода, тим краще квасоля, яку плануємо морозити, збереже цікавий натуральний колір. Це добре видно на відео. Дістаємо стручки і відправляємо на вафельний рушник для просушування.

  • Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

    Як тільки вся рідина стече, укладаємо квасоля в целофанові пакетики або контейнери і ставимо зимувати в морозильну камеру.

Порада: при бажанні стручки можна розрізати на кілька частин, так зручніше буде додавати в супи і салати, відварювати для омлетів.

Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

Секрети заморозки

Головний нюанс заморозки стручкової квасолі на зиму в домашніх умовах полягає в попередньої термічної обробки. Без неї квасоля не варто заморожувати. Перед тим як помістити в морозильну камеру, продукт необхідно пробланшировать в підсоленій воді. За часом ця операція займе кілька хвилин.

Дуже важливо, щоб квасоля не втратила свій колір після обробки. Для цього з гарячої води необхідно занурити квасоля в крижану, тоді вона збереже зелений колір такий як на фото. До речі, якщо ви хочете, щоб квасоля була готова до вживання відразу після розморожування, її потрібно не бланшувати, а проварити близько 20 хвилин.

Скільки можна зберігати

Оптимальний термін для зберігання квасолю в стручках 6 місяців. Саме такий час квасоля зберігає в собі всі корисні властивості. Залишатися апетитною зовні вона може протягом 12 місяців, але користі для організму вже не принесе. Якщо вашою родиною улюблена квасоля зелена стручкова, заморозити її – хороше рішення. Це значно заощадить бюджет.

У якій тарі зберігати

Зберігайте будь-яким зручним способом. Можна перекласти квасолю в звичайні поліетиленові пакети і зав’язати їх. Або купіть спеціальні пакетики на замочку, вони призначені для заморожування. Якщо в камері достатньо місця, то підійдуть пластикові контейнери з кришкою.

Как заморозить стручковую фасоль - рецепт на зиму

Дуже проста домашня заморозка буде радувати вас всю зиму. А головне, що при такому способі продукт втрачає всього 10% корисних речовин, решта зберігається. Так що навіть у холодну пору року організм отримає вітамінний запас.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: