Як заморозити підберезники, обабки і підосичники на зиму в сирому вигляді – рецепти приготування і що робити перед заморожуванням

Підберезники — дуже смачні гриби, володіють чудовим ароматом. З них готують безліч страв: супи, пироги, заготовки на зиму. А ще їх заморожують на зиму, щоб надовго зберегти смак і аромат грибів. Розглянемо, як заморозити підберезники правильно: що потрібно врахувати при цьому.

Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

Рецепт заморозки сирих підберезників

Найшвидший і простий варіант заготівлі лісових плодів — заморожування грибів на зиму в сирому вигляді, тобто відварювати їх не потрібно. Так можна заморозити будь-які інші гриби, наприклад, підосичники.

Порада: для заготовки рекомендується брати молоді грибочки невеликого розміру, не червиві і не пошкоджені.

Інгредієнти

  • Гриби, підберезники 3 кг

На порцію

Калорії: 32.1 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 0.9 м

Вуглеводи: 3.7 р

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

    Ретельно миємо гриби, обрізаємо дефектні місця. Розміщуємо підберезники на паперовому рушник для сушіння. Коли вся рідина вбереться, прибираємо плоди.

  • Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

    Далі знадобиться лоток або інший рівний, плоский предмет. На нього викладаємо гриби.

  • Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

    Виймаємо ємність в морозильну шафу.

  • Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

    Коли гриби подмерзнут, їх потрібно буде скласти в пакет. Зручніше це зробити порційно: розділити на невеликі купки, помістити їх в пластикові пакети і відправити в морозилку. Взимку залишиться тільки витягти з холодильника невеликий пакетик і використовувати, не розморожуючи весь обсяг грибів.

Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

Рецепт заморозки відварених підберезників

Цей вид грибів можна заморожувати не тільки у свіжому вигляді, але і вареними і навіть смаженими. Якщо провести заморозку двома останніми способами, при подальшому використанні грибів не потрібно додатково піддавати їх термічній обробці. Також існують рецепти приготування підберезників і в обсмаженому вигляді.

Важливо: варені гриби в замороженому вигляді можна зберігати не більше 3 місяців.

Кількість порцій: 30

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 16.1;
  • білки – 1.2;
  • жири – 0.5;
  • вуглеводи – 1.9.

Інгредієнти

  • гриби – 3 кг;
  • вода – 3 л.

Покрокове приготування

  1. Потрібно підготувати плоди: очищаємо, промиваємо та нарізаємо шматочками гриби.
  2. Кладемо їх в каструлю, додаємо воду. Готуємо на середньому вогні півгодини. Скільки варити підберезники перед заморожуванням? Це залежить від подальшого використання заготовки. Якщо гриби будуть застосовуватися для пирога, супу і передбачається їх термічна обробка, їх можна варити недовго, якщо немає — потрібно збільшити час варіння.
  3. Далі відкидаємо підберезники на друшляк, щоб видалити зайву рідину.
  4. Розкладаємо по гриби пакетів, пластикових контейнерів чи інших ємкостей і прибираємо в морозильну камеру.

Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

Рецепт заморозки смажених підберезників

Смажені гриби звичайно заморожують для подальшого використання у підливах, соусах, пастах. При цьому не потрібна буде додаткова термічна обробка.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 321.1;
  • білки – 1.5;
  • жири – 33.9;
  • вуглеводи – 2.5.

Інгредієнти

  • гриби – 2 кг;
  • рослинна олія – 1 л;

Покрокове приготування

  1. Гриби миємо, чистимо. Обрізаємо дефектні місця.
  2. У сковороду наливаємо олію, кладемо в неї гриби і обсмажуємо протягом 10-12 хвилин. Обов’язково даємо охолонути до кімнатної температури — гарячі гриби не можна поміщати в холодильник!
  3. Розподіляємо підберезники по ємностей і прибираємо в морозилку.

Как заморозить подберезовики, обабки и подосиновики на зиму в сыром виде - рецепты приготовления и что делать перед заморозкой

Як заморозити обабки: особливості заготівлі

Заготівля на зиму цього виду грибів відрізняється від попередніх тим, що обабки не можна мити, адже це губчастий гриб, і він дуже швидко вбирає вологу. Протріть сухі грибочки ганчіркою або паперовим рушником. Потім очищають ніжки плодів, але капелюшки краще не зрізати. Покладіть гриби на обробну дошку, попередньо обгорнуту целофаном, і відправте в морозильну камеру. Через кілька годин обабки можна витягти і розподілити по порційним ємкостей.

Підберезники і підосичники — апетитні, ароматні лісові дари, які відмінно підходять для створення безлічі блюд. Щоб зберегти їх чудовий смак і аромат, досить правильно провести заморозку.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: