Заморожені брокколі – рецепт на зиму в домашніх умовах

Броколі — це найближчий родич капусти, володіє цінними якостями. Є думка, що культура виведена в результаті селекційних робіт ще в Стародавньому Римі. Ця різновид добре переносить заморожування і при правильному способі заморожування майже не втрачає поживних властивостей. Брокколі корисна дітям, літнім людям і дорослим, так як посилює обмінні процеси, уповільнює старіння, допомагає боротися з раком і виразкою шлунка, підвищує апетит і покращує стан шкіри, волосся і нігтів. В ній присутня Омега 3. Так що є сенс заморожувати овоч на зиму.

Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

Рецепт заморозки на зиму в домашніх умовах

Брокколі заморожена – це відмінне доповнення до зимового раціону. Заготовлювати овоч не складно, а варіантів його застосування просто море.

Інгредієнти

  • броколі 400 г

На порцію

Калорії: 137.5 ккал

Білки: 13.12 р

Жири: 2.72 р

Вуглеводи: 18.68 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

    Виберіть свіжі качани з зеленими суцвіттями і промийте в солоній воді, щоб видалити дрібних комах, або замочіть хвилин на 20.

  • Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

    Розберіть за допомогою ножа, відрізаючи суцвіття від основного стебла. Простежте, щоб не було яких-небудь пошкоджень.

  • Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

    Закип’ятіть в каструлі воду і кидайте партіями на 2-3 хвилини. Процес називається бланшування. Капуста ще не варена, але вже і не сира. Відкидайте на друшляк і швидко охолоджують під струменем холодної.

  • Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

    Злийте зайву воду і розкладіть охолоджену брокколі по пакетах, випустивши з них повітря.

  • Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

    Помістіть в морозильну камеру і поставте в режим шокової заморозки на 2 години, потім поверніть повсякденне температуру в камеру. Брокколі заморожена готова!

Читайте також:  Як заморозити баклажани на зиму в домашніх умовах

Секрети правильної заморозки капусти

Після того як потримали брокколі в окропі, обов’язково охолодіть її в крижаній воді. Так корисне рослина збереже форму, а всі речовини, що приносять шкоду, вийдуть.

Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

Стебла теж можна заморожувати, порізавши на шматочки, і тільки жорстка основа не годиться в заморозку. Кому-то капуста може подобається, іншим — ні, але якщо ви любите готувати її в духовці, мультиварці, пароварці, на сковороді і в мікрохвильовці, то обов’язково подивіться відео і фото цікавих і смачних страв і дізнайтеся всі тонкощі того, як правильно заморозити брокколі.

Скільки і в якій тарі можна зберігати

В домашніх умовах в звичайному побутовому холодильнику свіжа сира капуста зберігається в морозильній камері 11-12 місяців.

Суцвіття брокколі зручно тримати в харчових пакетах або лотках.

Порада: щоб заморожені продукти легко виймалися з контейнера або з пакета, їх треба потримати близько 1-2 хвилин під гарячою водою з-під крана.

Варто заморожувати брокколі самостійно, так як ви самі готуєте, знаєте продукт якоїсь свіжості використовуєте і контролюєте терміни його зберігання. У магазинах ніхто не дасть гарантій, що дотримані всі технологічні правила і норми, і що заморожена брокколі свіжа.

Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

Правила розморожування брокколі

Щоб блюдо вийшло, капусту потрібно не тільки правильно заморозити, але ще й грамотно розморозити:

  1. Брокколі з морозилки дозволяється готувати відразу, не чекаючи розморожування. Для цього зелений овоч кидаєте в киплячу воду і варіть 8-10 хвилин. Більш довгий час варіння зіпсує капусту.
  2. Ще один спосіб, який вважається більш корисною – варіння на пару. Кладете в чашу пароварки заморожені суцвіття і з моменту закипання води готуєте від 7 до 10 хвилин.
  3. Якщо вам все ж необхідно розморозити броколі до приготування (наприклад, вона зберігалася цілим вілком), тоді бажано використовувати звичайний холодильник. Покладіть капусту в тарілку на верхню полицю, і зачекайте 4-5 годин.
  4. Для більш швидкого розморожування залиште овоч при кімнатній температурі. В такому випадку ви зможете готувати брокколі вже через 2-3 години залежно від розміру.
Читайте також:  Заморожені фрукти - які можна в домашніх умовах на зиму

Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

Так що вирощуйте або обирайте при купівлі молоду капусту з яскраво-зеленими суцвіттями та з непошкодженими качанами і заморожуйте її самостійно. Це принесе безсумнівну користь взимку, і кожен грам дивовижною капусти порадує організм порцією вітамінів. Удачі!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Замороженные брокколи – рецепт на зиму в домашних условиях

DvaGusya