Чи можна заморозити тибетський молочний гриб

Молочний гриб, індійський, китайський, кефірний, тибетська — всі ці назви відносяться до одного живого організму, з допомогою якого виготовляють кефір. Не простий магазинний, а смачний і корисний домашній. Він — практично спасіння від усіх хвороб. Очищає судини, виводить шлаки, розщеплює камені, нормалізує мікрофлору кишечника, загалом, переваг не перелічити. А ось в період прийому серйозних ліків кефір краще не пити, тому що він нейтралізує дію.

Можно ли заморозить молочный гриб тибетский

Вживати такий напій регулярно не можна, необхідно влаштовувати місячні перерви. А що ж робити? Чи можна заморозити молочний гриб, щоб він не пропав за цей час? Все дуже просто, тибетський “лекарь” прекрасно піддається заморожуванню, зберігаючи свої функції.

Рецепт заморозки тибетського молочного гриба

Інгредієнти

  • тибетський молочний гриб 100 г

На порцію

Калорії: 43 ккал

Білки: 3.0 г

Жири: 4.2 р

Вуглеводи: 0 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Можно ли заморозить молочный гриб тибетский

    Перекладаємо наш скарб в друшляк і промиваємо його водою кімнатної температури (вона не повинна бути занадто холодною або гарячою, краще попередньо набрати і залишити на кухні на 3 години).

  • Можно ли заморозить молочный гриб тибетский

    Відриваємо два паперові рушники. На одне викладаємо гриб, а другим накриваємо його. Залишаємо на 30-40 хвилин для просихання. Верхній шар періодично міняти, по мірі того, як папір буде вбирати вологу.

  • Можно ли заморозить молочный гриб тибетский

    Просушений молочний гриб перекладаємо в целофановий пакет, який поміщаємо в пластиковий контейнер. Якщо заморожуємо кілька порцій продукту, то краще розкласти їх по різних кулечкам.

  • Можно ли заморозить молочный гриб тибетский

    Якщо вирішили зберігати в баночці, то ємність закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання в морозильну камеру.

Важливо: якщо гриб захворів, почав темніти або покриватися цвіллю, його не потрібно викидати. Достатньо промити всі його пори від молочної кислоти, просушити і заморозити на кілька місяців, і ваш “доктор” знову здоровий і корисний.

Секрети заморозки

Найголовніше при заморожуванні, щоб гриб був ретельно вимитий і на ньому не залишилося слизу або цвілі. Перед заморожуванням необхідно обов’язково просушити тибетський гриб. Перевірте, щоб на ньому не залишилося ні краплі води, інакше пропаде.

Скільки можна зберігати

Зберігати допускається протягом року. Прослідкуйте, щоб він не піддавався розморожуванні. Якщо раптом вирішите помити холодильник, то краще пакетик з грибом перекласти в лід на деякий час.

У якій тарі зберігати

Знаючи, якими властивостями володіє тибетський молочний гриб, як заморозити і зберегти його в цілості, питання першорядне. Краще всього помістити в целофановий пакетик, а потім ще й в пластиковий контейнер, так зручніше буде діставати гриб, коли він знадобиться. А ще краще поділити на кілька порцій і розкласти їх окремо. Якщо місце в холодильнику обмежена, то можна загорнути у фольгу у кілька шарів.

Можно ли заморозить молочный гриб тибетский

Після розморожування гриба необхідний час для його пробудження, тому перша партія кефіру не підійде для вживання, її краще використовувати в косметичних цілях. Молочний гриб — це природний антибіотик, який допоможе вам зберегти здоров’я без хімічних препаратів. Тому бережіть цінний продукт і правильно доглядайте за ним. Якщо якийсь час тибетський гриб не знадобиться, обов’язково заморозьте його, і друзям підкажіть цей нехитрий, але цінний спосіб зберігання.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: