Заморожування ревеню – рецепт на зиму

Кожна господиня, яка піклується про здоров’я своєї родини прагне зробити максимум корисних, домашніх приморозок на зиму. Адже саме цей спосіб заготівлі дозволяє зберегти продукт в його первісному вигляді, практично не втрачаючи корисних властивостей. Багато хочуть знати чи можна заморозити ревінь на зиму. Розповімо вам про його правильної заготівлі та зберіганні.

З цього овоча готують дуже багато смакоти. Десерти і напої з них мають приємний кисло-солодкий смак, який оцінять всі любителі цікавих ласощів. А корінь, який заготовляють восени допоможе вилікуватися від багатьох хвороб.

Рецепт заморозки ревеню

Заморозка ревеня - рецепт на зиму

Інгредієнти

  • ревінь 1 кг

На порцію

Калорії: 42 ккал

Білки: 1.2 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 10.2 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Заморозка ревеня - рецепт на зиму

    Стебла свіжого ревеню, як на фото відокремити від зеленого листя і ретельно помити під проточною водою, зняти шкірку.

  • Заморозка ревеня - рецепт на зиму

    Добре промокнути паперовим рушником. Порізати на відповідні до майбутніх страв шматочки.

  • Заморозка ревеня - рецепт на зиму

    Розкласти на рівну поверхню в один шар і поставити в морозильну камеру на 20 хвилин.

  • Заморозка ревеня - рецепт на зиму

    Потім підмерзлі ревінь упакувати в пакети як у відео-рецепті або в контейнери з кришками, залишивши трохи вільного місця. Відправити на зберігання в морозилку.

Заморожування бланшованого ревеню

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична і харчова цінність

  • калорійність – 28.8 ккал;
  • білки – 1.4 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 5.8 р.

Інгредієнти

  • ревінь – 1 кг.

Поетапне опис приготування

  1. Першим ділом обробіть стебла ревеню – видаліть у них все листя, так як вони є отруйними, зніміть загрубевшую шкіру, промийте під струменем проточної і наріжте невеликими шматочками, зручними для подальшого використання.
  2. Потім порційно перекладаємо подрібнений овоч у друшляк або кулінарне сито, опускаємо на одну хвилину в крутий окріп і відразу ж відправляємо на лід, щоб зупинити термообробку і остудити продукт.
  3. Остиглі стебла розкладаємо в один шар на вафельні кухонні рушники і залишаємо їх обсихати від зайвої мокроти, так як при заморожуванні волога не вітається.
  4. Таким чином підготовлений ревінь розподіліть по выстланному дека пергаментним папером і відправте в морозильну камеру на кілька годин для первинної заморозки.
  5. Через 1 – 2 годинки дістаємо овоч, фасуємо його щільним пакетах з zip-застібками або герметично закривається пластмасових контейнерів і прибираємо в морозилку на зберігання.

Ревінь, заморожений з цукровим піском

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична і харчова цінність

  • калорійність – 156 ккал;
  • білки – 1.2 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 37.8 р.

Інгредієнти

  • ревінь – 1 кг;
  • цукровий пісок – 200 р.

Поетапне опис приготування

  1. Обрізаємо зі стебел ревеню все листя, знімаємо верхню грубу шкірочку, споліскуємо їх в прохолодній воді і, висушивши паперовими або вафельними кухонними рушниками, подрібнюємо маленькими рівномірними шматочками.
  2. Перекладаємо овоч у велику миску, засипаємо його зазначеною в рецептурі кількістю цукрового піску і ретельно перемішуємо дані інгредієнти між собою.
  3. Порційно розкладаємо отриману масу по спеціальних контейнерах або щільним поліетиленовим пакетам і прибираємо в морозильну камеру для заморожування і зберігання.

Заморожування ревеневого пюре

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична і харчова цінність

  • калорійність – 28.8 ккал;
  • білки – 1.4 м;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 5.8 р.

Інгредієнти

  • ревінь – 1 кг.

Поетапне опис приготування

  1. В першу чергу звичайним способом підготуйте ревінь – зніміть зі стебла все листя і верхню грубу шкірочку, просто підчепивши її ножем або нігтем, промийте овоч під струменем прохолодної води і наріжте довільними шматками.
  2. Пересипте подрібнений продукт в чашу блендера і перебити його до однорідної консистенції.
  3. Отримане пюре акуратно розподіліть по невеликих пластикових стаканчиках, накрийте їх кришками або харчовою плівкою і приберіть в морозильну камеру.

Порада: за бажанням перед заморожуванням ви можете підсолодити пюре з ревеню цукровим піском по своєму смаку.

Простий рецепт заморозки ревеню в цукровому сиропі

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична і харчова цінність

  • калорійність – 226.5 ккал;
  • білки – 0.5 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 56.1 р.

Інгредієнти

  • ревінь – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • цукровий пісок – 750 р.

Поетапне опис приготування

  1. Починаємо приготування заготовки з варіння сиропу, так як його необхідно буде повністю остудити. Для цього в невеликій каструльці з антипригарним дном змішайте один літр чистої бутильованої води з цукровим піском, доведіть рідину до вирування і проваріть протягом трьох – п’яти хвилин до повного розчинення всіх кристалів. Готовий сироп охолодіть і приберіть на пару годин в холодильник.
  2. Тим часом приступаємо до підготовки ревеню – чистимо, миємо його і, обсушивши від зайвої мокроти, нарізаємо придатними для подальшого використання шматочками.
  3. Підготовлений овоч розфасовуємо з пластикових контейнерів, не доходячи до краю близько півтора – двох сантиметрів, заливаємо холодним цукровим сиропом, щоб він повністю закрив продукт, щільно закриваємо ємності кришками і прибираємо в морозильну камеру на зберігання.

Порада: описаним вище способом ви також можете заморозити овоч у будь-якому свіжовичавленому або пакетованому соці – виноградне, яблучному, апельсиновому і т. д.

Як правильно розморозити ревінь

Для того щоб при розморожуванні продукту збереглася його текстура, смакові якості та корисні властивості, необхідно знати як правильно підійти до цього процесу.

Найкращим способом буде розморозити ревінь в спеціальному відсіку холодильника, який є у деяких моделях цього електроприладу. Однак якщо у вашій быттехнике такого відділу не спостерігається, то не турбуйтеся – є й інші методи, про яких ми розповімо вам нижче.

Одним із найбільш правильних рішень буде розморозити овоч способом повільної розморожування. Для цього приблизно за половину доби до наміченої готування дістаньте заготовку з ревеню назовні, помістіть її в об’ємну миску і відправте в холодильник або залиште на 4 години при кімнатній температурі. Таким чином, овоч буде розморожуватися поступово і не втратить своїх поживних речовин.

Ще одним простим, але менш щадним способом, є розморожування продукту в теплій (ні в якому разі не гарячої) води. Для цього заготовка з ревеню міститься ще один поліетиленовий пакет і покласти в глибоку тарілку з теплою водою на пару годин.

Також, якщо у господині зовсім немає часу, то допускається розморожування овочу в мікрохвильовій печі на спеціальній програмі. У цьому випадку необхідно уважно стежити за процесом і не перегріти продукт.

Головне пам’ятайте, що розморожувати коштує рівно стільки ревеню, скільки вам необхідно для готування, так як вторинної заморожуванню цей овоч не підлягає.

Секрети заморозки

Стебла відокремлюють від листя, тому що в ній міститься отруйна щавлева кислота. Заготовлювати необхідно свіжозрізаний ревінь, так збережеться максимум корисних речовин.

Заморожують порційно, стільки, скільки вам потрібно для одного разу приготування. Це дозволить зайвий раз не розморожувати продукт.

Заморозка ревеня - рецепт на зиму

Термін зберігання

Зберігати в холодильнику в морозильній камері можна 10-12 місяців за умови, що температура буде не вище -18 градусів.

Тара для зберігання

Зручніше використовувати спеціальні пакети для заморозки або пластикові контейнери з щільно закриваються кришками.

Використовуйте вище запропонований рецепт і ваша сім’я зможе протягом усього року ласувати смачними і улюбленими стравами.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: