Як заморозити білі гриби на зиму в морозилці свіжими – кращі рецепти приготування

Найчастіше гриби зберігають на зиму в банках. Щоб консервація не зіпсувалася, у воду додають оцет або лимонну кислоту. У такому вигляді дари лісу часто не підходять для того, щоб готувати багато страв. Рецепти приготування супів і смажених грибів зазвичай припускають використання свіжих або свіжозаморожених продуктів.

Щоб білі гриби збереглися як свіжі, вам відмінно підійде заморозка на зиму. Таким чином можна зберігати боровики в сирому вигляді, тільки що зібравши їх. Їх не потрібно варити, а тому такий спосіб вважається найбільш швидким. Після розморожування “королів лісу” можна без праці приготувати з будь-якого рецепту.

Нижче ви зможете дізнатися, як заморозити білі гриби на зиму в морозилці, як правильно підготувати і скільки часу їх можна зберігати в домашніх умовах.

Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

Важливо: при заготівлі грибів обов’язково потрібно ретельно їх чистити, так як попадання бруду не тільки псує смак готового продукту, але і може призвести до важких захворювань.

Інгредієнти

  • гриби білі 2 кг

На порцію

Калорії: 25.5 ккал

Білки: 3.2 м

Жири: 0.7 м

Вуглеводи: 1.6 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

    Зібрані боровики потрібно обробляти як можна швидше. Починайте з чищення ніжок. Зішкребіть землю, залишки лісової рослинності. Для кращого результату використовуйте звичайну зубну щітку. Зніміть з капелюшка сміття, акуратно почистіть нижню частину.

  • Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

    Швидко обмийте гриби під струменем води, кожен окремо, промокнувши потім паперовою серветкою. Ні в якому разі не замочуйте у воді! Боровик має пористу структуру, особливо капелюшок, і зайва рідина залишиться в його тілі. Вона негативно вплине на якість замороженого продукту. До того ж, зайва водянистість не дасть вам правильно посмажити гриби після розморожування.

  • Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

    Розсортуйте чисті боровичка. Маленькі відкладіть окремо, помістіть в пакети і заморозьте.

  • Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

    Більш великі розріжте і перевірте, чи немає в них черв’яків. Непошкоджені гриби наріжте: ніжки – кільцями, капелюшки – пластинами. Шматочки робіть невеликими, щоб надалі їх можна було відразу використовувати для приготування.

  • Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

    Розкладіть боровики по пакетах, розділивши на порції. Ретельно закрийте. Для заморозки зручно використовувати спеціальні слайдери, так як вони виготовлені з міцного поліетилену і герметично закриваються. Якщо гриби не будуть добре захищені від доступу повітря, вони стануть жорсткими і сухуватими на смак. Тому у разі використання звичайних пакетів, їх краще взяти дві і покласти один на інший.

  • Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

    Заморожувати боровики рекомендується в режимі “шокової”, або швидкої заморозки. Вона більш щадна, і продукти краще зберігають свою структуру і смакові якості.

Порада: якщо у вас немає можливості почистити і заморозити гриби відразу після збору, їх дозволяється помістити в холодильник, розклавши в один шар на керамічному посуді. У такому стані вони можуть перебувати до трьох днів при температурі +2…+4°C.

Как заморозить белые грибы на зиму в морозилке свежими - лучшие рецепты приготовления

Зберігати заморожені боровики можна до 1 року, застосовуючи правильний температурний режим -14…-18°C. Після розморожування ви можете приготувати з них яке завгодно страву за вашим бажанням. Цей продукт можна замаринувати, зварити, посмажити або загасити. Будь-яке блюдо буде відрізнятися гарним смаком і чудовим ароматом білих грибів.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: