Коли літо вже підійшло до свого логічного завершення, стає актуальним питання – як зберегти побільше свіжих овочів про запас, щоб зимою мати в запасі смачні і корисні продукти?
Одним з найпоширеніших способів є замороження овочів. Існує ряд нюансів, які необхідно дотримуватись для досягнення найкращого результату. Дізнайтеся, як заморозити на зиму болгарський перець, скільки і за яких умов його зберігати – наші фото і відео інструкції допоможуть у цьому.
Рецепт замороженого перцю
Почнемо з самого простого – з заморозки різаного овоча. У такому вигляді його додають в супи, всілякі другі страви і навіть свіжі салати.
Це цікаво: Крім солодкого перцю можна заморожувати на зиму і гіркі стручки. Пекучий перець морозять як цілком, так і порізаною кубиками. Зберігати його можна так само – в морозилці.
Інгредієнти
- перець болгарський 500 г
На порцію
Калорії: 24 ккал
Білки: 1.3 м
Жири: 0 м
Вуглеводи: 4.7 р
Кроки 20 хв. Відео-рецепт
Добре промийте перці в проточній воді. Перевірте кожен плід на наявність зіпсованих місць, при необхідності зріжте їх. Видалити насінну коробку і грубі перегородки всередині.
Розкладіть перчики на кухонному рушник і дайте час обсохнути. В морозилку ви повинні класти овоч без вологи, щоб не утворилася кірка льоду.
Наріжте перець соломкою або кубиками і расфасуйте по пакетах. Розрахуйте приблизну кількість, необхідну для приготування однієї порції. Періодична розморожування несприятливо впливає на корисні властивості овоча.
Надішліть пакети в морозильну камеру. Якщо у вашому холодильнику передбачена функція шокової заморозки – скористайтеся нею, але і з типовими параметрами камери все має відмінно вийти.
Рецепт замороженого перцю по-болгарськи
Для усіх самим звичним варіантом начиняти перець є його заповнення фаршем з рису і овочів. Зробіть заготовку болгарського страви, яка вразить своєю смаковою палітрою будь-якого, і дозволить економити час перебування на кухні.
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 346.9 ккал;
- білки – 21.3 м;
- жири – 24.7 г;
- вуглеводи – 10.2 р.
Інгредієнти
- перець солодкий – 2 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- фарш (свинина+яловичина) – 150 г;
- петрушка, зелень – за смаком;
- сир (бринза) – 150 г;
- панірувальні сухарі – 150 г;
- борошно – 100 г;
- сіль – за смаком;
- часник зубками – 2 шт.
Покрокове приготування
- Спочатку потрібно зняти у перців шкірку. Щоб правильно це зробити і не зіпсувати плоди, можна вдатися до методу бланшування. Пропонуємо вам трохи інший варіант – спекти перець. Для цього покладіть на деко очищені від насіння овочі, змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла і запікайте не довше ¼ години при 200 градусах.
- В цей час натріть за допомогою великої терки сир, додайте його в фарш (краще перемолоти м’ясо самостійно). Туди ж додайте пропущений через чеснокодавку часник, 1 яйце, сіль і дрібно нарубану зелень. Гарненько вимісіть фарш.
- Смажені перці помістіть у звичайний целофановий пакет, зав’яжіть і залиште в такому стані на пару-трійку хвилин. За рахунок гарячого пара всередині шкурка буде відходити як за помахом чарівної палички. Зніміть шкірку.
- Начиніть перці підготовленим фаршем, покладіть на кухонній дошці і відправте в морозилку. Коли заготовка стане досить твердої від впливу температури, розкладіть блюдо по пакетах. При подальшому використанні домашнього напівфабрикату вам залишиться тільки обваляти печені перці в яйці, борошні і паніровці, додати соус з томатів і протушкувати. Начинивать нічого не знадобиться, тільки варити в томаті.
Це цікаво: вибирайте для приготування перці червоного відтінку. Вони, на відміну від зелених, мають більш щільні і м’ясисті стінки і володіють насиченим смаком.
Рецепт целикового замороженого перцю
Багато господинь люблять радувати домочадців фаршированими перцями. У більшості випадків ця страва являє собою начинений рисово-м’ясною начинкою овоч, протушенный в соусі. Святкові закуски також часто готують з перцем, нарізаючи його гуртками. На жаль, взимку не кожен може собі дозволити придбати перчики – цінник зростає в рази. Альтернатива є – заморозити перець самостійно.
Кількість порцій: 5
Час приготування: 25 хвилин
Енергетична цінність
- калорійність – 28 ккал;
- білки -1 1.3 м;
- жири – 0 г;
- вуглеводи – 5.7 р.
Інгредієнти
- перець болгарський – 500 р.
Покрокове приготування
- Неважливо, в якому вигляді ви будете заморожувати перець, гуртками або цілком – процедура ідентична в обох випадках. У першу чергу вам необхідно помити і очистити перець від насіння. Після – обсушити.
- Тепер викладіть овочі на обробну дошку (її габарити повинні збігатися з розмірами морозилки) і відправте в холодильник на 1.5 години. За цей час овоч схопиться від дії низької температури і не втратить форму при подальшому зберіганні.
- Дістаньте морожений перець, розкладіть по пакетах і відправте на постійне місце зберігання.
Це цікаво: якщо ви заготовили перець шматочками для приготування гарячих страв, то необов’язково їх попередньо розморожувати. А ось для фарширування варто все ж дати овочу відтанути при кімнатній температурі.
Заготовити овочі про запас допомогою заморозки – найпростіший спосіб зберегти вітаміни. Скористайтеся цими покроковими інструкціями, щоб радувати домочадців корисною їжею!