Заморожування горошку – рецепт на зиму

Зелений горошок — поширена і смачна бобова культура. Молодий горошок містить в собі дуже багато корисних макроелементів, які можна зберегти на всю зиму. Для цього просто необхідно правильно заморозити продукт в морозилці. Буває таке, що у господинь залишається консервований горошок. Щоб продукт не зіпсувався, необхідно піддати її заморожуванню в домашніх умовах.

Рецепт заморозки молодого горошку

Заморозка горошка - рецепт на зиму

Інгредієнти

  • зелений горошок 200 г
  • вода 200 мл

На порцію

Калорії: 75 ккал

Білки: 5 р

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 13.3 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Заморозка горошка - рецепт на зиму

    Беремо молоді стручки гороху і перемываем їх. Розкриваємо кожен стручок і дістаємо горошини. Складаємо їх в сито.

  • Заморозка горошка - рецепт на зиму

    Очищений горох перекладаємо в сито, яке опускаємо в каструлю з киплячою водою на 1 хвилину для бланшування. Головне не перетримати горошини в окропі, щоб вони не потріскалися.

  • Заморозка горошка - рецепт на зиму

    Дістаємо сито з окропу і промиваємо під горох холодною водою.

  • Заморозка горошка - рецепт на зиму

    Викладаємо бобову культуру на рушник для просушування. Сухі горошини засипаємо в целофановий пакетик, випускаємо з нього повітря і зав’язуємо на сайт.

  • Заморозка горошка - рецепт на зиму

    Перекладаємо пакет в морозильну камеру зберігатися всю зиму. Невигадлива домашня заготовка буде дарувати нам смак літа у зимові дні.

Рецепт заморозки консервованого горошку

Кількість порцій: 1 порція

Час приготування: 25 хвилин

Енергетична цінність

На 100 г:

  • Калорії – 93 ккал
  • Білки – 7.2 м
  • Жири – 0.2 г
  • Вуглеводи – 19.6 р

Інгредієнти

  • Консервований зелений горошок – 200 г

Покроковий опис процесу

  1. Залишився консервований горошок, який не знадобився для вживання, перекладаємо в сито і промиваємо під проточною водою.
  2. Викладаємо горошини на деко до повного висихання. Рушником не просушуємо, так як консервований овоч дуже м’який і його можна пошкодити.
  3. Після повного висихання укладаємо горошинки в контейнер, закриваємо кришкою і переставляємо в морозильну камеру. Звичайно, такий горошок практично не зберігає вітамін, але в цілях економії підійде для салату олів’є, супу або яєчні.
Читайте також:  Заморожені кабачки - рецепт на зиму в домашніх умовах, як правильно

Секрети заморозки

Перед тим як горошок заморожувати, необхідно його бланшувати. Якщо нехтувати цим умовою, після заморозки, горошок придбає гіркуватий смак. Перед заморожуванням горошок необхідно добре просушити, інакше він злипнеться і помнеться. До речі, можна заморозити його на підносі, а після заморозки відокремити горошини і перекласти в пакетик для подальшого зберігання, тоді він вийде красивий, ніби щойно з грядки.

Заморозка горошка - рецепт на зиму

Скільки можна зберігати

Зберігати заморожений горошок можна не більше 9 місяців при температурі мінус 18-20 градусів. Якщо з літа горошок заморозити, то вистачить до самої весни.

У якій тарі зберігати

Перед тим, як заморозити горошок зелений, необхідно розібратися в чому його зберігати. Краще всього використовувати целофанові пакетики, так як вони займають мало місця в холодильнику. Якщо у вашому розпорядженні велика морозильна камера, то можна помістити горошок в пластикові контейнери з кришкою, в загальному зберігайте так як вам зручніше. А ось консервований горошок обов’язково потрібно зберігати у контейнерах, тому що він м’який по консистенції і в пакеті горошинки помнуться і втратять свою форму.

Якщо в щоденний раціон додати зелений горошок, то ваш імунітет завжди буде в нормі, але для цього необхідно вживати свіжий горошок, відразу після розморожування. Продукт пройшов термічну обробку втрачає 50% корисних властивостей. Заготовлюйте овочі з літа, щоб взимку можна було зміцнювати свій організм.

DvaGusya