Заморожені кабачки – рецепт на зиму в домашніх умовах, як правильно

Заморожувати можна різні овочі. Не є винятком і кабачок, який добре переносить холод в будь-якому вигляді, в тому числі смажена на сковороді і запечений в духовці. Для використання поза сезону молоді кабачки заморожують цілком або ріжуть на шматочки, а ще роблять пюре для дитячого прикорму і кабачкову ікру в домашніх умовах. Заготовлювати таким способом на зиму овочі дуже зручно і швидко. Часто достатньо просто бланшувати, а не варити. Це дає їм можливість залишатися практично свіжими. Молоді кабачки навіть не чистять, а просто миють, обсушують і ріжуть в кільце або гурток.

Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

Ікру, до прикладу, легше заморозити, а не закатати в банки, і збереження вітамінів при цьому залишиться в рази вище. Літні ціни на кабачки в кілька разів нижче, ніж взимку, і це теж аргумент на користь заморозки. Та й кабачки, куплені у дачників, корисніше і свіже тих, що продаються в супермаркетах взимку. Ми не можемо точно знати, де і ким вирощені ці красиві овочі з прилавків, але хочемо, щоб корисна, низькокалорійна і смачна їжа була на столі цілий рік. Нижче ви знайдете кілька способів заморожування кабачків, найбільш зручних і перевірених.

Рецепт заморозки кабачків

Інгредієнти

  • кабачки 400 г

На порцію

Калорії: 115 ккал

Білки: 4.96 р

Жири: 4.08 р

Вуглеводи: 24.08 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

    Насамперед підготуйте овочі до заморожування, вимийте і виріжте зіпсовані місця. Молоді цукіні заморожують і цілком. Старі теж можна використовувати, але необхідно вирізати насіння і очистити шкірку, інакше буде гірчити і кінцеве страва буде несмачним.

  • Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

    Нарізати сирі овочі кружечками або кубиками. Перестиглі бланшувати в окропі протягом 2 хвилин і дати стекти надлишків води, відкинувши на сито.

  • Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

    Розподілити кабачки на підносі і покласти в морозильну камеру на 3-4 години, виставивши максимальний холод. Зібрати, зсипати в пакети і повернути морозилці початкові значення температури. Перед закладкою треба обов’язково перевіряти пакування на цілісність.

Питання про те, чи можна заморозити кабачки, давно вирішене господинями. Поряд з заготовками-напівфабрикатами, таким способом чудово зберігаються і повністю придатні до вживання страви. Потрібно тільки вибрати правильний варіант, щоб потім здивувати свою сім’ю і гостей літніми стравами.

Рецепт заморозки ікри з кабачків

Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 1

Енергетична цінність

У 1 порції готового продукту міститься:

  • калорійність -369 кКал;
  • білки – 6.48 м;
  • жири – 25.3 г;
  • вуглеводи – 28.7 р.

Інгредієнти

  • кабачкова ікра – 400 р.

Покрокове приготування

  1. Охолоджену кабачкову ікру розкладіть по контейнерах або пакетах. Кульки краще поставити один в один і щільно закрити. Подвійна упаковка не зашкодить.
  2. На 3 години в морозилці холодильника встановіть максимальне мінусове значення, а пізніше повернутися до повсякденного режиму. Такий прийом збільшить термін зберігання ікри в камері.

Рецепт заморозки пюре з кабачків для грудничка

Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 1

Енергетична цінність

У 1 порції готового продукту міститься:

  • калорійність -22.7 кКал;
  • білки – 1.65 м;
  • жири – 0.48 г;
  • вуглеводи – 2.9 р.

Інгредієнти

  • кабачкове пюре – 100 г;

Покрокове приготування

  1. Почищені і порізані кабачки відварити до повної готовності.
  2. Відкинути на сито і дати стекти воді. Збити блендером і охолодити.
  3. Розкласти маленькими порціями по пакетиках або контейнерах і зробити шокову заморозку протягом 2 годин.

Секрети заморозки

Заморожування піддаються і натерті кабачки. Брикети з такою заготівлею допускається відразу тушкувати або смажити, не чекаючи розморожування.

Замороженные кабачки - рецепт на зиму в домашних условиях, как правильно

Скільки можна зберігати

У морозильній камері до -10 градусів кабачки не втрачають якості 3 місяці. При температурі -18 термін вільно продовжується до року. Кабачкова ікра, що містить рослинну олію, лежить не більше 3 місяців, так що є сенс заморожувати різні види заготовок з кабачків про запас.

У якій тарі зберігати

Упаковка повинна бути зручною, надійною та безпечною. Зберігати кабачки потрібно в спеціальних пакетах для заморожування або у пластикових контейнерах з харчової пластмаси, щоб не принести більше шкоди, ніж користі. Підійдуть і пластикові стаканчики з кришками, і коробочки тетрапак.

На фото видно, як повинна виглядати кабачкова ікра, а завдяки відео і нашими рецептами, ви тепер знаєте, як на зиму заморозити кабачки. Готувати їх можна і в мультиварці, без обсмажування і без масла, відмінно зберігаються в камері овочі гриль. Заморожуйте кабачки і поповнюйте зимові запаси, здоров’я і удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: