Черемша, яку ще називають колба корисна для вживання як дорослим, так і дітям. У її складі міститься величезна кількість вітамінів, біологічно активних речовин, мікроелементів, мінералів і амінокислот. Її вживають в період застуд і грипу для боротьби з вірусами, як загальнозміцнюючий та імуностимулюючий засіб. Тому у багатьох виникає питання, чи можна заморозити черемшу на зиму?
Для зберігання цього дивного рослини люди використовують різні способи. Черемшу солять, маринують, але найпоширенішим варіантом є заморожування. Надалі ароматну заготовку, яка зберегла в собі вітаміни, можна буде використовувати для салатів, соусів, випічки та овочевих супів. Таке пікантне блюдо зазвичай в центрі уваги за святковим столом.
Рецепт заморозки черемші
Інгредієнти
- черемша 300 г
На порцію
Калорії: 35 ккал
Білки: 2.4 м
Жири: 0.1 г
Вуглеводи: 6.5 м
Кроки 15 хв. Відео-рецепт
-
Для заготівлі бажано використовувати молоду, соковиту зелень. Її необхідно ретельно промити, приділяючи увагу кожному листу. Квітконоси видалити.
-
Викласти на суху кухонне рушник. Просушити.
-
Взяти обробну дошку, ніж. Відрізати черешки. Листя подрібнити на свій розсуд.
-
Подрібнену рослину скласти в поліетиленовий пакет. Так як зелень має специфічний аромат, його необхідно зав’язати тугіше.
-
Прикріпити папірець з датою і відправити в морозилку.
Секрети заморозки
Для заготівлі черемші на зиму можна використовувати пластмасові форми. Для цієї мети потрібно дрібно зелень подрібнити, наприклад, з допомогою блендера. Щоб черемша не розсипалася можна в кожну клітинку додати по чайній ложці води. Поставити рослину в морозильну камеру у спеціальних формочках для льоду. Через 4 години перемістити кубики в пакет, щільно зав’язати і вказати дату.
Таким же способом на зиму можна заморожувати черемшу з маслом. Тільки замість води взяти топлене вершкове масло. Таку заготовку зручно використовувати при приготуванні перших страв.
Скільки можна зберігати
При правильному зберіганні чистий черемша лежить 12 місяців при температурі -20 градусів. Заморожена з маслом не більше півроку.
У якій тарі зберігати
Використовувати можна будь-яку упаковку: харчові пакети, контейнери, пластмасові тари. Головна умова – всі ємності повинні щільно закриватися і не пропускати повітря. Вибирайте спосіб на свій розсуд.
Заморожена зелень нічим не відрізняється від свіжої. Смакові якості, ароматний запах і вітамінний склад практично такий же. Використовуйте для приготування дичини, риби або салатів і насолоджуйтеся чудовими стравами.