Заморожування абрикос – рецепт на зиму

Абрикоси – солодкі соковиті фрукти, які радують нас в літні місяці. З них варять джеми, компоти і багато хто навіть не знають можна заморожувати абрикоси на зиму в морозилці. Існує маса способів заготівлі фруктів на будь-який смак. Завдяки цьому в холодну пору їх можна буде їсти часточками, додавати в пироги і десерти. Сонячний фрукт багатий каротином, який зміцнює наш імунітет і зберігає зір. Калій регулює серцевий ритм, а вітамін С допомагає шкірі залишатися пружною і красивою.

Рецепт заморозки абрикосового пюре

Заморозка абрикос - рецепт на зиму

Інгредієнти

  • абрикоси-500 г
  • цукор 100 г

На порцію

Калорії: 208 ккал

Білки: 1.5 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 50.5 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Заморозка абрикос - рецепт на зиму

    Відбираємо перестиглі плоди, перемываем їх акуратно, щоб не розчавити.

  • Заморозка абрикос - рецепт на зиму

    Очищаємо від кісточки, м’якоть складаємо в миску.

  • Заморозка абрикос - рецепт на зиму

    Збиваємо блендером до тих пір, поки не вийде ніжне пюре.

  • Заморозка абрикос - рецепт на зиму

    Засипаємо цукром і залишаємо на 30 хвилин. Ретельно перемішуємо.

  • Заморозка абрикос - рецепт на зиму

    Розливаємо його в пластикові контейнери з щільною кришкою, щоб стійкий запах з холодильника не проник у нашу заготовку. Ховаємо в морозильну камеру.

Порада: якщо ви плануєте використовувати пюре в найближчі тижні, то можна розлити по пластикових стаканчиках і накрити харчовою плівкою. Якщо фасуєте по контейнерах, то обирайте маленькі ємності, щоб уникнути повторної заморозки.

Рецепт заморозки абрикосів цілком

Заморозка абрикос - рецепт на зиму

Кількість порцій: 3

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 91.2 ккал;
  • білки – 1.8 м;
  • жири – 0.2 г;
  • вуглеводи – 21 р.

Інгредієнти

  • абрикоси – 600 р.

Покрокове приготування

  1. Відбираємо тверді плоди без вм’ятин і темних плям.
  2. Ретельно миємо й викладаємо на вафельний рушник. Можна дати їм час, щоб підсохли природним способом, або промокнути. Якщо продукт не обсушити, то при зберіганні він злипнеться.
  3. Перекладаємо в пластиковий контейнер і відправляємо на зберігання в морозильну камеру.

Рецепт заморозки половинками абрикосів

Виконуємо попередню роботу як у попередньому рецепті. Після висихання поділяємо абрикоси на дві частини і дістаємо кісточку. Робити це краще ножем, щоб не пошкодити цілісність шкірки. Зрізи змащуємо лимонним соком, щоб не потемніли. Половинки розкладаємо на підносі і відправляємо в морозилку на годину. Потім зсипаємо в контейнери для зберігання.

Заморозка абрикос - рецепт на зиму

Порада: кісточки які витягли з абрикос не викидайте, а дістаньте ядро і просушіть. Щодня з’їдайте по 2-4 штуки. В денній нормі абрикосових ядерець міститься добовий запас всіх вітамінів та макроелементів.

Рецепт заморозки абрикос з цукром

Кількість порцій: 5

Час приготування: 30 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 291.4 ккал;
  • білки – 1.3 м;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 71.6 р.

Інгредієнти

  • абрикоси – 500 г;
  • цукор – 200 р.

Покрокове приготування

  1. Вибираємо стиглі, але тверді фрукти і ретельно перемываем їх.
  2. Підсушуємо рушником, поділяємо на половинки.
  3. В пластиковий контейнер викладаємо шарами абрикоси, які пересипаємо цукром. Залишаємо при кімнатній температурі на годину.
  4. Закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку.

Рецепт заморозки абрикосів в сиропі

Заморозка абрикос - рецепт на зиму

Кількість порцій: 5

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 283.6 ккал;
  • білки – 1.3 м;
  • жири – 0.1 г;
  • вуглеводи – 69.6 р.

Інгредієнти

  • абрикоси – 500 г;
  • цукор – 200 г;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • вода – 100 мл

Покрокове приготування

  1. Фрукти промиваємо і залишаємо сушитися на вафельному рушник.
  2. В каструлю, заливаємо воду і ставимо на вогонь.
  3. Як тільки закипить, додаємо цукор і варимо 10 хвилин.
  4. В теплий сироп вливаємо лимонний сік і гарненько розмішуємо, залишаємо охолоджуватися.
  5. Поділяємо абрикоси на часточки і розкладаємо по невеликих контейнерах.
  6. Заливаємо холодним сиропом, щільно закриваємо кришкою і ставимо зимувати в морозильну камеру.

Секрети заморозки

У кожному рецепті є свій секрет. Щоб заготовка вдалася, потрібно вибирати абрикоси правильної зрілості. Для цільної заморозки або часточками підійдуть тверді плоди, а для пюре, навпаки, переспілі. Часточки обов’язково обробіть лимонним соком, щоб зрізи не стали темно-коричневого кольору. Він запобігає окисленню і зберігає первинний вигляд продукту.

Заморозка абрикос - рецепт на зиму

Скільки можна зберігати

Заготівля з абрикос зберігається в морозилці близько року тільки в тому випадку, якщо продукт знаходиться в герметичній тарі. При заморожуванні пюре в формочках, термін придатності закінчується через 2-3 тижні. Оптимальна температура зберігання абрикос -18 градусів. При більш високій, термін скорочується до 5 місяців.

Обов’язково поповните свою колекцію абрикосової заморожуванням. Який рецепт найбільш прийнятний вибирати тільки вам. Соковиті яскраві плоди стануть гарним доповненням до страв в зимову пору.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Заморозка абрикос - рецепт на зиму

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: