Заморожена морква – користь і шкода, рецепт по-корейськи на зиму

З дитинства ми бачимо на тарілці морква, і з роками вона іноді втрачає привабливість, а даремно. Якщо б постійно пам’ятали про унікальні властивості цього овоча, то їли її в набагато більшій кількості, а не тільки в супі або в окремих салатах. Шкіра, волосся, репродуктивна функція, наша краса і здоров’я залежать від цього коренеплоду безпосередньо.

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Так що є сенс робити запас цього овоча будинку. При заморожуванні морква не втрачає свої якості, причому як в свіжому, так і у вареному вигляді. Відварна краще засвоюється організмом, і заморожування порціями по 100 г дуже зручна для молодих мам, які збираються давати овочі малюкові. Щоб дитина отримала прикорм, не треба кожен день відварювати по половині моркви. Це значна економія часу та коштів.

Користь і шкода

Якщо хочете бути красивими зі здоровим засмагою і привабливим поглядом, їжте більше моркви. Користь цього овоча і в тому, що він покращує зір.

Не обійшлося без обмежень у вживанні коренеплоду. При наявності алергічних реакцій або виразки шлунка морква може завдати шкоди. При надмірному захопленні продуктом у будь-якої людини будуть небажані реакції, такі як блювання, головний біль і пожовтіння шкіри. Лікарі рекомендують не більше трьохсот грам на добу.

Рецепт заморожування моркви

Крім продуктів потрібні морозильна камера і пакети або контейнери для фасування.

Інгредієнти

  • морква 400 г

На порцію

Калорії: 30 ккал

Білки: 5.2 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 60.8 м

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

    Цілу моркву середнього розміру помити і почистити. Зробити нарізку соломкою, кубиками, смужками або кубиками, можна слайсами.

  • Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

    Розкласти на кухонній дошці і відправити у морозильну камеру на 1.5 години.

  • Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

    Пересипати замерзлу морквину в пакети або контейнери і покласти в морозилку.

Перевага цього способу в тому, що не треба нічого готувати. Використовується сира морква, заморожування на зиму займає буквально кілька хвилин, особливо зручно нарізати овочі з допомогою техніки.

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Рецепт заморозки корейської моркви

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність – 59 кКал;
  • білки – 6.08 г;
  • жири – 33 г;
  • вуглеводи – 42 р.

Інгредієнти

  • морква по-корейськи – 400 р.

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Покрокове приготування

  1. Готовий корейський салат розкласти по пластикових пакетах або контейнерах, розподілити і залити сік, що залишився.
  2. Виставити температуру в камері на максимум, потримати заготівлю 3 години. Після повернути звичайний режим.

Рецепт заморозки тертої моркви

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Енергетична цінність

  • калорійність – 37.4 кКал;
  • білки – 5.32 г;
  • жири – 8.12 г;
  • вуглеводи – 28 р.

Інгредієнти

  • терта морква – 400 р.

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Покрокове приготування

  1. Натерти моркву на крупній або дрібній тертці (як вам треба) і розкласти по пакетах.
  2. Для дитячого харчування можна заморозити маленькими порціями по 50-100 грам. Для цього підійдуть силіконові форми для кексів або касети для льоду.
  3. Виставити шокову заморозку на 2 години і потім звільнити моркву з форм. Скласти в пакет.

Натирати коренеплоди зручніше на шатківниці, особливо вона стане в нагоді, коли плануєте готувати багато овочів.

Рецепт заморозки вареної моркви

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорійність – 108 кКал;
  • білки – 3.32 г;
  • жири – 1.40 м;
  • вуглеводи – 21.12 р.

Інгредієнти

  • варена морква – 400 грам.

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Покрокове приготування

  1. Відварену моркву можна заморожувати цілком або порізати великими шматками. Розкласти по пакетах або контейнерах невеликими порціями.
  2. Поставити на 2 години в шокову заморозку і потім повернути камері колишній режим.

Секрети заморозки

Заморожувати треба невеликими порціями, це зручно і не потрібно розморожувати зайве кількість. Відтавати продуктів краще давати в холодильнику. Так як в кімнаті або в мікрохвильовій печі створюється занадто великий перепад температур, що губить вітаміни. Їсти такі продукти можна, але корисних властивостей в них залишається мало.

Правильні дії: з вечора витягнути з морозильної камери все, що потрібно на завтра, і покласти на спеціальну полицю холодильника. Повторне заморожування вкрай небажана, а в деяких випадках небезпечна для здоров’я.

Скільки можна зберігати

Свіжі сирі овочі зберігаються в морозильній камері до 12 місяців. В супи, борщі та ікру заморожену моркву можна додавати, відламуючи потрібну кількість, після чого тара герметично закривається. Термін зберігання відвареного коренеплоду складає 4-5 місяців.

У якій тарі зберігати

Використовувати можна будь-яку зручну упаковку. Головне, щоб вона була безпечна для здоров’я. Якщо це пластикові пакети або контейнери, то матеріал повинен бути харчовим в обов’язковому порядку. Заморожують дрібно нарізані овочі навіть в силіконових формах.

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Тепер ви знаєте, як заморозити моркву на зиму в домашніх умовах. Вона відмінно підходить для закладки в камеру в будь-якому вигляді, в цьому можна переконатися переглянувши відео і фото в інтернеті. Поповнюйте запаси, з настанням холодів вони будуть дуже до речі. Удачі і гарного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Замороженная морковь - польза и вред, рецепт по-корейски на зиму

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: