Заморожені опеньки на зиму в домашніх умовах – як заготовити гриби сирими і вареними

Акуратні і маленькі опеньки з круглими капелюшками коричневого кольору ростуть на лісових галявинах і біля пнів. Ароматні гриби володіють ніжним смаком, тому їх успішно використовують у різноманітних кулінарних стравах.

Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

Господині успішно заморожують, засолюють і маринують опеньки. Як правило, солоні і мариновані грибочки використовуються тільки в якості закуски, в деяких видах салатів і перших страв. А ось опеньки заморожені — універсальний інгредієнт. Їх можна смажити, варити, тушкувати, додавати в страви, робити смачні соуси. Дізнайтеся, що таке заморозка опеньків на зиму в домашніх умовах, ознайомтеся з тонкощами і секретами цього процесу.

Перед тим як приступати до роботи, потрібно визначитися, в якому вигляді ви хочете заготовляти гриби для холодної пори. Варіантів кілька: смажені опеньки заморожені, заморожування опеньків на зиму сирими або вареними. Багатьох бентежить заготівля грибів в необробленому вигляді. Проте нещодавно зібрані грибочки не тільки можна, але і потрібно зберігати на холодну пору. Вони не втрачають зовнішній вигляд і зберігає унікальний ніжний смак і аромат.

Заморожування опеньків на зиму

Для зимівлі грибки потрібно підготувати. Переберіть, відсортуйте гнилі опеньки з м’якими або почорнілими капелюшками. Гриби, вкриті слизом, також не варто використовувати.

Інгредієнти

  • опеньки 1 кг

На порцію

Калорії: 22.1 ккал

Білки: 2 м

Жири: 1.2 м

Вуглеводи: 0.5 г

Кроки 10 хв. Відео-рецепт

  • Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

    Замочіть опеньки в прохолодній воді на 10-15 хвилин. Так ви позбавитеся від дрібних комах, бруду, піску і землі.

  • Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

    Розділіть маленькі плоди від грибів побільше. Опеньки поменше дозволяється заморозити цілком, а ті, що розміром побільше, рекомендується розрізати на шматочки.

  • Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

    Перекладіть гриби на паперові або чисті кухонні рушники. Дайте їм просушитись.

  • Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

    Візьміть піддон або кілька обробних дощок. Накрийте посуд харчовою плівкою. Розкладіть гриби таким чином, щоб вони не торкалися один одного. Відправте в морозильну камеру. Час попередньої заморозки — 3-4 години.

  • Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

    Витягніть опеньки, розкладіть по пакетах або спеціальним пластмасовим контейнерів. Помістіть в холодильник. Зберігайте не більше 6-ти місяців.

Важливо: кришка контейнера або іншого зручної форми повинна щільно закриватися і не пропускати вологу.

Заморожування опеньків в домашніх умовах — швидкий і нескладний спосіб побалувати себе і своїх близьких смачними грибними делікатесами в снігову пору. Для приготування страв із заморожених опеньків розморозьте продукт, просушіть на паперовому або кухонному рушник. Після використовуйте за призначенням.

Варені опеньки на зиму

Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

Заготівля опеньків на зиму звареними займе трохи більше часу. Головна відмінність цієї заготовки від заморозки свіжозібраних грибів — варені дари лісу можна не розморожувати і відразу ж вживати в їжу.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 10 хвилин

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 21 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 1.1 г;
  • вуглеводи – 0.5 р.

Інгредієнти

  • опеньки – 1 кг;
  • вода – 2 л

Покрокове приготування

  1. У киплячу воду відправте грибочки, варіть на середньому вогні не більше 10-ти хвилин.
  2. Використовуючи друшляк, злийте воду. Просушіть плоди на паперовому рушнику або відкинувши на друшляк.
  3. Расфасуйте по пакетах. Відправте в морозилку. Термін зберігання готового продукту при дотриманні норм і правил — до 8-ми місяців.

Порада: розкладайте гриби в посуд або пакети порційно. Так їх буде зручніше використовувати. Пам’ятайте: опеньки не придатні для повторної заморозки.

Смажені опеньки заморожені

Замороженные опята на зиму в домашних условиях - как заготовить грибы сырыми и вареными

Смажені маленькі грибочки — готовий продукт. Напівфабрикат використовують для варіння супів і приготування різних грибних закусок, соусів, гарнірів.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 15 хвилин

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 21.4 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 1,4 м;
  • вуглеводи – 0.7 р.

Інгредієнти

  • опеньки – 1 кг;
  • рослинне масло – 100 мл

Покрокове приготування

  1. Для приготування напівфабрикату на розпечену сковороду налийте соняшникової олії. Обсмажуйте на ньому гриби протягом 5-7 хвилин. Час від часу помішуйте опеньки.
  2. Вогонь потушкуйте. Перекладіть плоди в друшляк, щоб стік зайвий жир. Розділіть і перекладіть в контейнери або іншу зручну посуд.
  3. Відправте в морозилку. Термін зберігання смажених опеньків — півроку.

Заморожені смажені або варені опеньки перед вживанням не варто розморожувати. Відправляйте їх у суп або м’ясне блюдо в замороженому вигляді. Так вони і форму збережуть, і не потрібно буде витрачати багато часу на приготування їжі.

Рецепти приготування різних страв з грибочками будуть довго радувати вас лісовим ароматом і ніжним, м’яким смаком. Не полінуйтеся заготовити цей продукт на зиму — в холодну пору грибочки неодмінно стануть вам в нагоді!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: