Овочева суміш – як заморозити на зиму в домашніх умовах

У сучасному суспільстві з його шаленим темпом ми звикаємо все робити на ходу. Способи приготування їжі також адаптуються під ритм життя. Домогосподарки воліють запас заморожувати овочі для приготування зажарок і супів, так як це дозволяє економити час. Як заморозити овочеві суміші на зиму, щоб потім насолоджуватися різноманітними смачними першими стравами?

Кожна господиня має свій рецепт ідеального супу або борщу: хто не мислить гаряче без брокколі, хто любить додавати цвітну капусту і квасолю. Будь-який великий магазин запропонує на вибір різноманітні овочеві суміші, але навіщо купувати продукти заводського виробництва з фіксованим складом, коли можна приготувати домашню суміш на свій смак?

Як заморозити овочеву суміш для супу?

Всі інгредієнти підбираються в індивідуальному порядку, тому ви можете грати з рецептом як завгодно. Головне правило – використовувати тільки свіжі овочі без ознак гниття, інакше один продукт може зіпсувати всю заготовку.

Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

Важливо: в суміш овочів небажано додавати зелень, так як продукти у складі тверді і їм потрібен час розваритися. Петрушку або кріп краще заморозити окремо, щоб додати в суп в останню чергу.

Інгредієнти

  • капуста 500 г
  • цибуля 300 г
  • морква 400 г
  • помідори 300 г
  • квасоля 200 г
  • перець солодкий 200 г
  • кабачки 300 г

На порцію

Калорії: 29.6 ккал

Білки: 1.3 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 5.9 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

    Готуємо овочі. Ретельно промиваємо овочі, очищаємо моркву від верхньої шкірки, з перцю видаляємо плодоніжки і насіння.

  • Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

    Щоб суміш виглядала красиво і ефектно – скористайтесь фігурним ножем. Нарізаємо овочі невеликими кубиками, капусту шаткуємо або трьом на крупній тертці, квасоля залишаємо цілою. За допомогою ложки видаляємо сік з насінням з помідор і ріжемо їх кубиками.

  • Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

    Засипаємо всі овочі в миску або щільний пакет і ретельно струшуємо, щоб рівномірно перемішати всю масу.

  • Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

    Якщо суміш призначається не для супу, то овочі, за порадою кулінарів, попередньо бланшують. Розкладаємо суміш по пакетах із застібками, видавлюємо зайве повітря і ховаємо в морозильну камеру.

  • Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

    Коли овочі подморозятся, дістаньте пакети і струсніть їх, щоб інгредієнти не прилипли один до одного.

Отриману суміш можна додавати в киплячу воду відразу, так і використовувати в якості засмажки. Якщо порахувати ціну використовуються в сезон овочів, то виявиться, що набагато дешевше купити свіжий набір і витратити півгодини на заморозку, ніж купувати готову магазинну суміш.

Заморожуємо овочеву суміш для смачного борщу

Якщо час не дозволяє вам витрачати по 2 години на тиждень, щоб забезпечити всю сім’ю корисним першою стравою, а викручуватися треба, то сміливо заморожуйте овочі!

Такий рецепт доведеться за смаком зайнятим людям і студентам. Отриману суміш можна використовувати для приготування супів, других страв і салатів, забезпечуючи себе вітамінами круглий рік.

Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

На 100 г готового продукту:

  • калорії – 33.9 ккал;
  • білки – 1.2 м;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 7.1 р.

Інгредієнти

  • цибуля – 300 г;
  • морква – 400 г;
  • помідори – 300 г;
  • буряк – 300 г;
  • перець солодкий – 200 г;
  • кабачки – 300 р.

Порада: ви можете не додавати в суміш буряки, якщо плануєте приготувати універсальну суміш для смачного розсольнику, тушкування м’яса або картоплі.

Покрокове приготування

  1. Овочі ретельно чистимо і промиваємо проточною водою: цибулю і буряк очищаємо від шкірки, з моркви зчищають бруд, з солодкого перцю видаляємо плодоніжки з насінням.
  2. З допомогою фігурного ножа перетворюємо овочі у твір мистецтва, як на фото. Погодьтеся, набагато цікавіше бачити в борщі хвилясту буряк і морквяні зірочки, ніж просто кубики. Фігурний ніж здатний перетворити прийом їжі в свято, особливо якщо борщ готується для дітей.
  3. Порізані овочі кладемо в миску і перемішуємо, рівномірно розподіляючи всі колірні контрасти.
  4. Отриману масу розкладаємо по пакетах із застібками. Бажано упаковувати суміш по 100 грам, щоб без проблем розморозити необхідну кількість у потрібний момент.
  5. Пакети ховаємо в морозильну камеру. Запас овочів на зиму готовий!

Порада: можна додати в суміш спеції, зелень. Але якщо плануєте приготувати універсальний мікс, то обмежтеся зазначеними в рецепті овочами.

Секрети правильної заморозки

Використовуйте для приготування сумішей тільки свіжі овочі, не схильні до гниття. Продукти, які вже почали псуватися краще відразу переробити або пустити на зажарку до першого блюда, а не залишати на зиму в морозильній камері.

Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

Не нехтуйте магією фігурного ножа, так як він здатний урізноманітнити навіть обридле блюдо. При використанні морожених овочів важливо дотримуватися одна умова: їх не варто піддавати додатковій розморожуванні. Відразу додайте суміш у киплячий бульйон або на розпечену сковороду.

Як довго зберігаються овочеві суміші?

При морозильній камері суміші зберігають 12 місяців. Але не варто робити величезні партії, які займуть всю морозилку, так як скоро саме такий набір овочів вам набридне. Краще заморожувати різні мікси, чергуючи продукти, щоб щотижня насолоджуватися унікальною юшкою або гарніром.

У чому зберігати овочеві мікси?

Для заморожування зручно використовувати невеликі пакети із застібками, які призначені для порційних заготовок. Але їх можна замінити невеликими пластиковими тарами або звичайними пакетами.

Овощная смесь - как заморозить на зиму в домашних условиях

Порада: секрет розсипчастих сумішей з супермаркету простий. Через 2-3 години після заморозки потрібно пом’яти руками пакет або потрусити ємність з овочевою нарізкою, щоб кубики не прилипли один до одного. Такі дії повторюють кілька разів до повної заморозки, і тоді ви зможете набирати овочі з морозилки ложкою, самостійно регулюючи порцію.

Рецептура приготування таких міксів проста. Вам не потрібно ламати голову над тим, що приготувати на обід. Просто діставайте готовий пакет з холодильника, додавайте його в борщ, розсольник або інший супчик і насолоджуйтесь новим блюдом. Така порція вітамінів і корисний речовин у щоденному зимовому раціоні підніме загальний тонус і позбавить від нудьги.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: