Заморожений шпинат – рецепт на зиму в домашніх умовах

Мало знайдеться людей, які не чули про користь свіжого шпинату. Адже в ньому міститься величезна кількість білка, вітамінів і мікроелементів, тому рослина може по праву вважатися одним з найбільш важливих продуктів. В наш час корисну зелень все частіше вирощують на дачі і навіть на балконі.

Але багато хочуть знати, чи можна заморозити шпинат в морозилці, щоб готувати з нього різноманітні страви, коли прийде зима. Виявляється, що ця рослина можна заморожувати і зберігати досить довго.

Заморожування сирого шпинату

Найпростіше заготовляти сирий шпинат. Процес підготовки проходить швидко, а вітамінів при такому способі зберігається максимум.

Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

Інгредієнти

  • шпинат свіжий 500 г

На порцію

Калорії: 20.8 ккал

Білки: 2.9 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 2.3 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

    Для початку відбирають молоді рослини, які ще не цвіли. Миють шпинат під проточною водою, щоб гарненько змити з нього всю пил і частинки землі. Правильний спосіб заготівлі передбачає заморожування рослин з мінімальним кількістю вологи. Тому шпинату дають добре стекти, а потім обережно обсушують паперовим рушником.

  • Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

    Обрізають жорсткі стебла. Листя складають стопкою і ріжуть крупно.

  • Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

    Викладають на харчову плівку, щільно обертають нею або складають в пакетик і кладуть у морозильну камеру.

Те ж саме можна зробити з нарізаним шпинатом. Тільки розкладати його потрібно порційно по маленьких пакетиках або контейнерах. У такому разі листочки можна використовувати для приготування супів або інших страв, навіть не розморожуючи. Існує безліч відео, в яких розповідається про рецепти зі шпинату, в тому числі і замороженого.

Компактна заморозка шпинату

Морозити запас можна і бланшований шпинат. В такому випадку він займає набагато менше місця в морозилці, а час на приготування страв з вітамінізованої зелені скорочується.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 20.8 кКал;
  • білки – 2.9 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 2.3 р.

Інгредієнти

  • шпинат свіжий – 500 г;
  • вода – 1 л.

Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

Покрокове приготування

  1. Шпинат ретельно миють, але обсушувати його не потрібно.
  2. Стебла зрізують, залишаючи тільки їстівні листочки. Але якщо із замороженого шпинату планують готувати сік, тоді стебла можна залишити.
  3. У каструлі кип’ятять воду, опускають в неї листя на 30 секунд.
  4. Вміст каструлі проціджують через друшляк і відразу ж обдають холодною водою, щоб зелень не вийшла вареної.
  5. Після цього беруть кілька листочків, і несильно стискають у руці. Вийде кулька, приблизно як на фото.
  6. Остуджений шпинат можна ще нарізати і сформувати такі ж колобочкі, як і в першому варіанті.

Після того як весь шпинат буде оброблений таким чином, його розкладають по пакетах-слайдеру або контейнерах з кришкою і ставлять в морозильну камеру. Взимку їх можна використовувати для приготування батонів із зеленню в хлібопічці, запіканок, пирогів.

Секрети заморозки

Є кілька рецептів, як заморозити шпинат на зиму в домашніх умовах. Ті, які призвели ми, самі корисні, надійні і зручні. У сирому шпинаті зберігається набагато більше вітамінів. Тому найкраще заморожувати свіжу або бланшировану зелень, а не варену.

Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

Якісна заморожування – шокова, або швидка. В такому випадку не встигають утворюватися великі кристали льоду, які псують структуру листя.

Терміни зберігання

Шпинат можна зберігати в замороженому вигляді стільки ж часу, скільки й інші овочі – від півроку до року. Але потрібно враховувати, що зелень буде їстівна тільки за умови, що температура в морозилці від -18 до -20°C.

Тара для зберігання

Для зберігання замороженого шпинату краще використовувати невеликі пакетики, які компактно розміщуються в морозилці. Кульки з шпинату можна зберігати в пакетах-слайдера, з яких легко дістати потрібну кількість зелені.

Також використовують пластикові коробочки, які щільно закриваються кришкою. Вони виготовляються різних розмірів, тому у них чудово зберігаються великі або малі порції.

Як можна переконатися, що ця зелень відмінно піддається заморожуванню. А в мережі існує безліч відео, в яких розповідається про рецепти зі шпинату, в тому числі і замороженого. Тому варто пробувати заморозити будинку шпинат, щоб взимку готувати з нього смачні, а головне, корисні страви.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Замороженный шпинат - рецепт на зиму в домашних условиях

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: