Заморожена гарбуз – як готувати в морозилці, рецепт на зиму в домашніх умовах

Не у всіх є льоху, щоб зберігати свіжі овочі під час заморозків. Тому виникає питання, чи можна заморозити гарбуз в морозилці на зиму про запас, щоб потім готувати з неї смачні страви. Адже продукт дуже корисний, але в холодильнику довго не лежить.Зміст

  1. Користь і шкода гарбуза
  2. Підготовка гарбуза до заморожування
  3. Заморожування шматочками гарбуза

Користь і шкода гарбуза

Гарбуз справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. У м’якоті досить високий вміст вітаміну с, який використовується для зміцнення імунітету і в якості антиоксиданту. Вітамін Т карнітин забезпечує хороший метаболізм і допомагає витримувати значні навантаження.

Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

Інгредієнти

  • гарбуз очищена 2 кг

На порцію

Калорії: 27 ккал

Білки: 1 г

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 7 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

    Гарбуз заморожують шматочками, якщо з неї планують готувати варення, манти або тушковане блюдо. Очищену гарбуз розрізають на неширокі смужки і кожну ріжуть кубиками, як на фото. Так як гарбуз – великий і твердий продукт, то різати її зручніше великим ножем.

  • Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

    Перед тим як гарбуз заморозити, переконайтеся, що в морозильному відділенні не зберігаються сильно пахнучі продукти. Розкладіть її в один шар, пучсть трохи підсохне.

  • Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

    Розкладіть по зіп-пакетах, і покладіть в морозильну камеру. Можна використовувати і звичайні пакети, тільки зав’язувати дуже туго.

Заморожування для грудничка

Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

Час підготовки: 20 хвилин

Час приготування: 2 години

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність

На 100 г готового продукту:

  • калорії – 27 ккал;
  • білки – 1 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 7 р.

Інгредієнти:

  • гарбуз очищена – 1 кг.

Важливо: немовлята особливо чутливі до харчування. Заморожувати гарбуз для них можна, але потрібно стежити, щоб овочі були свіжими, а посуд для зберігання стерильною. Не можна допускати використання продукту після закінчення терміну придатності. Заборонена повторне заморожування. А розморожену порцію необхідно використовувати в той же день.

Покрокове приготування

  1. Для приготування дитячого пюре використовують рецепт запеченої гарбуза. В такому виконанні продукт засвоюється краще, ніж варена аналог. Гарбуз потрібно розрізати на вузькі довгі скибочки.
  2. Дно форми вистелити пергаментом і на нього викласти шматки гарбуза шкіркою вниз.
  3. Запікати в духовці 1 годину 20 хвилин при температурі 140°C. Дати охолонути. Не допускайте підгоряння гарбуза, інакше пюре буде гірчити.
  4. Шкірку зняти, а скибки розрізати на маленькі шматочки.
  5. Перемолоти Блендером м’якоть в пюре. Розкласти по маленьких пакетиках або чистим стаканчики, а зверху закрити харчовою плівкою і обв’язати ниткою чи гумкою. Можна використовувати для зберігання форми для льоду. Коли пюре в них замерзне, кубики можна вийняти і скласти в один пакет.

Заморожування м’якоті гарбуза

Час підготовки: 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 20

Енергетична цінність

На 100 г готового продукту:

  • калорії – 27 ккал;
  • білки – 1 г;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 7 р.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2 кг.

Приготування

  1. Для приготування каші або запіканки, у багатьох видеорецептах використовують гарбуз, натерту на крупній тертці. Гарбуз попередньо миють, чистять від щільної шкірки і насіння.
  2. Потім нарізають на шматочки середнього розміру, щоб було зручно тримати в руці.
  3. Найважча частина процесу – натирання на крупній тертці.
  4. Готову масу розкладають по невеликих пакетах або пластикових контейнерах і відправляють в морозилку.

Порада: якщо потрібно заморозити велику кількість тертого гарбуза, то подрібнити її можна за допомогою кухонного комбайна, встановивши потрібну тертку.

Секрети заморозки

Якщо техніка підтримує режим швидкої заморозки, то його потрібно ввімкнути. Чим швидше заморозяться овочі, тим менше великих кристалів льоду в них утворюється. Швидка заморозка підходить для будь-якого виду зберігання. Вона дозволяє зберегти максимум корисних речовин в продукті.

Для заморозки шматочками краще використовувати рівну поверхню, і розкладати гарбузове кубики в один шар. У деяких морозилках є спеціальна плоска полиця для цієї мети.

Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

Якщо відсік не передбачено конструкції холодильника, то його можна замінити обробною дошкою, застеленому харчовою плівкою. Після того як шматочки подморозились їх можна переносити в пакети для зберігання, і викладати на дошку наступну порцію. У такому разі овочі не злипнуться в один клубок, і можна буде легко відокремити стільки квадратиків, скільки необхідно для приготування страви.

Термін зберігання

Заморожену гарбуз, як і інші овочі, можна зберігати в морозилці від 6 місяців до 1 року за умови, що температура в камері не вище -18°C. Якщо продукт призначений для маленьких дітей, то час зберігання краще скоротити.

У чому зберігати заморожену гарбуз

Заморожені овочі зручно тримати в пластикових контейнерах. Це досить практично, так як вони щільно закриваються, і вміст не розсипається по всьому холодильнику.

Можна зберігати у звичайних поліетиленових пакетах. Але зручніше брати пакети-слайдери, які зроблені з більш щільного матеріалу, ніж звичайні пакети, і легко закриваються.

Для пюре використовують пластикові стаканчики різного розміру. Їх потрібно щільно закривати харчовою плівкою.

Порада: незалежно від того, яка тара використовується, на ній слід написати перший день заморозки, щоб простіше було орієнтуватися в термінах придатності. На деяких упаковках є спеціальне місце для цього. Дату також зручно писати на звичайному ціннику, який клеїться до поверхні контейнера або пакета.

Як видно, запасати гарбуз на зиму можна різними методами. А пізніше готувати з неї і їсти апетитні страви як самим, так і малечі. Тому варто витратити трохи свого часу і з допомогою покрокових рецептів зберегти цей вкрай корисний продукт в морозилці до самої весни.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Замороженная тыква - как готовить в морозилке, рецепт на зиму в домашних условиях

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: