Заморожені білі гриби – рецепт в домашніх умовах

В наших магазинах білі гриби коштують дуже дорого, та й немає жодних гарантій, що дотримувався правильний температурний режим їх зберігання. Так що якщо вам пощастило під час “тихого полювання” в лісі зібрати багато боровиків, є сенс зробити невеликий запас на зиму.

У дощові дні не завжди виходить сушити білі гриби, але зате їх можна готувати до заморожування – смажити, варити, або ж залишити сирими. Цей продукт в замороженому вигляді практично не втрачає своїх найцінніших поживних речовин.

Наші докладні поради з фото, а також відео, допоможуть вам дізнатися, як правильно заморозити білі гриби в домашніх умовах, щоб потім готувати з них різноманітні корисні страви.

Рецепт заморозки сирих білих грибів

Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

Інгредієнти

  • боровики 400 г

На порцію

Калорії: 138 ккал

Білки: 14.8 м

Жири: 6.8 г

Вуглеводи: 4.4 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

    Очистити гриби від лісового сміття. У великих екземплярів зрізати суперечки, так як вони можуть гірчити. Мити не потрібно.

  • Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

    Нашаткувати продукт пластинами. Маленькі грибочки можна заморожувати цілими.

  • Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

    Розкласти порізані боровики на обробну дошку, бажано в один шар, помістити в морозильну шафу на 2 години.

  • Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

    Після закінчення зазначеного часу замерзлий гриб можна перекласти в пакети або контейнери і знову відправити в морозильник.

Порада: контейнер бажано підписати. Прикріпіть стікер з датою заморозки, назвою. Запишіть, скільки важить заготовка. Це допоможе потім безпомилково вибирати потрібний продукт в морозильнику.

Боровики дуже смачні, якщо їх посмажити на сковороді. У цьому виді продукт можна і заморозити, щоб насолодитися ситним блюдом через час.

Рецепт заморозки смажених білих грибів

Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 1

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 350 ккал;
  • білки – 19 м;
  • жири – 46 м;
  • вуглеводи – 42,8 р.

Інгредієнти

  • смажені білі гриби – 400 р.

Приготування

  1. Гриби необхідно добре остудити, видалити зайве олію.
  2. Розкласти продукт рівномірним шаром на велику обробну дошку.
  3. Відправити у морозильну шафу на 2 години, на максимально низьку температуру або включивши режим “швидкої заморозки”.
  4. Зібрати гриби з дошки в пакети або контейнери, знову покласти в морозильник і виставити стандартну для вашої камери температуру.

Порада: якщо ви смажите боровики для подальшого заморожування, сіль і спеції додавати не потрібно.

Рецепт заморозки варених білих грибів

Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 1

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 97,4 ккал;
  • білки – 5,2 м;
  • жири – 0,4 г;
  • вуглеводи – 60,8 р.

Інгредієнти

  • варені боровики – 400 р.

Приготування

  1. Відварені протягом 5 хвилин у підсоленій воді гриби остудити, висипати в друшляк, щоб пішла зайва рідина, дати висохнути.
  2. Розкласти боровики на піднос або дошку і поставити в морозильну камеру на 2 години.
  3. Зібрати з плоскої поверхні заготівлю і укласти в пакети або контейнери, знову відправити на мороз.

Порада: щоб заморозити бульйон, що залишився після варіння грибів, потрібно його уварити в 2-3 рази, остудити, а потім розлити по пакетах або в будь-яку зручну тару. Після цього можна відправити у морозильну камеру. Розморожений бульйон застосовують для приготування соусів і супів.

Секрети заморозки

Перед тим як приступати до процесу заморожування грибів, важливо гарненько почистити кожен з них, не пропускаючи червивих місць. Цей продукт мити не можна, так як зайва волога при заморожуванні зіпсує його форму.

Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

Заморожувати гриби рекомендується порційно – кожен пакетик або ємність з продуктом повинен бути розрахований на приготування однієї страви.

Розкладаючи заморожені боровики в пакети, потрібно намагатися максимально випустити зайве повітря з упаковки. Якщо застосовувалися контейнери, їх треба заповнити до країв і накрити кришками.

Розморожувати гриби краще всього в холодильнику, а для приготування деяких страв розморожування і зовсім не потрібна.

Повторний цикл заморозки небажаний – може порушитися технологія зберігання, і гриби придбають кислий смак. Тоді їх доведеться викинути.

Терміни зберігання

Заморожені боровики зберігаються в морозильній камері у вареному і смаженому вигляді півроку, а в свіжому – 8 місяців.

Ємності для зберігання

Зберігати цей продукт в замороженому вигляді можна в спеціальних пакетах і контейнерах з харчового пластику.

Замороженные белые грибы - рецепт в домашних условиях

Білий гриб – це корисний білковий продукт. Він позитивно впливає на травлення, покращує роботу серця, печінки, щитовидної залози, нирок, допомагає при авітамінозі, проблеми із зором і зайву вагу. Всі достоїнства важко перелічити! Тому обов’язково при можливості зробіть запаси цього безцінного ласощі, користуючись нашими перевіреними рецептами. Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: