Заморожена полуниця – користь і шкода, рецепт з цукром, в шоколаді

Полуниця росте в надлишку на кожній дачі – ця ягода дуже швидко дозріває, дає багато плодів, тому уміла господиня вже в травні починає варити джеми, варення і компоти. Але якщо полуничку заморозити, то взимку ви можете їсти салати зі свіжих фруктів. Як правильно заморозити ягоду, щоб вона не втратила форму, а так само залишилася смачною і корисною навіть через півроку в морозилці?

Полуниця відома як дуже вибаглива до заморожування ягода, так що треба брати тільки щільні плоди без ознак гниття. Якщо трапився м’який сорт, то його краще нарізати і перетерти з цукром, зробити з нього маску для обличчя або приготувати смачне пюре.

Заморожена полуниця: користь і шкода

Мало хто здогадується, скільки користі від цієї смачної ягоди: вона використовується не тільки для зміцнення імунітету, але і в косметологічних цілях. Залізо, магній, калій, кальцій, натрій, фосфор, кремній, цинк і мідь роблять полуницю безперечним фаворитом серед літніх ягід.

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Інгредієнти

  • полуниця 1 кг

На порцію

Калорії: 82 ккал

Білки: 1.6 м

Жири: 0.8 м

Вуглеводи: 15 г

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

    Якщо ви транспортуєте полуницю з дачі, то зривайте її разом з хвостиком, так вона простоїть довше. Заморожувати потрібно тільки свіжу полуницю.
    Її потрібно ретельно вимити під слабким струменем води, щоб не травмувати, видалити хвостики і обов’язково просушити за допомогою паперових рушників.

  • Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

    Викладіть ягідки вістрям вгору (як на фото вище), не сильно притискаючи їх один до одного, і відправте в холодильник. Для охолодження краще вибрати плоскі страви, кухонні дощечки або пластикові тарілки – так ягоди краще будуть відділятися від поверхні.

  • Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

    Через 2 години після цього підморожені ягоди можна зсипати в один пакет і відправити на остаточну заморозку. В такому вигляді вони будуть займати мало місця в камері.

  • Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

    Полуниця сміливо може зберігатися в морозилці цілий рік, але немає сенсу тримати її там так довго, так як наступного літа доведеться робити нову заготовку. Цей десерт можна додавати в морозиво, перебивати в блендері для фрешів або варити взимку смачні компоти.

Порада: якщо ви не хочете заморожувати цілі ягоди, можете нарізати їх кружальцями або половинками. Підморожені шматочки теж потрібно буде струшувати в процесі заморозки, щоб вони просто відділялися один від одного, а ви могли розморожувати їх невеликими порціями. Заново заморожувати ягоди не можна.

Заморожування полуниці з цукром

Якщо ви хочете отримати не просто смачний набір вітамінів, але і майже готовий десерт, то ви можете змішати ягоди з цукром, яку можна буде додавати в чай, подавати разом з шампанським або використовувати як начинку для пирогів холодною зимою.

Для дієти такий рецепт, звичайно, дуже шкідливий. При схудненні краще звернути увагу на свіжі фреші і заморозити полуниці без добавок.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • білки – 1.1 г;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 76 г;
  • калорійність – 318.7 кКал.

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 500 р.

Порада: цей спосіб відмінно підходить для м’яких полуниці. Якщо її розтерти з цукром у блендері або перетерти через м’ясорубку, а потім пересипати в непотрібну пластикову пляшку і заморозити, то взимку можна відрізати по частинах пластик і є ягоди дуже ароматний сорбет.

Покрокове приготування

  1. Варіння в цьому рецепті як такої немає, але ви можете залити ягоди солодким сиропом. Готуємо полуницю: ретельно миємо, очищаємо від листя, бруд і сміття, прибираємо хвостики.
  2. Цукор змішуємо разом з водою в невеликій каструльці і доводимо до кипіння. Чекаємо остигання.
  3. В цей час розсипаємо полуницю по ємностях. Це можуть бути невеликі контейнери або пакети з застібками.
  4. Холодним сиропом заливаємо полуницю, закриваємо тару і струшуємо. Для смаку можна додати до сиропу трохи лимонного соку або цедри.
  5. Відправляємо ягоди в морозильну камеру.

Заморожування полуниці з шоколадом

Якщо заморожуєте полуницю цілком, то підійдіть до процесу творчо: занурте перед заморожуванням в шоколад або йогурт. Потім такі ягідки можна використовувати як прикрасу для шампанського, додавати в гарячий чай, варити з ними смачні десерти або пекти пироги.

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Шоколад будь-яку страву здатний поліпшити в кілька разів, але будьте обережніше з його вживанням, так як в ньому повно шкідливих вуглеводів і цукру. Їсти такий десерт дозволяється рідко, особливо якщо йдеться про дітей.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • білки – 4.3 г;
  • жири – 12 м;
  • вуглеводи – 29.2 м;
  • калорійність – 249 кКал.

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг;
  • шоколад молочний – 200 р.

Покрокове приготування

  1. Розламайте шоколад (будь-білий, молочний або білий) і відправте його на водяну баню. В цей час займаємося полуницею.
  2. Ягоди ретельно миємо, очищаємо від листя і плодоніжок.
  3. Якщо ви плануєте заморожувати цілими плодами, то в розплавлений шоколад занурюємо по одній ягоді, чекаємо, поки стече зайве, а потім акуратно викладаємо на плоску тарілку або піднос.
  4. Коли ягоди подморозятся, зсипте їх в один пакет і ретельно струсіть, щоб вони не прилипли один до одного. Потім відправляємо полуницю на остаточну заморозку.

Якщо ви хочете заморожувати вже порізані ягоди, то у вас вийде практично готовий десерт. Полуницю змішайте з шоколадом і відправте в морозильну камеру, расфасовав з невеликим яткам або пакетів із застібкою.

Можна перебити свіжу полуницю в блендері, змішати з шоколадом, щоб приготувати цілу масу смачного десерту.

Рецепт замороженої полуниці для обличчя

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Всі жінки знають, що полуницю можна не тільки їсти: з цієї ягоди виходять чудові запашні і корисні маски, креми, скраби і тоніки, які:

  • покращують колір обличчя;
  • освітлюють чорні точки;
  • згладжують зморшки;
  • знімають жирну плівку з шкіри;
  • звужують пори;
  • оновлюють шкірний покрив завдяки природним кислот.

Нарівні з огірками, полуниця знаходиться на вершині натуральної косметології, тому не пропустіть шанс цим літом заморозити лоточок іншого.

Полунична маска добре підходить тільки для жирної шкіри. Якщо у вас лущиться шкіра обличчя, то спробуйте змішати м’якоть з сухим вином.

Важливо: якщо ви рідко їсте полуницю, то не можна виключати можливість алергії. Нанесіть свіжовичавлений сік на тильну сторону руки і почекайте 5 хвилин. Якщо не буде ніяких почервонінь, висипу або свербежу, то можна сміливо братися за виготовлення крему.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 5

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг

Порада: з свіжого полуничного соку можна робити лід і протирати їм обличчя раз на тиждень. Це чудово тонізує шкіру і очищає її краще будь-яких магазинних скрабів.

Покрокове приготування

  1. Вимийте і очистіть полуницю від бруду, листя і зелених чашолистків.
  2. Перебити її в блендері або перекрутіть на м’ясорубці. Плоди обов’язково повинні бути свіжими і щільними, інакше користі від такої маски не буде.
  3. Отриману масу вилийте в формочки для льоду і заморозьте. Потім кубики можна пересипати в один пакет і відправити в камеру до кращих часів.

Щоб зрозуміти, як саме реагує ваша шкіра обличчя на такі маски, можна для початку зробити маленьку партію і спробувати нанести свіжу полуницю. Через 5 хвилин ретельно змийте суміш з обличчя і подивіться, чи є різниця.

Заморожування полуниці без варіння

Цей спосіб відмінно підходить для тих, хто хоче зберегти первозданний зовнішній вигляд ягідок і залишити потрібні вітаміни. Як відомо, чим довше вариться варення, тим менше в ньому залишається корисних речовин, тому джеми та повидла з баночок можна розцінювати виключно як шкідливий, але дуже смачний десерт.

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 7

Енергетична цінність

  • білки – 1.1 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 74 г;
  • калорійність – 311.7 кКал.

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 500 р.

Важливо: багато хто вважає, що домашню полуницю можна не мити, але плоди ростуть дуже низько до землі, тому це потрібно робити у відношенні як домашньої, так і магазинної ягоди.

Покрокове приготування

  1. Полуницю ретельно миємо та очищаємо від гілочок, бруду і листя. Якщо ягоди нещільні, то їх можна нарізати часточками, так як в процесі розморожування цілі плоди можуть деформуватися.
  2. Акуратно пересипаємо ягоду цукром, дотримуючись пропорції 2:1 (на дві частини ягід одну частину цукру) і залишаємо на півгодини, щоб вона виділила сік і просочилася солодким сиропом.
  3. При заморожуванні сироп можна злити в ємність для льоду, щоб взимку приготувати ароматний вітамінний кисіль.
  4. Розфасовуємо полуницю з невеликим пластикових контейнерів і ставимо в морозильну камеру. Десерт готовий!

Заморожування полуниці з бананом

Ці два продукти складають дуже цікавий і ароматний тандем. Полунично-бановый смузі можна використовувати як начинку для пирогів, пити просто так, заправляти морозиво або прикрашати десерти. Варто врахувати, що банан нарівні з виноградом вважається одним із самих калорійних фруктів, так що стережіться, дівчата на дієті.

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Рада кухаря: для різноманітності радимо поєднати полуницю і банан з ківі. Вийде не просто смачний десерт і перекус, а цілий вітамінний комплекс.

Енергетична цінність

  • білки – 2.3 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 29.9 м;
  • калорійність – 136.6 кКал.

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг;
  • банан – 1 кг.

Покрокове приготування

  1. Полуницю очистити від хвостиків, ретельно відмийте від бруду і завантажте в блендер. Подрібніть до стану пюре.
  2. Банан очистити від шкірки, наріжте і відправте слідом. Все це перетворити в однорідну масу. Полуниця має дати багато соку, тому це врівноважить суху структуру бананів.
  3. Отримане пюре можна заморожувати в скляній або пластиковій тарі, а так само у формочках для льоду, щоб жарким літом діставати по одній і є просто так.

Порада: якщо хочете зробити смузі більш рідким, то вже при розморожуванні збийте кубики з молоком. Низька температура ніяк не впливає ні на смак, ні на користь цих фруктів. Експериментуйте, як завгодно!

Заморожування пюре з полуниці

Якщо ви вважаєте, що м’які сорти полуниці не витримають випробування морозом, то сміливо заморожуйте їх у вигляді пюре або смузі. Її можна змішувати як у попередньому рецепті з бананами і ківі. Готову продукцію можна використовувати як конфітюр, начинку для пирогів, додавати з медом у морозиво або молочні коктейлі.

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 1.6 м;
  • жири – 0.8 м;
  • вуглеводи – 15 г;
  • калорійність – 82 кКал.

Інгредієнти

  • полуниця – 1 кг

Покрокове приготування

  1. Очистити полуницю від листя, гілочок і плодоніжок, відкиньте на друшляк і промийте слабким потоком води. Акуратно обходьтеся з м’якими і пошкодженими ягодами, щоб не пустили сік раніше часу.
  2. Засыпть плоди в блендер і перетирати до стану однорідної маси. Замість блендера можна використовувати м’ясорубку або натеререть на тертку. Повинен вийти якийсь фруктовий крем-суп.
  3. Розливаємо полуничне пюре з невеликим ємкостей або у формочки для льоду і ховаємо в морозильну камеру. Через добу після заморозки кубики можна зсипати в один щільний пакет.

Секрети заморозки полуниці

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Ви повинні знати кілька основних правил, щоб при розморожуванні отримати гарні, соковиті ягоди, наче вони щойно з грядки.

  1. Ніколи не шкодуйте викинути погані або підгнилі плоди. Якщо один такий потрапить до заготівлі, то вона зіпсується, тому ретельно перебирайте при підготовці.
  2. Тримайте ягідки в окремій щільно закритій тарі або пакеті, так як полуниця чудово вбирає запахи інших продуктів. Нікому не захочеться, щоб стигла ягода пахла рибою або часником, вірно?
  3. Ніколи не розморожуйте полуницю під потоком гарячої води або в мікрохвильовій печі. Термічна обробка сприяє нерівномірному руйнування кристалів льоду, що зашкодить структуру ягід. Тоді вони точно стануть м’якими і позбавленими смаку.
  4. І головна умова! Не заморожуйте полуницю повторно: краще робіть невеликі 100 грамові порції, які з’їдаються за один раз.

Терміни зберігання замороженої полуниці

Якщо вдаватися в подробиці, то будь заморожений продукт практично не має терміну придатності, коли морозильна камера працює в безперебійному режимі. Але немає сенсу захаращувати морозилку, так як кожне літо будуть додаватися нові і нові. Краще зробити трохи заготовок на зиму, а все інше з’їсти відразу, адже найкраща полуниця – це свіжа.

У чому зберігати заморожену полуницю

Замороженная клубника - польза и вред, рецепт с сахаром, в шоколаде

Це рішення індивідуально і залежить від розміру порцій і виду заморозки:

  • цілі ягідки краще попередньо підморозити і скласти в один пакет, це стосується і порізаних на частини;
  • м’які плоди, які перетираються з цукром, можна складати в невеликі пластикові тари;
  • маски для обличчя потрібно зберігати у формочках для льоду, так як це спрощує експлуатацію;
  • смузі з банана або полуниці дуже зручно тримати в формочках, щоб потім відразу розігріти в молоці, наприклад, трохи розморозити або перебити в блендері.

Садової полуниці в надлишку на будь дачі. Так, її потрібно часто пересаджувати, але зате вона буде радувати вас плодами щотижня практично все літо. Це дозволяє нам робити ось такі незвичайні заморозки з цукром і без, з фруктами і навіть використовувати ягоду в косметичних цілях.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: