Баклажан запечений віялом в духовці з помідорами і сиром

Якщо за все літо ви жодного разу не приготували якусь страву з синеньких, поспішайте виправити цю помилку. Адже в баклажані містяться фосфор, магній, калій, натрій. Він навіть здатний допомогти курцям, які прагнуть кинути шкідливу звичку, так як містить нікотинову кислоту.

Але любителі гастрономічних задоволень цінують цей овоч в першу чергу за смакові якості. З синіх можна приготувати безліч апетитних і цікавих страв. Приміром, пропонуємо вам спробувати баклажани, запечені “віялом” в духовці, з помідорами і сиром.

Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

Порада: щоб “віяло” з баклажанів вийшов більш соковитим, потрібно загорнути його при запіканні в фольгу, яку слід в самому кінці прибрати і присипати блюдо натертим сиром, залишивши потім закуску ще на кілька хвилин у духовці.

Інгредієнти

  • баклажани 2 шт.
  • помідори 2 шт.
  • твердий сир 100 г
  • майонез 60 г
  • часник 1 зубок
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 173 ккал

Білки: 5.6 м

Жири: 13.8 р

Вуглеводи: 6.9 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Баклажани вибирайте невеликого розміру. Не підійдуть круглі, бо їх буде незручно розкладати віялом. Краще всього брати тонкі і довгі плоди. Гарненько вимийте синенькі і обсушіть їх паперовим рушником. Видаліть “хвостики”. Поріжте кожен овоч уздовж на пластини товщиною в сантиметр, але не розрізайте до кінця. Потрібно, щоб скибочки трималися разом, так що при нарізці не доходите ножем до того місця, де був хвостик, приблизно на 2 сантиметри.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Рясно посипте синенькі сіллю. Постарайтеся зробити так, щоб спеція потрапила у всі проміжки між пластинами. Складіть овочі в одну миску і залиште на півгодини.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    В цей час вимийте помідори і наріжте їх тонкими кружечками. Постарайтеся вибирати більш м’ясисті і менш соковиті плоди, щоб вони не розвалювалися при нарізці.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Сир порізати на тонкі пластини.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Приготуйте простий часниковий соус. У майонез видавити зубок часнику, трохи посоліть, поперчіть і перемішайте.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    З баклажанів злийте сік, що виділився, і промийте їх під проточною водою, щоб видалити надлишки солі. Розкладіть сині на змащеному олією деку, розправивши пластини так, щоб вийшов “віяло”. Розподіліть по ньому часниковий соус, рівномірно промазав кожну скибочку.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Викладіть на кожній платівці баклажана одним шаром нарізані помідори. Трохи присолите.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Поверх помідорів на кожну скибку в один шар покладіть сир.

  • Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

    Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте в неї баклажани на півгодини. Після закінчення цього часу дайте готовому страві охолонути і подавайте до столу, прикрасивши листочками кропу або петрушки.

Порада: можете доповнити баклажани “віялом” запечені в духовці іншими спеціями. З синенькими дуже добре поєднуються базилік, орегано і коріандр.

Баклажан запеченный веером в духовке с помидорами и сыром

Спробуйте приготувати таку закуску, і з простих продуктів ви отримаєте оригінальний смачний вечерю. Баклажани, запечені віялом, з сиром і помідорами – самодостатня страва. Але якщо вам захочеться чогось ситнішого, можете подати їх з м’ясом. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: