Як заморозити баклажани на зиму в морозилці в домашніх умовах: перевірений спосіб

Заморожування – це невід’ємна частина життя кожної домогосподарки, особливо якщо є дачну ділянку або скромний дохід. В умовах кризи ми хапаємося за будь-яку можливість зберегти побільше продуктів, а ці попередні дії дозволяють заготовити на зиму запас їжі, щоб можна було урізноманітнити раціон в люті холоди, а також прогодувати цілу родину. Баклажани у вересні дуже дешевшають, і це прекрасний привід зайнятися заготівлею.

Всього можна виділити два найпопулярніших способи заморозки синеньких: з попередньою спекотною і без неї. Якщо ви спробували ваші баклажани, а вони виявилися гіркими, то доведеться позбавлятися ще й від цього. На щастя, проблема легко вирішувана, синенькі просто потрібно хвилину проварити в гарячій підсоленій воді або засолити на пару годин, а потім промити від надлишків солі.

Рецепт заморозки баклажан: дуже простий і надійний спосіб

Баклажани відмінно поводяться при низьких температурах, тому перш ніж заморожувати, визначитеся, для яких цілей ви будете їх використовувати. Для салатів або гарнірів овочі найкраще нарізати кубиками, якщо хочете, щоб баклажан був цілим, його потрібно попередньо запекти, а для рулетиків овочі спочатку обсмажують.

Порада: отруйної речовини соланіну, який присутній у всіх баклажанах, стає більше, якщо плід перезреет. Вибрати недавно зірваний і свіжий овоч допоможуть хвостики. У молодих баклажанів зелена плодоніжка, а у вже полежавших – суха і сірувата. Якщо заморожуєте цілком, вибирайте тільки гарні плоди з пружною шкіркою.

Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

Інгредієнти

  • баклажани 500 г
  • олія соняшникова 20 мл

На порцію

Калорії: 117.8 ккал

Білки: 1.2 м

Жири: 7.9 г

Вуглеводи: 10.6 г

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Ретельно промийте посинілі від магазинної пилу, бажано з милом. Потім обсушіть їх рушниками і видаліть хвостики.

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Наріжте овочі тоненькими пластиками та засолите на півгодини, якщо думаєте, що вони будуть гірчити.

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Для заморозки беріть тільки невеликого обсягу пластикову тару, щоб відразу використовувати весь вміст. В якості перегородки між шарами кладіть харчову плівку – вона не дозволить синенькими злипнутися в єдиний ком.

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Розігрійте сковороду і обсмажте баклажанові пластинки з двох сторін до золотистого кольору. Потім викладіть їх на паперові рушники і накрийте зверху ними ж, щоб прибрати залишки масла.

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Застеліть пластикову ємність плівкою так, щоб вона звисала з обох боків, а потім акуратно викладіть перший шар баклажанів. Зазвичай для приготування рулетиків на один раз йде близько 15 платівок, але орієнтуйтеся на свої уподобання.

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Закрийте перший шар кінцями плівки і почніть викладати наступний, продовжуйте так, поки баклажани не закінчаться.

  • Как заморозить баклажаны на зиму в морозилке в домашних условиях: проверенный способ

    Потім синенькі необхідно відправити у морозильну камеру, де вони будуть чекати зими. Щільно закривайте тару, особливо якщо поруч в морозилці лежать сильно пахнуть заготовки начебто часнику, інакше потім від запаху буде не позбутися.

Якщо хочете заморозити баклажани свіжими, то їх попередньо доведеться відварити в підсоленій воді 1 хвилину. Щоб це було легше зробити, наріжте овочі кубиками, а потім опустіть в каструлю в друшляку. У процесі варіння баклажани будуть спливати, тому акуратно придавлюйте їх ложкою.

Потім необхідно злегка просушити кубики від зайвої води, інакше вони сморозятся в одну крижану брилу, а при розморожуванні зашкодять свою ніжну структуру. Для того щоб позбутися від води, баклажани можна покласти у місткість-сито, а зверху на тарілку встановити гніт.

Важливо: обов’язково фасуйте синенькі з компактним ємкостей, особливо якщо у вас невелика сім’я!

Всі ці способи перевірені досвідченими домогосподарками, тому не доведеться вчитися на своїх помилках. Сміливо морозьте улюблені овочі та не переживайте про те, що вони зіпсуються, удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: