Запіканка з баклажанів з курячою грудкою і помідорами: покроковий рецепт з фото

Запіканка — це недооцінене універсальне блюдо, про який часто забувають багато господині. А даремно! Адже її можна приготувати з продуктів, які є в холодильнику. А для тих, хто на дієті, вона може стати низькокалорійним стравою на кожен день чи на будь яке свято.

У сезон баклажанів виникає питання, що ж з них приготувати. Коли після всіх консервації ще залишаються ці барвисті плоди, варто згадати про запіканці з баклажанів з курячою грудкою і помідорами!

Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

Інгредієнти

  • курячі грудки 4 шт.
  • твердий сир 150 г
  • баклажани 3 шт.
  • помідори 4 шт.
  • зубчики часнику 1 шт.
  • пучок кропу 1 шт.
  • оливкова олія 40 мл
  • мелений перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 171 ккал

Білки: 22.8 м

Жири: 7.7 м

Вуглеводи: 2.7 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Ретельно м’ясо вимити, обсушити рушником. Потім потрібно розрізати кожну курячу грудку на чотири частини, відбити їх і поперчити.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Підготувати баклажани: помити, видалити плодоніжки, тонко нарізати, щоб вийшли довгі смужки, додати сіль.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Прийшов час зайнятися іншими інгредієнтами: натерти на крупній тертці сир, дрібно подрібнити ножем або пропустити через прес часник, кріп порубати, помити і нарізати кільцями помідори, позбувшись від плодоніжок.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Через 15 хвилин після того, як до баклажанів додали сіль, потрібно обсмажити на оливковій олії по 3 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Щоб баклажани не були жирними, їх можна перекласти на паперовий рушник на декілька хвилин після обсмажування.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Розігріти духовку до 180°C. Підготувати форму для запікання страви: змастити маслом стінки і щільно викласти на дно баклажани — має вийти перший пласт запіканки, тому постарайтеся не залишати порожніх місць, але половину наявних баклажанів поки не чіпайте.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Другим рядком йде грудка — потрібно використовувати частину м’яса, так як буде ще один шар з курки. Потім знову викласти баклажани, а на нього — знову грудку. Помідори прикривають зверху останній м’ясний ряд, їх посипають кропом і часником. Завершальним шаром повинен бути сир, який служить ще і прикрасою.

  • Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

    Поставити форму з запіканкою в розігріту духовку на 25 хвилин. Краще подавати до столу страву не відразу після приготування, а через чверть години, коли запіканка трохи охолоне.

Порада: краще використовувати синенькі середніх розмірів, так як у великих міститься багато речовин, які несприятливо впливають на організм людини.

Ось так швидко можна приготувати не тільки смачне, але і корисне блюдо: у ньому міститься і м’ясний білок і вітаміни, необхідні організму жири, і овочі. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Запеканка из баклажанов с куриной грудкой и помидорами: рецепт с фото пошаговый

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: